Libnet.ro
UNICEF

05:45

Codul Muncii

Libnet Ro
Obligatoriu pana pe 30 iunie pentru toti angajatii romani. Codul Muncii este clar, ce se intampla cu zilele de concediu

Obligatoriu pana pe 30 iunie pentru toti angajatii romani. Codul Muncii este clar, ce se intampla cu zilele de concediu

Presedintele Iohannis a promulgat legea prin care gravidele si parintele singur nu pot fi obligati sa presteze munca de noapte

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 128 alin. 2) din Legea nr. 532003 Codul muncii. Actul normativ prevede ca femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza, precum si parintele singur din familia monoparentala nu pot fi obligati sa presteze munca de noapte. Legea promulgata are ca obiect de reglementare modificarea .

Parintii singuri nu vor mai lucra noaptea. Legea a fost promulgata

Persoana singura dintr-o familie monoparentala nu va mai putea fi obligata sa lucreze noaptea, este o lege din Codul Muncii care a fost promulgata, miercuri, de Klaus Iohannis. Categoriile de persoane care nu vor mai munci noaptea Astfel, femeile gravide, lauzele, cele care alapteaza si persoana singura dintr-o familie monoparentala nu mai pot fi obligate sa lucreze pe timpul noptii, conform stirileprotv.

Angajatii romani care vor primi un spor de 100% pentru zilele lucrate de 1 Mai si Paste

Romanii se vor bucura, la sfarsitul acestei luni, de o minivacanta prelungita binemeritata. Exista insa si angajati care vor lucra in aceste zile, dar care vor incasa un spor de 100% pentru orele lucrate.

Cate zile libere vor avea angajatii din Romania in luna mai. E o veste minunata pentru bugetari

Vesti bune pentru toti angajatii din Romania! Luna mai vine cu o multime de libere pentru ei, indiferent daca sunt bugetari sau lucreaza la privat. Ce scrie, de fapt, in Codul Muncii si de cat concediu vor avea parte romanii. Cate libere au angajatii in mai Se apropie sezonul vacantelor, ce incepe inca din ultima .

Zile libere pentru romani in luna mai. Prevederile din Codul muncii se aplica si bugetarilor, si celor care lucreaza la privat

Romanii vor avea mai multe zile libere in luna mai, conform Codului muncii, indiferent daca lucreaza la stat sau la privat.

Ce tipuri de sporuri exista in Codul Muncii. Tot ce trebuie sa stie un angajat

Orice angajat de la noi din tara trebuie sa stie ce tipuri de sporuri exista in Codul Muncii. Pe salariul de baza, angajatii mai pot fi recompensati de catre angajator, pentru munca suplimentara prestata si cu sporuri. Raportat la tipul de munca pe care o presteaza, angajatii pot sa incaseze chiar si dublul salariului de .

Calendarul sarbatorilor legale 2024: Cate zile libere mai au angajatii din Romania pana la sfarsitul anului

In anul 2024 Codul Muncii, legea care stabileste numarul zilelor libere acordate angajatilor din Romania, prevede 17 zile de sarbatoare legala pe care romanii le vor avea libere.

Pensia nu se va mai cumula cu salariul pana la varsta de 70 de ani. Noua lege a pensiilor ridica multe probleme

Noua lege a pensiilor interzice cumularea pensiei cu salariul pana la varsta de 70 de ani, ridica foarte multe probleme si creeza confunzie, spun sindicalistii. Legea ridica probleme Blocul National Sindical avertizeaza ca prevederile art. 46 alin. 2) din Legea nr. 3602023 si art. 19 din Normele metodologice ridica probleme neconstitutionale privind interzicerii cumului pensiei cu salariul, normele nu sunt corelate cu art. 56 din Codul Muncii si se instituie situatii discriminatorii intre pensionar, scrie Adevarul.

Bugetarii vor salarii mai mari, de 1.500 - 2.000 de euro, desi nu sunt suficient de pregatiti profesional

7 din 10 angajati la stat nu au participat la cursuri de formare profesionala, desi Codul Muncii obliga institutiile publice sa dezvolte abilitatile personalului cel putin o data la 2 ani.

