Libnet.ro
UNICEF

06:30

Erdogan: Izolarea Qatarului nu va rezolva criza din Orientul Mijlociu

Hotnews Hotnews,
 Erdogan: Izolarea Qatarului nu va rezolva criza din Orientul Mijlociu

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marti ca izolarea Qatarului si folosirea de sanctiuni nu vor rezolva problemele din Orientul Mijlociu si ca regimul de la Ankara va face tot posibilul sa ajute la incheierea crizei, potrivit Reuters. continuă pe Hotnews

SUA incearca sa rezolve criza diplomatica din Orientul Mijlociu

Statele Unite ale Americii comunica cu toate partile implicate in conflictul din Orientul Mijlociu pentru a rezolva probleme si a restabili cooperarea dupa ce numeroase state au rupt relatiile diplomatice cu Qatar, declara un purtator de cuvant al Casei Albe, citat de Reuters.

Presedintele Trump apreciaza ca izolarea diplomatica a Qatarului face parte din roadele vizitei sale din Orientul Mijlociu

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a apreciat marti dupa-amiaza ca primul sau turneu international, care a inclus si o vizita de stat in Arabia Saudita, a dat inceput sa dea roade, dupa ce o alianta araba condusa de Riad a decis sa intrerupa relatiile diplomatice cu Qatar si sa izoleze bogata natiune din Golful Persic, transmite BBC.

Analiza. Ce se ascunde in spatele razboiului rece din Orientul Mijlociu INFOGRAFIE

Conflictul dintre Arabia Saudita si Qatar, care s-a extins zilele acestea in regiune, este vechi si poate fi explicat foarte bine de exploatarea zacamintelor de gaze naturale si izolarea Iranului ceruta de presedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Donald Trump, despre izolarea Qatarului: Acesta ar putea fi inceputul sfarsitului ororii terorismului

Presedintele american a afirmat marti ca izolarea Qatarului ar putea marca inceputul sfarsitului ororii terorismului, sustinand ca toate elementele indica spre Qatar in ceea ce priveste finantarea extremismului, scrie AFP.

Sase zile din iunie 1967 care au schimbat Orientul Mijlociu

Armata israeliana a inceput la 5 iunie 1967 unul dintre cele mai importante razboaie din istoria sa. in doar sase zile, a invins temuta armata a Egiptului si a provocat pierderi umane si teritoriale ample vecinilor arabi. La 50 de ani distanta, Orientul Mijlociu si lumea araba inca se resimt dupa acest episod sangeros.

Orientul mijlociu: Singurul ziar independent din Bahrain suspendat pentru ca ar fi insultat o tara araba

Bahrain a suspendat, duminica, singurul ziar independent al tarii pe o perioada nedeterminata din cauza unui articol care a insultat o tara sora araba, a informat agentia de stat BNA, potrivit Reuters. Acesta ar fi a doua oara cand publicatia a fost interzisa in acest an.

Criza din Golf se adanceste. Decizie de ultima ora luata in Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite

Unele banci comerciale din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite nu mai fac afaceri cu institutiile financiare din emiratul Qatar, din cauza tensiunilor diplomatice din Golf, au declarat pentru Reuters surse care.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,21 seconds )