Libnet.ro
UNICEF

08:00

2023 Competentelor

Libnet Ro
A inceput evaluarea nationala pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Peste 500.000 de elevi vor participa la examene

A inceput evaluarea nationala pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Peste 500.000 de elevi vor participa la examene

A inceput evaluarea nationala la finalul claselor a II-a, a IV-a si aVI-a in anul scolar 2023 2024. Peste 500. 000 de elevi vor participa la aceasta evaluare a competentelor, potrivit Ministerului Educatiei. Sesiunea de evaluari nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2023 2024 care este programata in perioada 13 29 mai se adreseaza unui numar de peste 500. 000 de elevi cumulat). Rezultatele nu se afiseazanu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei .

Elevii incep azi evaluarea nationala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

Incepe evaluarea nationala la finalul claselor a II-a, a IV-a si aVI-a in anul scolar 2023 - 2024. Peste 500. 000 de elevi vor participa la aceasta evaluare a competentelor, potrivit Ministerului Educatiei.

Ministerul Muncii: Ocupatiile de numerolog si astrolog, recunoscute in majoritatea tarilor UE

Ministerul Muncii a precizat ca ocupatiile de numerolog si astrolog sunt recunoscute in Romania si in majoritatea statelor UE, fiind incluse in Clasificarea Internationala a Ocupatiilor si in Clasificarea Europeana a Aptitudinilor, Competentelor si Ocupatiilor Europene. Ministerul Muncii, precizari despre o ocupatiile de numerolog si astrolog: Profesia de astrolog a fost reglementata in COR in 1995 prin ordinul ministrului Muncii si Protectiei Sociale si al presedintelui Comisiei Nationale pentru Statistica nr. 19381949 publicat in Monitorul Oficial nr. 1995 Profesia de numerlolog a fost introdusa in COR prin ordinul ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica in ianuarie 2023 publicat in Monitorul Oficial nr. 2023 pe baza documentatiei depuse de Asociatia Numerologilor din Romania cu avizul favorabil al Asociatiei Nationale a Comitetelor Sectoriale din Romania. Proiectul de act normativ a parcurs procedura transparentei decizionale la acea data si nu au fost formulate observatii cu privire la introducerea acestei ocupatii.

Romania accepta extinderea competentelor Parchetului European, condus de Kovesi

Romania accepta extinderea competentelor Parchetului European, a declarat ministrul Justitiei din Romania, Alina Gorghiu, la reuniunea Consiliului JAI din 4 5 decembrie 2023. Subiectele privitoare la Justitie s-au discutat la 4 decembrie, aceasta fiind prima zi a reuniunii JAI. Parchetul European The European Public Prosecutors Office, EPPO) este condus de procuroarea Laura Codruta Kovesi, .

Studiu Deloitte: liderii globali considera provocarile geopolitice, tendintele inflationiste si presiunea crescuta cu privire la aspectele de mediu, sociale si de guvernanta (ESG) drept principalele riscuri care le afecteaza relatiile cu furnizorii

Liderii globali considera provocarile geopolitice 61%), tendintele inflationiste 46%) si preocuparile legate de capacitatea de a gestiona presiunea crescuta 40%) cu privire la aspectele de mediu, sociale si de guvernanta ESG) drept principalele riscuri care le afecteaza relatiile cu furnizorii, potrivit potrivit studiului Deloitte 2023 Global Third-Party Risk Management Survey, realizat in 40 de tari, inclusiv Romania. Studiul evidentiaza, de asemenea, masurile pe care organizatiile le iau pentru a gestiona riscurile generate de relatia cu furnizorii, acestea acordand prioritate innoirii metodologiei, politicilor si standardelor generale utilizate 63%), necesitatii consolidarii rolului echipei de conducere in gestionarea relatiilor cu colaboratorii 48%) si imbunatatirii competentelor angajatilor 47%). Pe langa aceste trei zone, tehnologia si datele se mai afla in topul prioritatilor, 45% dintre respondenti sustinand ca este inca nevoie de investitii in aceste domenii.

Edu Networks: Investitii de 2,9 milioane euro si 114 scoli implicate la nivel national

Edu Networks, program coordonat de AVE Asociatia pentru Valori in Educatie) si implementat impreuna cu opt organizatii nonprofit specializate in educatie, a ajuns la final. Desfasurat pe durata a patru ani septembrie 2019 - august 2023), din proiect au facut parte 114 scoli si gradinite din Romania, dispuse in noua clustere din noua regiuni ale tarii. Bugetul total al proiectului s-a ridicat la 2,9 milioane de euro, investit in interventii ale organizatiilor partenere pentru dezvoltarea abilitatilor de management ale directorilor din scoli, imbunatatirea competentelor pedagogice ale profesorilor, cresterea invatarii relevante pentru elevi, cu focus pe dezvoltarea competentelor digitale si de literatie.

Propuneri catre Ministerul Muncii

Comisia Europeana a desemnat 2023 drept Anul european al competentelor.

Bacalaureat 2023: Sesiunea de toamna incepe astazi, 7 august Programul complet

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2023 o pot face in sesiunea de toamna, care incepe astazi, 7 august, cu proba competentelor, relateaza Antena3. ro. BAC 2023: Mii de tineri incep examenele din sesiunea de toamna pe 7 august incepe sesiunea de toamna a Bac 2023, sesiune la care sunt asteptati mii de candidati.

incepe Bacalaureat 2023, sesiunea de toamna |Calendarul examenului

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2023 o pot face in sesiunea de toamna, care incepe, luni, 7 august, cu proba competentelor.

