Libnet.ro
UNICEF

23:30

2023 Publicate

Libnet Ro
eMag, venituri in crestere, profit in scadere. Tazz, tot pe pierderi

eMag, venituri in crestere, profit in scadere. Tazz, tot pe pierderi

Compania de comert online Dante International, care opereaza platformele eMag si Fashion Days, a obtinut venituri in crestere, dar profit in scadere in anul 2023, comparativ cu 2022, potrivit datelor oficiale publicate recent de Ministerul Finantelor, consultate de StartupCafe. ro.

Pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru un sofer baut care a ucis trei tineri intr-un accident in 2023, in Alba

Autorul unui accident soldat cu trei morti, produs in august 2023 pe DN1, la Santimbru, judecat in stare de libertate, a fost condamnat miercuri de Judecatoria Alba Iulia la 5 ani inchisoare, potrivit solutiei publicate pe portalul instantei, scrie Agerpres. Decizia poate fi atacata.

Lista finala cu bugetarii carora le vor creste salariile cu 10% chiar de alegeri. Ce s-a modificat - OUG in Monitorul Oficial

Salariile de baza aflate in plata ale mai multor categorii de bugetari vor creste cu 10% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, in doua transe, in lunile iunie si septembrie cand sunt alegeri), potrivit Ordonantei de urgenta publicate vineri seara in Monitorul Oficial. O modificare fata de forma adoptata in sedinta de Guvern de joi este ca nu vor mai creste si lefurile viceprimarilor din localitatile care au intre 20. 001 si 50. 000 de locuitori.

INS: Scadere cu 0,7% a cifrei de afaceri din comertul cu ridicata, in primul trimestru

Afacerile din comertul cu ridicata au scazut, in primul trimestru al acestui an, ca serie bruta, cu 0,7% fata de aceeasi perioada din 2023, dar s-au majorat cu 2,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, arata datele Institutului National de Statistica INS), publicate joi.

Profi isi continua evolutia constant pozitiva

Rezultatele finaciare auditate pentru anul 2023, publicate de curand de Profi, evidentiaza o crestere semnificativa a cifrei de afaceri cu 11% fata de anul precedent, ajungand la valoarea de 12. 9 mld RON, dupa ce in 2022 a crescut cu 22% fata de 2021. Raportata la o baza mare din 2022, cresterea de 11% nu este putin, marcand practic un salt de 1. 3 mld lei, in concordanta cu o rata anuala de crestere CAGR de 16% pe ultimii 5 ani.

Profi - cifra de afaceri de 12,9 miliarde lei, in crestere cu 11%

Rezultatele finaciare auditate pentru anul 2023, publicate de curand de Profi, evidentiaza o crestere semnificativa a cifrei de afaceri cu 11% fata de anul precedent, ajungand la valoarea de 12. 9 mld RON, dupa ce in 2022 a crescut cu 22% fata de 2021. Raportata la o baza mare din 2022, cresterea de 11% nu este putin, marcand practic un salt de 1. 3 mld lei, in concordanta cu o rata anuala de crestere CAGR de 16% pe ultimii 5 ani.

INS: Exporturile Romaniei de produse din tutun au crescut in 2023 la peste 1.6 mld. de euro 1,2 mld. euro - contributia pozitiva a sectorului de tutun la balanta comerciala a Romaniei anul trecut

Conform celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica INS), valoarea totala a exporturilor de produse din tutun brut si prelucrat, precum tigarete si consumabile pentru produsele din tutun incalzit, a fost de 1,68 de miliarde de euro in 2023, marcand o crestere de 200 de milioane de euro fata de anul anterior. BAT Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala a tutunului, exporta circa 70% din volumele produse la Ploiesti tigarete si consumabile din tutun pentru glo), unde se afla a doua cea mai mare fabrica din Europa a grupului si unde s-au investit pana in prezent peste 500 de milioane de euro.

Grecia a facut aproape 1 miliard de euro din turism in doar 3 luni

Turismul elen s-a bucurat de un avans semnificativ in primul trimestru din 2024, comparativ cu primele trei luni ale anului record 2023, arata datele publicate de Banca Centrala a Greciei, informeaza publicatia Ekathimerini, citata de Agerpres.

Grecia: Sosirile turistilor straini au urcat cu aproape 25%, in primul trimestru al anului

Turismul elen s-a bucurat de un avans semnificativ in primul trimestru din 2024, comparativ cu primele trei luni ale anului record 2023, arata datele publicate de Banca Centrala a Greciei.

INS: Exporturile Romaniei de produse din tutun au crescut in 2023 la peste 1.6 mld. de euro. 1,2 mld. euro - contributia pozitiva a sectorului de tutun la balanta comerciala a Romaniei anul trecut

Conform celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica INS), valoarea totala a exporturilor de produse din tutun brut si prelucrat, precum tigarete si consumabile pentru produsele din tutun incalzit, a fost de 1,68 de miliarde de euro in 2023, marcand o crestere de 200 de milioane de euro fata de anul anterior.

