Libnet.ro
UNICEF

01:05

2022 2022

Libnet Ro
Producatorii de alimente si-au triplat veniturile, in timp ce puterea de cumparare a romanilor a scazut

Producatorii de alimente si-au triplat veniturile, in timp ce puterea de cumparare a romanilor a scazut

Profiturile marilor companii din industria alimentara din Romania au crescut de trei ori, de la 1,08 miliarde de lei in 2019 la 3,13 miliarde de lei in 2022, potrivit unei analize detaliate realizate de Libertatea, pe baza datelor financiare depuse de companii si furnizate de firma de date AlertaCUI. ro. in acelasi interval, profiturile firmelor de distributie de produse au inregistrat de asemenea o crestere impresionanta de 50%. Fenomenul Greedflation afecteaza consumatorul roman .

Cum poate raspunde Putin daca armele occidentale lovesc tinte din Rusia?

Marea Britanie, Franta, si SUA au furnizat Kievului rachete puternice cu raza lunga de actiune pentru a invinge fortele de ocupatie ruse de cand Rusia si-a lansat atacul asupra Ucrainei in 2022.

Presa: Japonia a confirmat ieri prima sa interventie pe piata valutara din 2022, cu 62 de miliarde de dolari

Datele Ministerului de Finante al Japoniei au confirmat vineri prima interventie a tarii pe piata valutara din 2022, dupa ce yenul a scazut in aprilie la cel mai redus nivel din ultimii 34 de ani.

Au vandut totul si s-au mutat in Italia, intr-o vila veche de secole. Ce au descoperit dupa e genial

Glenda si Randy Tuminello, un cuplu care a locuit o mare parte din viata lor in America, au decis sa se mute in Italia in luna decembrie a anului 2022, dupa ce si-au vandut casa din Texas. Cei doi nu regreta decizia pe care au luat-o. Decizia a fost una grea de luat, dar a .

Cum a reusit o femeie din Arad sa-si pacaleasca o prietena pentru a-i da peste 10.000 de euro

O femeie din judetul Arad si-a mintit o prietena si a reusit sa obtina de la aceasta 10. 060 de euro, din luna iunie a anului 2021, pana in ianuarie 2022.

S-au dublat despagubirile platite pentru locuintele afectate de inundatii

Anul trecut, companiile de asigurari membre ale Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania UNSAR) au platit despagubiri de peste 5,7 milioane de lei doar pentru acoperirea pagubelor provocate locuintelor de inundatiile cauzate de ploi, cu 93% mai mult fata de 2022. Atat atentionarile meteo din ultimele zile, cat si inundatiile care .

CNN: Sefii apararii din SUA si China au purtat primele discutii in persoana din 2022 incoace

Sefii apararii din SUA si China au avut vineri o intalnire personala rara, cele doua puteri rivalizand intr-un peisaj de securitate controversat in Asia-Pacific si avand o serie de frictiuni intre ele, de la intimidarea Taiwanului de catre China la consolidarea aliantelor americane in regiune.

UNSAR: S-au dublat despagubirile platite pentru locuintele afectate de inundatii

Anul trecut, companiile de asigurari Membre UNSAR au platit despagubiri de peste 5,7 milioane de lei doar pentru acoperirea pagubelor provocate locuintelor de inundatiile cauzate de ploi, cu 93% mai mult fata de 2022, .

Despagubirile platite pentru locuintele afectate de inundatii s-au dublat anul trecut

Anul trecut, companiile de asigurari au platit despagubiri de peste 5,7 milioane de lei doar pentru acoperirea pagubelor provocate de inundatii, cu 93% mai mult fata de 2022.

Partidele politice europene ascund numele donatorilor pentru 70% din finantarile primite

Partidele politice din Uniunea Europeana au primit in perioada 2019-2022 donatii financiare de 941 milioane euro, dar pentru 664 milioane euro din suma respectiva datele privind sponsorii sunt netransparente, arata rezultatele finale ale investigatiei internationale, publicata ieri de site-ul Follow the Money. Lipsa de transparenta este cea mai mare in tarile puternice din vestul Europei, cum ar fi Germania si Franta, tarile membre UE din Europa Centrala si de Est fiind mult mai transparente cu privire la identitatea sponsorilor partidelor politice, mai arata sursa citata.