Cate zile libere primesti in 2024 pentru evenimente familiale: casatorie, deces, nasterea unui copil. Codul Muncii este clar

Toti romanii care lucreaza in ture de noapte trebuie sa stie asta. Drepturile pe care le au in fata angajatorului

Conform legislatiei din Codul Muncii angajatii care lucreaza in ture de noapte au parte de cel putin doua din beneficiile stipulate de legislatia in vigoare.

Codul Muncii 2024. Cum poti demisiona fara sa stai in preaviz

In mediul profesional, demisia si concedierea reprezinta momente sensibile si definitorii pentru angajati si angajatori. Codul Muncii 2024 stabileste cu claritate procedurile ce trebuie urmate in aceste situatii, protejand atat interesele salariatilor, cat si pe cele ale angajatorilor. Demisia fara preaviz Potrivit Articolului 81 din Codul Muncii 2024, demisia este definita ca fiind actul unilateral .

Cum pot demisiona angajatii fara preaviz. Conditii prevazute de Codul Muncii 2024

Potrivit Codului Muncii 2024, angajatii pot demisiona fara preaviz, insa doar in anumite situatii.

Codul Muncii, noi schimbari in 2024. Angajatii au primit in plus doua zile libere

Codul Muncii a suferit schimbari semnificative in 2024. Angajatii au primit in plus doua zile libere legale, iar intervalul la care acestia pot lua pauza s-a scurtat.

Codul Muncii 2024. Cele mai importante drepturi pe care le ai in calitate de angajat

Cele mai importante drepturi pe care le au angajatii sunt mentionate clar in Codul Muncii 2024, insa putini romani le cunosc pe toate.

Codul Muncii 2024. Pana cand se pot recupera zilele de concediu neefectuate. Ce obligatii au angajatorii

La fiecare inceput de an, multi angajati constata ca nu au reusit sa foloseasca toate zilele de concediu disponibile din anul precedent. Ce spune Codul Muncii 2024 despre aceste zile libere neluate? Cum poti lua concediul restant Angajatii care nu au beneficiat de cele 20 de zile minime de concediu de odihna in 2022 au .

Angajatii romani pot sa ceara concediul de odihna ramas neefectuat anul trecut Pana cand mai pot firmele sa le acorde

Codul muncii prevede ca angajatii romani pot cere concediul de odihna neefectuat anul trecut, insa au la dispozitie un anumit termen in care trebuie sa se incadreze. Salariatii au dreptul legal la cel putin 20 de zile de concediu pe an, se arata in Codul Muncii. Pana cand mai pot angajatii sa ceara concediul de odihna ramas neefectuat anul trecut .

Cum au ajuns astrologia si numerologia sa fie recunoscute drept ocupatii in Romania. Explicatiile Ministerului Muncii

Numerologia si astrologia au intrat in Codul Ocupatiilor din Romania prin decizii ale ministrilor Muncii din 1995 si 2023, iar aceste profesii sunt recunoscute in majoritatea tarilor europene, sustine Ministerul Muncii. Explicatiile au loc in contextul in care Asociatia Psihologilor din Romania a cerut Guvernului sa reanalizeze urgent ocupatiile antistiintifice din Codul Ocupatiilor, precum cele legate de astrologie sau numerologie. De asemenea, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Daniel David, spunea ca Romania se afla intr-un moment foarte periculos, in care Ministerul Muncii pune pe piata tot felul de ocupatii care vin zona obscurantismului: Ce vreti de fapt de la o tara care are ocupatia de astrolog si numerolog?.

Cinci zile libere de la stat doar in ianuarie, s-a schimbat legea din 2024. Nu-ti mai trebuie concediu, exista sarbatori legale

Codul Muncii a suferit mai multe modificari importante in ultimul an, iar printre ele se numara si cateva particularitati referitoare la sarbatorile legale, zilele libere de la stat. Din.

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3399 seconds )