INS: Exporturile Romaniei de produse din tutun au crescut in 2023 la peste 1.6 mld. de euro

Conform celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica INS), valoarea totala a exporturilor de produse din tutun brut si prelucrat, precum tigarete si consumabile pentru produsele din tutun incalzit, a fost de 1,68 de miliarde de euro in 2023.

Romania ocupa locul trei in topul exportatorilor de miere din UE in 2023. Ce tari sunt pe primele doua locuri

Anul trecut, tarile membre ale Uniunii Europene au importat 163. 700 de tone de miere naturala din afara blocului comunitar, in valoare de 359,3 milioane de euro. Exporturile UE catre tarile terte au totalizat 24. 900 de tone, evaluata la 146 milioane de euro. Principalele tari exportatoare au fost Spania, Germania, Romania, Ungaria si Grecia, conform datelor publicate de Eurostat.

Romania, pe locul 3 in topul celor mai mari exportatori de miere din UE, in 2023 Exportam ieftin, repede si la vrac si importam masiv din China

Statele membre ale Uniunii Europene au importat anul trecut din tarile situate in afara blocului comunitar 163. 700 tone de miere naturala, in valoare de 359,3 milioane de euro. in contrast, in 2023, doar 24. 900 tone au fost exportate de statele membre UE in afara blocului comunitar. Valoarea acestor exporturi a fost de 146 milioane de euro, cei mai mari exportatori fiind Spania, Germania, Romania, Ungaria si Grecia, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica Eurostat).

INS: Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele trei luni, cu 7,1%

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele trei luni ale anului, fata de perioada similara a anului 2023, ca serie bruta, cu 7,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,9%, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

Comisia Europeana: Economia Romaniei va avansa cu peste 3% in 2024 si 2025

PIB-ului real al Romaniei este prognozat sa creasca cu peste 3% in 2024 si 2025, datorita accelerarii consumului privat, sustinuta de veniturile reale disponibile mai mari, potrivit estimarilor de primavara publicate miercuri de Comisia Europeana, care se asteapta si ca inflatia sa incetineasca treptat, de la 9,7% in 2023 la 5,9% in acest an.

PIB-ul Romaniei a crescut cu 0,5% in primul trimestru din acest an

Produsul Intern Brut PIB) a crescut cu 0,5% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent. Pe de alta parte, fata de acelasi trimestru din anul 2023 avansul PIB a fost de 0,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica INS), publicate miercuri, scrie Agerpres.

Monitorizare B1tv.ro Cum au evoluat preturile in luna mai: Scumpiri la produsele de igiena, in schimb stagnare sau chiar usoara ieftinire a produselor alimentare de baza Pretul benzinei a crescut cu aproape 10% in ultimele 6 luni

Site-ul B1TV. ro a inceput din luna noiembrie a anului 2023 monitorizarea preturilor la anumite produse de baza pentru romani, atat la alimente, cat si produse de curatenie, de igiena personala, medicamente etc, cu scopul de a vedea cum evolueaza preturile in timp, daca scad, cresc sau stagneaza. AICI puteti vedea articolele publicate cu preturile din luna noiembrie+luna decembrie+luna ianuarie+luna februarie+luna martie +luna aprilie).

Topul scumpirilor din aprilie 2024. Serviciile postale, detergentii si medicamentele, pe primele locuri

Serviciile postale, detergentii si medicamentele se afla in topul scumpirilor inregistrate in aprilie 2024, comparativ cu aceeasi luna a anului 2023, potrivit datelor publicate marti, 14 mai, de Institutul National de Statistica INS). Ce alimente se afla in topul scumpirilor din aprilie 2024 .

Exporturile Chinei in Rusia au scazut cu peste 10% in aprilie, dupa un declin de 13% in martie

Exporturile Chinei denominate in yuani catre Rusia au scazut din nou in aprilie, fata de perioada similara din 2023, arata datele vamale publicate joi.

Indicatorul-cheie pentru consumul privat din primul trimestru da semnalul continuarii cresterii economiei in guvernarea PSD

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cel mai important indicator pentru consumul privat, care reprezinta circa 60% din PIB-ul Romaniei, fiind de departe cel mai important segment economic, a crescut substantial in primele trei luni ale anului fata de perioada similara din 2023. Datele publicate de Institutul National de Statistica arata ca vanzarile din retail au inregistrat un progres cu 6,4% ca serie bruta datorita majorarii in segmentele produselor nealimentare +12,3%), carburanti +2,7%) si alimente, bauturi si tutun +1,8%).

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2084 seconds )