European political parties hide the names of donors for 70% of the funding received

The political parties in the European Union received in the period 2019-2022 financial donations of 941 million euros, but for 664 million euros of that amount, the data regarding the sponsors is non-transparent, according to the final results of the international investigation, published yesterday by the website Follow the Money. The lack of transparency is greatest in powerful Western European countries such as Germany and France, with EU member states in Central and Eastern Europe being far more transparent about the identity of political party sponsors, the source said.

Cum a redirectionat razboiul exporturile de cereale ale Ucrainei

Invazia Ucrainei de catre Rusia, in 2022, si blocarea temporara a porturilor sale la Marea Neagra au redirectionat fluxul de cereale din cosul de paine al lumii.

How the war redirected Ukraine and s grain exports

Russia and s invasion of Ukraine in 2022 and the temporary blockade of its Black Sea ports have redirected the flow of grain from the breadbasket of the world.

Aproape 30% din populatia Ucrainei traieste in saracie, pe masura ce razboiul se prelungeste, arata un raport al Bancii Mondiale Cum ar fi aratat cifrele fara sprijinul financiar extern

Numarul ucrainenilor care traiesc in saracie a crescut, incepand din 2020, cu 1,8 milioane de oameni, ajungand la un total de aproximativ 29% din populatie, in timp ce invazia invazia rusa declansata in 2022 continua sa devasteze economia tarii, arata un raport al Bancii Mondiale, citat joi de Reuters.

Clipe de fericire la Caras Severin, dupa ce un caine pierdut in 2022 a fost gasit si predat stapanului sau

Au fost clipe emotionante la Caras Severin, dupa ce Dixie, un caine pierdut in 2022 si-a reintalnit stapanul, dupa doi ani de cautari.

Studiu: Anxietatea si depresia, principalele probleme de sanatate mintala ale copiilor. Tentativele de suicid, o consecinta extrema

Anxietatea, depresia si dificultatile parentale sunt principalele cauze pentru care copiii au apelat la serviciile de terapie psihologica si sprijin psiho-emotional ale Salvati Copiii Romania. Astfel, in perioada ianuarie 2022 decembrie 2023, psihologii organizatiei au tratat 678 de cazuri, in cele mai multe 217 fiind vorba despre copii de varsta claselor primare, pe locul al doilea fiind copii de gimnaziu 215, urmati de adolescenti 140) - care au avut nevoie de terapie. in celelalte cazuri, 106, a fost vorba despre copii cu varste mici, prescolari care au avut nevoie de sprijin psihologic.

eMag, venituri in crestere, profit in scadere. Tazz, tot pe pierderi

Compania de comert online Dante International, care opereaza platformele eMag si Fashion Days, a obtinut venituri in crestere, dar profit in scadere in anul 2023, comparativ cu 2022, potrivit datelor oficiale publicate recent de Ministerul Finantelor, consultate de StartupCafe. ro.

MediciBuni Dr. Catalina Pacurar, MedLife: Operatia de cataracta este miraculoasa. Ca medic, poti reda vederea unui om care aproape a orbit

Consideram vederea un dat, insa fara acest simt de care trebuie sa avem mare grija, gesturi banale precum mersul, cititul, gatitul devin extrem de dificile. Fiecare dintre noi se va confrunta la un moment dat cu o deficienta de vedere, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), care arata ca principalele cauze ale deficientei vederii si orbirii la nivel global sunt erorile de refractie si cataracta. Incidenta cataractei dupa 60 de ani este mult mai mare fata de perioada copilariei sau varsta adulta. Dupa varsta de 70 ani, aproape 70-80% din populatie se confrunta cu cataracta, precizeaza dr. Catalina Pacurar, medic primar oftalmolog, fondator al Centrului de Diagnostic si Chirurgie Oftalmologica Opticristal Brasov, parte din Grupul MedLife din 2022.

Studiu: Unul din cinci cetateni nu a avut o vacanta in 2023

Procentul romanilor care au declarat ca au fost in vacanta in 2023 a crescut usor fata de 2022 80% in 2023 vs 77% in 2022).

Patria Credit: 14% crestere a portofoliului si 44% crestere a profitului, in 2023

Patria Credit IFN SA, institutie financiara nebancara, parte a Patria Bank Group, a inregistrat in 2023 un profit net de 8. 54 milioane lei si a raportat o crestere a portofoliului cu +14%, la o valoare de 184 milioane lei. Vanzarile de credite noi au inregistrat o usoara crestere fata de 2022 +1%) pana la 94 mil. lei.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,245 seconds )