Libnet.ro
UNICEF

22:15

2024 International

Libnet Ro
INTERVIU: Fara politica lui Merkel privind refugiatii, extrema-dreapta germana nu ajungea gata sa faca istorie la alegerile din 2024

INTERVIU: Fara politica lui Merkel privind refugiatii, extrema-dreapta germana nu ajungea gata sa faca istorie la alegerile din 2024

Extrema-dreapta ii scoate pe germanii care pana acum ocoleau sectiile de vot din apatia lor imbibata de furie. Partidul extremist Alternativa pentru Germania AfD) va obtine cel mai bun rezultat de pana acum la alegerile europene de duminica si promite si mai mult la alegerile regionale din toamna. intr-un interviu pentru HotNews. ro, politoloaga germana Ursula Munch, directoarea Academiei Tutzing pentru Educatie Politica din Bavaria, a explicat cine sunt alegatorii AfD si de ce voteaza pentru acest partid.

infrangere pentru Ucraina, primul adversar al Romaniei la EURO 2024. O favorita s-a facut de ras

Ucraina a pierdut amicalul cu Polonia si mai are de disputat un singur meci inaintea duelului cu Romania de la Campionatul European.

5 superfotbalisti care s-ar putea retrage de la nationale dupa EURO 2024

EURO 2024 va fi ultima sansa pentru unii dintre cei mai mari fotbalisti ai lumii sa straluceasca pe scena europeana a fotbalului international.

Romania ar putea castiga 28 mil. euro... daca va castiga Campionatul European de Fotbal

Selectionatele participante la EURO 2024 din Germania 14 iunie - 14 iulie) vor imparti un fond de premiere total de 331 milioane euro, incepand de la 9,25 milioane euro de la prezenta in grupe pana la 28,25 milioane euro pentru castigatoarea.

Romania ar putea primi 28 mil. euro... daca va castiga Campionatul European de Fotbal

Selectionatele participante la EURO 2024 din Germania 14 iunie - 14 iulie) vor imparti un fond de premiere total de 331 milioane euro, incepand de la 9,25 milioane euro de la prezenta in grupe pana la 28,25 milioane euro pentru castigatoarea.

AEI: Miopia Europei privind noile tendinte de crestere a pretului la gaze sau Caii Troieni ai GAZPROM care-i fac jocurile

Un Tribunal International din Eleventia a stabilit la mijlocul lunii mai 2024, in cadrul disputei dinntre UNIPER Global Commodities Germania si GAZPROM Export LLC Rusia, bazata pe contracte de livrare de gaze pe termen lung intre cele doua parti, neonorate de GAZPROM, dreptul UNIPER prin executorii desemnati la nivel de bloc, de a incasa contravaloarea gazelor livrate in prezent de GAZPROM in urma livrarii gazelor in Europa.

KfW: Declin al increderii pentru companiile mari din Germania

Barometrul KfW-Ifo din luna mai 2024 continua sa arate o imbunatatire usoara a increderii in economia Germaniei, pe fondul scaderii increderii la nivelul companiilor mari.

Occidentul nu tine pasul cu Rusia in privinta livrarii de armament pe frontul din Ucraina

Rusia produce 3 milioane de obuze anual, adica triplul capacitatii de productie anuala a tuturor tarilor membre NATO si UE *Rusia si-a crescut la 6% din PIB cheltuielile militare pentru 2024, comparativ cu 3,9% din PIB in 2023 *102 miliarde euro - valoarea sprijinului militar acordat Ucrainei pana la finalul lunii aprilie 2024.

Productia de petrol din Rusia, redusa la nivelul din primul an al pandemiei Covid

Pe fondul acordurilor cu participantii OPEC+, Rusia si-a ajustat prognoza privind productia de petrol in 2024 la 505-515 milioane tone - cu 3-5% mai putin fata de anul precedent, noua productie estimata fiind la nivelul celei din anul 2020, primul al pandemiei Covid-19.

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 6 iunie 2024, la Palatul Cotroceni, pe Presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach. Din delegatia prezenta la intrevederea cu Presedintele Romaniei au facut parte Spyros Capralos, Presedintele Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene, Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic International pentru Romania, si Mihai Covaliu, Presedinte al Comitetului Olimpic si .

Care este cel mai bun restaurant din lume, potrivit unui top care rivalizeaza cu ghidul Michelin

Un restaurant din Barcelona, Disfrutar, fondat de trei chefi de la legendarul elBulli, pionier al bucatariei moleculare, a fost declarat joi cel mai bun restaurant din lume in 2024 in cadrul clasamentului 50 Best Restaurants, transmite AFP, preluata de Agerpres.

