Libnet.ro
UNICEF

22:00

Alternativa Litigiilor

Libnet Ro
CONFERINTA PIATA FINANCIAR-BANCARA Liviu Fenoghen, CSALB: Termenul de solutionare a litigiilor prin CSALB a ajuns la 25 de zile

CONFERINTA PIATA FINANCIAR-BANCARA Liviu Fenoghen, CSALB: Termenul de solutionare a litigiilor prin CSALB a ajuns la 25 de zile

Termenul de solutionare a litigiilor bancare prin intermediul Centrului pentru Solutionare Alternativa a Litigiilor Bancare CSALB) a ajuns de la 90 de zile, media inregistrata in anul 2016, la 24-25 de zile in anul 2024, in cei opt ani de activitate operationala ai CSALB, afirma Liviu Fenoghen, directorul CSALB.

Judecatorii sunt sfatuiti sa recomande concilierea dintre consumatori si banci la inceputul proceselor din instante

Judecatorii sunt sfatuiti sa recomande consumatorilor si bancilor solutionarea pe cale amiabila a disputelor din instanta. Aproximativ 60 de judecatori din tribunale, judecatorii si Curti de Apel din mai multe judete ale tarii au participat la Conferinta organizata de Institutul National al Magistraturii INM) si Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar CSALB): Protectia consumatorilor: cum alegem intre solutionarea alternativa a litigiilor si procedurile judiciare?.

CSALB: Judecatorii sunt sfatuiti sa recomande concilierea dintre consumatori si banci la inceputul proceselor din instante

Judecatorii sunt sfatuiti sa recomande consumatorilor si bancilor solutionarea pe cale amiabila a disputelor din instanta. Aproximativ 60 de judecatori din tribunale, judecatorii si Curti de Apel din mai multe judete ale tarii au participat la Conferinta organizata de Institutul National al Magistraturii INM) si Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar CSALB): Protectia consumatorilor: cum alegem intre solutionarea alternativa a litigiilor si procedurile judiciare?.

LIVE - VIDEO Conferinta Piata financiar-bancara - editia a III-a -

ACTUALIZARE - Ole Hansen, Saxo Bank: Ne asteptam ca pretul marfurilor sa continue sa creasca, in lunile urmatoare --- * ACTUALIZARE - Remus Danila, BVB: Piata de capital a ajuns la nivelul la care poate fi o alternativa serioasa pentru finantarea economiei --- *ACTUALIZARE - Felix Daniliuc, BRD: Industria bancara are un obiectiv pragmatic dar si cu implicatii social-economice --- *ACTUALIZARE - Ramona Ivan, CEC Bank: Fondurile europene pot sa insemne foarte mult pentru tara --- *ACTUALIZARE - Daniel Daianu, presedintele Consiliului Fiscal: Marea problema, in acest an, este sa tinem cheutelile sub control --- *ACTUALIZARE - Liviu Fenoghen, Directorul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Cele mai multe solicitari din partea consumatorilor au fost pentru renegocierea contractelor prin conversie credit --- *ACTUALIZARE - Alexandru Nazare, senator: Cifrele arata foarte bine pe IMM Invest, sumele investite sunt foarte mari --- *ACTUALIZARE - Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din cadrul Senatului Romaniei: La Comisie, avem in dezbatere in aceasta perioada un proiect legat de mentinerea cotei unice de impozitare --- *ACTUALIZARE - Anca Dragu, guvernatorul BNM: Observam mai mult interes pentru investitiile in Republica Moldova --- *ACTUALIZARE - Alin Marius Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor: Anul trecut a fost adoptat un set de masuri care din perspectiva fiscala inseamna eliminarea unor facilitati si cresterea capacitatii institutionale a ANAF, pentru a avea o mai buna colectare --- *ACTUALIZARE - Dumitru Nancu, director general FNGCIMM: Din 1 iunie 2020 pana astazi 93. 000 de companii au beneficiat de finantarea prin intermediul schemei IMM Invest --- *ACTUALIZARE - Alin Marius Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor: Ministerul Finantelor e participant pe piata financiara in calitate de emitent --- *ACTUALIZARE - Gabriela Folcut, director executiv Asociatia Romana a Bancilor: Sectorul bancar detine o pondere de trei patrimi din activele sistemului financiar --- Ziarul BURSA organizeaza conferinta Piata financiar-bancara, in data de 21 mai 2024, incepand cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanta, din Calea 13 Septembrie nr.

SAL-Fin, o solutie in avantajul consumatorului de servicii financiare

Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF) a organizat, vineri, 15 martie 2024, la Palatul Parlamentului, simpozionul cu tema Protejarea consumatorului Mecanismul SAL-Fin de solutionare alternativa a litigiilor in piata financiara non-bancara, celebrand astfel Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor. in cadrul conferintei a fost evidentiat faptul ca publicul larg are la dispozitie o modalitate simpla, gratuita .

Ce solicita si ce obtin consumatorii de la banci in 2024, in urma negocierilor din cadrul CSALB?

Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor World Consumer Rights Day) este marcata in fiecare an pe data de 15 martie! Aceasta zi promoveaza drepturile si nevoile consumatorilor din toata lumea. De la inceputul anului, peste 650 de consumatori de servicii si produse financiare din Romania au invocat anumite probleme in derularea contractelorserviciilor cu comerciantii din sectorul financiar-bancar si au solicitat bancilorIFN-urilor o rezolvare amiabila, in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB), .

