Libnet.ro
UNICEF

05:30

2020 Publicate

Libnet Ro
Semnal de alarma tras de medici! Creste numarul de cazuri de cancer in randul tinerilor

Semnal de alarma tras de medici! Creste numarul de cazuri de cancer in randul tinerilor

O tendinta ingrijoratoare a luat amploare, atragand atentia comunitatii medicale. Incidenta cancerului in randul persoanelor sub 50 de ani este in crestere alarmanta, iar specialistii sunt nedumeriti si nu isi explica cauza. Potrivit informatiilor publicate de Wall Street Journal, decesul tragic al actorului Chadwick Boseman in 2020, cauzat de cancer colorectal la varsta de doar .

Familiile din UE cheltuie 2,6% din venitul lor pe bunuri si servicii culturale

Gospodariile din Uniunea Europeana au alocat, in medie, 2,6% din totalul cheltuielilor lor pentru bunuri si servicii culturale, in 2020, conform datelor publicate luni de Eurostat.

Consumul de pungi din plastic subtire a scazut in Uniunea Europeana, conform Eurostat

Potrivit datelor publicate de Eurostat, consumul mediu de pungi din plastic subtire LPCB) pe persoana in Uniunea Europeana a fost de 77 de bucati in anul 2021, cu 11 mai putine decat in 2020. Scaderea consumului de pungi din plastic continua in UE in Uniunea Europeana au fost consumate 34,2 miliarde pungi de transport din plastic subtire in anul 2021, cu 4,8 miliarde mai putine fata de 2020, noteaza Agerpres.

Fizician rus implicat intr-un proiect de avion hipersonic, condamnat la inchisoare Ce acuzatii i se aduc

Un fizician rus, care era implicat in cadrul unui proiect de avion hipersonic, a fost condamnat vineri, 27 octombrie, la 12 ani de inchisoare. El este acuzate de tradare intr-un sodar care a suscitat controverse in mediul de cercetare. Anatoli Gubanov, un fizician cu peste 100 de lucrari stiintifice publicate pe plan intern si extern, a fost arestat in 2020, in timp ce era la conducerea unui departament de cercetare la cunoscutul Institut TAGHI.

Eurostat: Tarile din Est sunt pe ultimele locuri in UE dupa ponderea personalului de curatenie

Aproape trei milioane de persoane din Uniunea Europeana erau angajate in anul 2020 in domeniul serviciilor generale de curatenie in cladiri, prin intermediul a peste 220. 000 de companii, arata datele publicate luni de Eurostat.

Jurnalistul Petru Zoltan: Imaginile de pe Google Maps arata foarte clar ca la sediul din Crevedia exista activitate inca din anul 2020 (VIDEO)

Jurnalistul de investigatie Petru Zoltan a explicat in emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, ca inclusiv imaginile publicate de Google Maps in anul 2020 arata ca la statia GPL din Crevedia unde a avut loc exploziile devastatoare, se desfasura in mod ilegal transfer de gaz. Jurnalistul semnaleaza ca timp de trei ani nicio institutie nu a vazut ilegalitatile de la Crevedia. Noi dezvaliri in cazul dezastrului de la Crevedia .

Mamele lasate in urma de sistem: de ce s-a dublat mortalitatea materna in Romania in ultimii ani

Mortalitatea materna s-a dublat in ultimii ani in Romania, ajungand de la 8,4 la suta de mii de nasteri in 2019, la 17,9 in 2020. Media la nivelul Uniunii Europene este de 8 decese la suta de mii de nasteri, conform celor mai recente date publicate de UNICEF.

Ligia Deca vrea ca elevii romani sa invete gramatica si la liceu, nu doar la gimnaziu

Elevii romani au nevoie sa invete gramatica si la liceu nu doar in gimnaziu, spune Ligia Deca. Totusi, despre asta se discuta, insa, inca din 2020. Am incredere ca acest lucru se va concretiza in noile programe pentru liceu!, spune ministrul educatiei. Legile educatiei au fost publicate in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare de .

Ministrul Ligia Deca reintroduce gramatica si la liceu: Vreau ca elevii sa studieze elemente de exprimare corecta

In septembrie 2023, noile planuri cadru pentru invatamantul liceal vor fi implementate, iar ministrul Educatiei a anuntat ca gramatica va fi reintrodusa in programele de studiu. Gramatica va fi predata si la liceu Vreau ca elevii sa studieze elemente de exprimare corecta si la liceu, nu doar in gimnaziu. Elevii romani au nevoie sa invete gramatica si la liceu nu doar in gimnaziu, spune Ligia Deca. Totusi, despre asta se discuta insa inca din 2020. Am incredere ca acest lucru se va concretiza in noile programe pentru liceu!, spune ministrul educatiei. Legile educatiei au fost publicate in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare de pe 2 septembrie 2023, informeazaAleph News.