Rusia Ucraina, ziua 834. Un general cecen sustine ca Rusia va invinge Ucraina in anul 2024

Un general din Cecenia, Apty Alaudinov, sustine ca Rusia va incheia anul 2024 cu o victorie in operatiunea militara speciala, adica va invinge Ucraina. Liderii din Cecenia, cum este si Alaudinov, sunt aliati ai regimului Putin in razboiul impotriva Ucrainei. Declaratia lui Alaudinov ar fi fost prezentata la un post de televiziune din Rusia si .

Cei mai importanti lideri occidentali, in frunte cu Joe Biden, participa la comemorarea debarcarii din Normandia. Rusia nu a fost invitata

Lideri de prim rang din tarile democratice, printre care presedintele Joe Biden, regele Charles al III-lea, presedintele Emmanuel Macron, cancelarul Olaf Scholz si premierul Justin Trudeau, participa, in ziua de 6 iunie 2024, in Franta, la ceremonia prin care se comemoreaza 80 de ani de la debarcarea din Normandia. Actiunea militara din Normandia, din 6 .

Stefan Deaconu: Etica si integritatea se afla in centrul oricarui proces de arbitraj de succes

Bucuresti, 6 iunie 2024: Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR) organizeaza, in perioada 6-7 iunie a. c. , cea de-a V-a editie a Conferintei Bucharest Arbitration Days BArD), eveniment care s-a impus in ultimii ani ca una dintre cele mai importante platforme de dezbatere a subiectelor din domeniu si, totodata, ca un reper pe harta arbitrajului comercial international.

Inteligenta artificiala ar putea transforma o criza financiara intr-un dezastru economic global: Ce avertizeaza FMI

Potrivit unui oficial de top al Fondului Monetar International FMI), inteligenta artificiala AI) ar putea amplifica semnificativ efectele unei recesiuni economice, transformand-o intr-un dezastru economic global. Adoptarea pe scara larga a AI generativa, desi are potentialul de a spori productivitatea, aduce cu sine riscuri majore pentru pietele muncii si financiare. Riscurile economice ale AI in .

Fostul comandant al armatei Republicii Moldova este acuzat ca a fost informator al Rusiei

Generalul Igor Gorgan, fost sef al Marelui Stat Major al armatei Republicii Moldova, este acuzat ca a fost informator al Rusiei. Informatia este prezentata de presa de la Chisinau in ziua de 5 iunie 2024 si este partial confirmata de Adrian Balutel, seful de cabinet al presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu. in 2021 aceasta persoana .

Premiatul regizor si scenarist canadian Philippe Lesage va fi presedintele Juriului Bucharest International Film Festival (BIFF)

Cea de-a XX-a editie aniversara a prestigiosului Bucharest International Film Festival BIFF, de urmarit site-ul www. biff. com. ro) va avea loc in perioada 19-28 septembrie 2024.

Turcia ar dori sa fie primita in grupul BRICS, alaturi de Rusia si China, daca nu este primita in UE

Turcia si-a exprimat intentia sa fie primita in grupul BRICS, daca nu obtine calitatea de membru al Uniunii Europene. Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a anuntat dorinta Turciei de a intra in grupul BRICS. Principalii membri actuali ai BRICS sunt Brazilia, Rusia, India, China si Republica Sud-Africana. La inceputul anului 2024, si Iranul a .

Top international al universitatilor 2024. in clasamentul general prima universitate din Romania apare pe locul 610

RUR World University Rankings a lansat un top international al universitatilor pentru anul 2024. in clasamentul general, prima universitate din Romania apare pe locul 610, fiind vorba despre UMF Carol Davila din Bucuresti. Pe locul 702 locul II la nivel national) se afla UMF Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, iar pe locul 717 locul III la nivel national) Universitatea din Bucuresti.

Premierul PSD, Marcel Ciolacu, merge la Cluj, orasul primarului PNL Emil Boc. La Cluj incepe construirea metroului si se extinde aeroportul

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, participa, la Cluj Napoca, la inaugurarea a doua proiecte planificate sub mandatul primarului Emil Boc PNL). in ziua de 5 iunie 2024, premierul Ciolacu va fi la Aeroportul International Avram Iancu din Cluj si va asista la evenimentul de inaugurare a extinderii TerminaluluiPlecari al Aeroportului International Avram Iancu. Apoi, premierul .

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2222 seconds )