Consumatorii care au apelat la SAL-Fin au obtinut sume totale de 1 milion de lei in 2023

SAL-Fin Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar non-bancar) din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara a finalizat, in anul 2023, un numar de 411 litigii intre consumatori si entitatile de pe piata financiara non-bancara. SAL-Fin a inregistrat anul trecut 923 cereri de conciliere, dintre care 472 au fost cereri acceptate, fiind indeplinite conditiile .

ASF: Consumatorii care au apelat la SAL-Fin au obtinut sume totale de 1 milion de lei in 2023

SAL-Fin Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar non-bancar) din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara a finalizat, in anul 2023, un numar de 411 litigii intre consumatori si entitatile de pe piata financiara non-bancara.

Romanii au obtinut 1 milion de lei in plus de la asiguratori, in urma negocierilor prin SAL-FIN

Romanii au obtinut 1 milion de lei in plus de la asiguratori, in urma negocierilor prin SAL-FIN, entitatea de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar din cadrul ASF.

Cazuri concrete ale oamenilor care, nemultumiti de relatia cu banca, s-au adresat CSALB Cat dureaza negocierile si cu ce te alegi concret la final

In 2007 am achizitionat un apartament in valoare de 60. 000 Euro, creditul fiind in franci elvetieni. Rata pe care o platesc este 547 CHF, in jur de 2. 700 lei. Am cerut bancii sa-mi reduca rata, dar nu am primit un raspuns oficial. Angajatii bancii mi-au spus ca avand in vedere veniturile familiei, nu este cazul de un ajutor financiar, spune B. din Valcea. Omul s-a adresat Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB), unde dupa cateva zile a obtinut reducerea soldului cu 15%.

Ce cer romanii bancilor si ce obtin. Profilul consumatorilor care negociaza prin CSALB

Ultimii doi ani au adus modificari importante in profilul consumatorului care se adreseaza Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB).

Consumatorul CSALB vrea sa-si renegocieze contractul cu banca sau sa rezolve amiabil litigiul din instanta

Ultimii doi ani au adus modificari importante in profilul consumatorului care se adreseaza Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB.

O noua paradigma in negocierile consumatori-banci: Initiativa de rezolvare amiabila vine din partea bancilor

In acest an, Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB) a inregistrat peste 400 de cazuri o crestere de aproape 200% fata de anul 2022), in care bancile au initiat procesul de negociere cu consumatorii.

Restructurarea creditelor a fost principala solutie gasita in negocierile consumatori-banci din acest an

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare gasita de consumatori si banci in urma negocierilor desfasurate in acest an in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB),.

Solicit ajutor pentru esalonarea ratei creditului si invoc motive medicale. Am cerut ajutor de la firma de asigurari, dar suma oferita e infima Greutatile la plata ratelor duc la volume record de cereri de negocieri cu bancile

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare gasita de consumatori si banci in urma negocierilor desfasurate in acest an in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB).

CSALB: Numarul proceselor dintre consumatori si banci s-a redus cu 1.000 in ultimul an

Numarul proceselor dintre consumatori si banci este la cel mai scazut nivel din 2015, anul infiintarii Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB). Daca in perioada 2015 - 2016 erau aproximativ 40. 000 de procese intre consumatori si banci, iar anul trecut numarul litigiilor era de 13. 000, in 2023 evidentele sistemului bancar arata ca numarul proceselor a scazut pana la 12.

CURS: Doua treimi dintre cei chestionati indica utilitatile ca principala sursa a problemelor financiare

Utilitatile reprezinta principala sursa a problemelor financiare pentru doua treimi 70%) dintre respondentii la un sondaj realizat de CURS, in timp ce preturile la alimente si medicamente sunt indicate de 54% dintre acestia. De asemenea, conform sondajului CURS, realizat in luna iulie, la cererea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar, ratele la .

Sondaj CSALB: Refinantarea, trecerea la IRCC si la dobanda fixa sunt principalele moduri prin care romanii si-au diminuat ratele la credite

Doar 21% dintre consumatorii romani de produse si servicii financiare spun ca au avut in 2022 si 2023 probleme in relatie cu bancile si IFN-urile, potrivit unui sondaj CURS la nivel national, realizat in luna iulie, la cererea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB).

Utilitatile, alimentele, medicamentele si ratele bancare, principalele cauze ale problemelor financiare la romani. Ce solutii au gasit oamenii - sondaj CURS

Cresterea cheltuielilor cu utilitatile electricitate, apa, gaze) reprezinta principala cauza a problemelor financiare cu care se confrunta romanii in ultimii doi ani, arata un sondaj CURS, realizat la comanda Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB). Pentru a face fata, cei mai multi au taiat cheltuielile cu alimentele, utilitatile si vacantele, au pus bani deoparte si si-au luat un job in plus.

CONFERINTA DIGITALIZAREA ROMANIEI Liviu Fenoghen, directorul CSALB: Pentru noi, digitalizarea este deosebirea dintre a fi si a nu fi

Din 100 de cazuri preluate de Centru, 95 se rezolva cu impacarea partilor Pentru Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar CSALB) digitalizarea este deosebirea dintre a fi si a nu fi, a spus Liviu Vladimir Fenoghen, Directorul Centrului.

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2147 seconds )