Bacalaureat 2023, sesiunea de toamna. Lucrarile vor fi corectate digitalizat

Elevii se mai pot inscrie la examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamna, pana pe 24 iulie 2023, potrivit calendarului oficial. Probele competentelor vor fi echivalate cu mediile din liceu la Limba romana, limbi straine si Tehnologia Informatiei.

Probele de competente de la Bac, echivalate

Ministerul Educatiei a pus in consultare publica un proiect care prevede, pentru examenul de bacalaureat, echivalarea probelor de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, a celor digitale, dar si a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata. La examenul national de bacalaureat, pentru anul scolar 2022-2023, probele de evaluare a competentelor .

Greva generala din educatie continua. intalnire la Ministerul Educatiei, pentru a decide ce se va intampla cu examenele nationale. Secretar de stat: Prelungirea anului scolar ar pune probleme aproape de nerezolvat Mesaj al elevilor - VIDEO

Greva generala din educatie, cel mai mare astfel de protest din ultimii 18 ani, a intrat in cea de-a treia saptamana, iar sindicatele din Educatie au anuntat ca greva profesorilor continua pana cand le sunt rezolvate solicitarile privind atat salariile, cat si viitorul educatiei. La Ministerul Educatiei marti au loc discutii cu reprezentanti ai elevilor, ai parintilor si ai sindicatelor pentru a se stabili ce se va intampla cu examenele nationale, in conditiile in care de astazi, 6 iunie, era programat sa inceapa inscrierile la Evaluarea Nationala 2023 pentru elevii de clasa a VIII-a, iar in 12 iunie ar urma sa inceapa prima proba din cadrul competentelor de la BAC 2023.

Perioada de inscriere la Bacalaureat 2023, prelungita. Pana la ce data pot depune elevii actele

Perioada de inscriere la Bacalaureat 2023, prelungita. Ministerul Educatiei anunta modificari in programul initial ce viza probele stabilite pentru luna iunie. Acest lucru nu afecteaza, insa, calendarul de desfasurare a probelor de evaluare a competentelor sau a probelor scrise, au precizat reprezentantii institutiei. Perioada de inscriere la Bacalaureat 2023, prelungita Anuntul momentului pentru elevi si .

Perioada de inscriere pentru examenul de Bacalaureat 2023 se prelungeste

Ministerul Educatiei a prelungit perioada de inscriere a candidatilor la sesiunea iunie - iulie a examenului de Bacalaureat 2023. Acest lucru nu afecteaza calendarul de desfasurare a probelor de evaluare a competentelor sau a probelor scrise.

Echivalarea competentelor digitale la Bac 2023. Cine si cum poate solicita echivalarea

Peste 100. 000 de elevi din tara urmeaza sa sutina examenul de Bacalaureat. Cu toate acestea, inca nu sunt sigure datele examenelor avand in vedere greva profesorilor care nu a luat sfarsit. Dar, cativa elevi pot scapa de cateva probe prin echivalarea anumitor competente. Se pot echivala competentele lingvistice si digitale, conform Observator news. Ce elevi pot solicita echivalarea competentelor digitale la Bac 2023 .

Romania, repetenta la digitalizare: suntem cu mult sub media europeana

In Romania, situatia competentelor digitale este una cu care nu ne putem lauda, in mod deosebit. Evident, vorbim despre o statistica realizata pe tara, raportata la nivelul Uniunii.

VIDEO Ce spun sindicatele despre pericolul perturbarii examenelor nationale Mars de protest de la guvern la Cotroceni anuntat de cadrele didactice pentru marti

Greva generala a cadrelor didactice, dar si protestele in strada vor continua si se vor extinde, spune liderul FSLI, Simion Hancescu. El a anuntat ca marti, 30 mai, va avea loc un mars de protest de la Palatul Victoria la Cotroceni. Liderul sindical a mai spus ca daca Guvernul nu se misca rapid ar putea fi afectat calendarul Evaluarii Nationale si Bacalaureatului. inscrierile la BAC 2023 incep luni, 29 mai, iar prima proba - evaluarea competentelor lingvistice - este programata in 12 iunie, in timp ce prima proba la Evaluarea Nationala este programata in 19 iunie.

Tomorrow@work 2023: Organizatiile trebuie sa acorde o atentie sporita competentelor viitorului

Tomorrow@work, conferinta ce s-a desfasurat pe 21 martie 2023, organizata de BusinessMark la Bucuresti si online, a avut ca subiecte principale pregatirea pentru joburile de viitor, cat si skill-urile necesare.

ADR continua demersurile de consolidare a competentelor digitale pentru romani

La data de 20 martie 2023, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, Asociatia Suport - Regiunea Centru si Asociatia pentru Stiinta, Tehnologie si intreprinzatori Inovativi - STII au semnat un acord de parteneriat pentru implementarea Agendei Digitale a Romaniei si dezvoltarea competentelor digitale pentru cetatenii romani.

Corteva Agriscience demareaza un program de pregatire profesionala dedicat femeilor din agricultura

In data de 10 martie 2023, Corteva Agriscience a anuntat lansarea oficiala a programului TalentA 2023. Aflat la a patra editie in Romania, TalentA este un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul.

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,218 seconds )