Eurostat: Romania are cea mai ridicata rata din UE a deceselor cauzate de accidente rutiere

Numarul persoanelor din Uniunea Europeana decedate in accidente rutiere a crescut cu 6% in 2021, comparativ cu 2020 dupa un declin semnificativ in ultimul deceniu), iar cea mai ridicata rata a deceselor in urma accidentelor rutiere s-a inregistrat in Romania 93 de decese la un milion de locuitori), arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica.

Copiii de copii. Numarul fetitelor ajunse mame s-a triplat intr-un an Judetele cu cele mai multe mame de nici 15 ani

Peste 2500 de fete avand intre 11-14 ani au devenit mame in 2021, de peste 3 ori mai multe decat in 2020, arata datele de la Recensamantul Populatiei, publicate de INS.

Populatia Japoniei ar urma sa scada cu 30% pana in 2070

Populatia totala a Japoniei urmeaza sa scada pana in 2070 la 87 de milioane de oameni, cu 30% mai putin fata de nivelul din 2020, releva estimari guvernamentale publicate miercuri.

Japonia isi va pierde aproape o treime din populatie in urmatoarele decenii

Populatia totala a Japoniei urmeaza sa scada pana in 2070 la 87 de milioane de oameni, cu 30% mai putin fata de nivelul din 2020, releva estimari guvernamentale publicate miercuri, relateaza agentia Kyodo, citata de Agerpres.

Piata auto din Romania merge ceas: ce arata datele expertilor, cat au crescut inmatricularile

Martie continua trendul stabilit de lunile anterioare din 2023, arata datele publicate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile APIA). Luna martie 2023 este in crestere cu 52% fata de perioada similara din anul 2021, cu 81,4% fata de martie 2020 si cu 21,5% fata de martie 2019. in primele trei luni, inmatricularile de autoturisme .

Romania, in topul producatorilor europeni de petrol, in 2021. Cum arata situatia pentru 2022

Productia de titei a UE a continuat sa scada in 2021, ajungand la un nivel de 17,5 milioane tone, cu 6% mai putin decat in 2020, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica.

Eurostat: Italia, Danemarca si Romania au fost principalii producatori de petrol din UE in 2021

In 2021, productia de titei in Uniunea Europeana a continuat sa scada, situandu-se la cel mai scazut nivel, de 17,5 milioane tone Mt), cu 6% mai putin decat in 2020, arata datele publicate astazi de Oficiul European de Statistica Eurostat).

Eurostat: Romania, printre tarile UE cu cea mai mare crestere a numarului vehiculelor electrice de pasageri

Numarul vehiculelor electrice de pasageri in Uniunea Europeana a crescut cu 76%, in 2021 comparativ cu 2020, toate statele membre UE raportand cresteri, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica Eurostat). Cele mai mari cresteri, de peste 120%, ale flotei de vehicule electrice de pasageri in Uniunea Europeana s-au inregistrat in Finlanda 136%), Croatia .

Companiile din Romania sunt la coada clasamentului in UE cand vine vorba de vanzarile online

Pentru 19,7% dintre companiile din Uniunea Europeana cu cel putin 10 angajati, vanzarile online au fost responsabile pentru cel putin 1% din cifra lor de afaceri totala anul trecut, cu 0,7 puncte procentuale mai mult decat in 2020, arata datele publicate astazi de Eurostat.

EUROSTAT: Numarul automobilelor alimentate exclusiv cu baterii a crescut in 2021 cu 76%

Numarul automobilelor alimentate exclusiv cu baterii in statele membre UE a ajuns in 2021 la 1,9 milioane, o crestere de 76% fata de 2020, cand au inmatriculate 1,1 milioane unitati, arata datele publicate astazi de Oficiul European de Statistica Eurostat).

EUROSTAT: Productia de electricitate din surse de energie regenerabila in Uniunea Europeana este in crestere

Productia de electricitate din surse de energie regenerabila in Uniunea Europeana a crescut, in termeni absoluti, cu aproape 5% din 2020 in 2021, dar consumul brut de electricitate s-a majorat de asemenea, in principal in urma redresarii economiei dupa ridicarea restrictiilor, arata datele publicate astazi de Oficiul European de Statistica Eurostat).

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2569 seconds )