Libnet.ro
UNICEF

06:45

Pacientilor Medicamente

Libnet Ro
Rafila: Problema aprovizionarii cu medicamente este a intregii UE Replica lui Vlad Voiculescu: lista de 10 medicamente care lipsesc doar in Romania

Rafila: Problema aprovizionarii cu medicamente este a intregii UE Replica lui Vlad Voiculescu: lista de 10 medicamente care lipsesc doar in Romania

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat joi, ca problema aprovizionarii cu medicamente este problema intregii UE, iar accesul neintrerupt la medicamente al pacientilor din Romania se poate realiza in cadrul unui grup de lucru inter-institutional, format din ministerele Economiei si Sanatatii, in calitate de coordonatori. in replica, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii, publica pe pagina sa de Facebook o lista cu 10 medicamente esentiale care lipsesc doar in Romania si il acuza pe Rafila ca a mai oferit familiilor cu copii bolnavi din Romania un scuipat pe obraz.

Alexandru Rafila: Problema aprovizionarii cu medicamente este problema intregii UE

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat joi, ca problema aprovizionarii cu medicamente este problema intregii UE, iar accesul neintrerupt la medicamente al pacientilor din Romania se poate realiza in cadrul unui grup de lucru inter-institutional, format din ministerele Economiei si Sanatatii, in calitate de coordonatori.

Marcel Ciolacu anunta deblocarea angajarilor pentru 2.700 de posturi vacante din spitale si serviciile de ambulanta (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat joi la inceputul sedintei de Guvern deblocarea angajarilor pentru 2. 700 de posturi vacante din spitalele si serviciile de ambulanta: Anuntul facut de Marcel Ciolacu Deblocam azi angajarile pentru alte 2. 700 de posturi vacante din spitale si serviciile de ambulanta. Este a treia decizie a Guvernului similara in sprijinul sistemului medical dupa cele din ianuarie si februarie cand au fost deblocate angajarile pentru 10. 000 de posturi. in plus, vom crea un grup de lucru pentru identificarea solutiilor care sa permita accesul pacientilor la medicamente esentiale, la preturi rezonabile. Aceste solutii vor fi discutate si cu industria farmaceutica din Romania.

Romanii nu-si mai permit nici medicamente: E o dubla taxare, ii iei asigurarile din salariu si apoi il pui sa-si cumpere si tratamentul

Tot mai putini pacienti au acces la medicamente, care sunt din ce in ce mai scumpe, avertizeaza directorul executiv al Patronatului Producatorilor Industriali de Medicamente. La randul lor, reprezentantii pacientilor spun ca preturile medicamentelor au crescut.

APMGR: Medicamentele generice au un rol foarte important in reducerea costurilor pacientilor

Medicamentele generice si biosimilare au un rol foarte important in reducerea costurilor pacientilor si in extinderea accesului la servicii de sanatate de calitate, au reiterat reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania APMGR), in cadrul unei conferinte care s-a desfasurat astazi, in Bucuresti. Evenimentul a abordat subiecte precum maximizarea potentialului acestor medicamente si cresterea accesului pacientilor la servicii medicale, in contextul restrictiilor bugetare.

Ministerul Sanatatii anunta extinderea listei de medicamente compensate si gratuite

Ministerul Sanatatii a anuntatca extinde lista de medicamente compensate si gratuite pentru a creste accesul pacientilor cronici, cu afectiuni grave, la medicamente de ultima generatie.

Revizuirea legislatiei farmaceutice, cu intarirea rolului Agentiei Europene pentru Medicamente - o solutie pentru un acces mai bun al pacientilor la medicamente

Revizuirea legislatiei farmaceutice, cu intarirea rolului Agentiei Europene pentru Medicamente, este un semnal puternic ca Europa va sustine inovatia, va oferi un acces mai bun al pacientilor la medicamente si va permite evitarea discontinuitatilor in aprovizionarea cu produse medicamentoase.

Propunere din partea USR: Platforma unica pentru prescriptiile medicale

Uniunea Salvati Romania USR) a anuntat ca a initiat un proiect legislativ pentru crearea unei platforme unice pentru prescriptiile medicale, care sa includa si stocurile de medicamente din farmacii. Aceasta initiativa ar urmari sa faciliteze accesul pacientilor la medicamente si sa optimizeze gestionarea stocurilor de medicamente in farmacii, contribuind astfel la imbunatatirea sistemului de sanatate .

Spitalele din Romania nu mai au bani de medicamente. Pacientii sunt nevoiti sa mearga singuri la farmacii: Nu au avut cu ce saimi coasacoasta rupta

Spitalele din Romania sunt intr-o situatie financiara dezastruoasa. Din cauza lipsei banilor, pacientii sunt nevoiti sa isi cumpere singuri medicamente. Managerii de unitati medicale spun ca bugetele pe acest an abia daca le ajung pentru salarii si facturi, astfel ca nevoile pacientilor trec pe plan secund.

Paradoxul din farmacii: cu cat un medicament e mai scump, cu atat el devine mai nerentabil. De ce medicamentele care costa sute, mii sau zeci de mii de lei risca sa dispara complet din farmacii

De la inceputul acestui an, romanii care au retete compensate pentru medicamente mai scumpe de 300 de lei risca sa nu le mai gaseasca in farmacii. Aceste medicamente - adresate de cele mai multe ori pacientilor cu boli cronice - se gaseau tot mai greu si pana acum, insa farmacistii acuza faptul ca, de la 1 ianuarie 2024, statul le-a pus o noua piedica, iar multe dintre farmacii nu mai au si nu vor mai avea niciun interes comercial sa aduca aceste produse. Oricat de paradoxal ar suna, cu cat medicamentele sunt mai scumpe, cu atat ele sunt mai nerentabile financiar pentru farmacii, in contextul in care domeniul farmaceutic este unul extrem de strict reglementat, explica Bogdan Chiriac, presedintele Asociatiei Farmaciilor si Farmacistilor din Romania, intr-un interviu acordat HotNews. ro.

fanatik.ro: Criza bugetara a lasat spitalele fara bani si pacientii in voia sortii. Suntem condamnati la moarte de statul roman Situatia este critica

In timp ce managerii spitalelor spun ca nu sunt bani, medicii din sectii atrag atentia ca stocurile de medicamente sunt terminate si ca in unele zile lipsesc medicamente esentiale. intre timp, asociatiile pacientilor atrag atentia ca tot mai multi bolnavi reclama faptul ca tratamentele sunt intrerupte sau ca pur si simplu nu mai gasesc medicamentele de care au nevoie. Situatia din sanatate a ajuns disperata, cu trei crize suprapuse, iar cauza problemei este una singura: lipsa banilor. Autoritatile neaga insa existenta acestei probleme si trag sa incheie anul cu deficitul bugetar sub control.

Medicamente oncologice de zeci de mii de euro, vandute pe internet. Avertismentul unui farmacist: Nimeni nu poate sa dovedeasca faptul ca acel medicament este original

Beatrice Speteanu, farmacist si presedinte al Asociatiei Farmaciilor Traditionale si a Practicienilor, atrage atentia ca medicametele oncologice care se vand pe intenet pot pune in pericol viata pacientilor pentru ca nu se stie exact in ce conditii au fost pastrate. Fenomenul comercializarii acestor medicamente pe internet a luat amploare mai ales in aceasta perioada, cand multi pacienti cu afectiuni din sfera oncologiei spun ca au acces dificil la tratamente din cauza lipsei finantarii din sistem. Pacientii ajung sa le cumpere de pe internet pentru a-si putea continua tratamentele, platind astfel si sume mai mici pentru ele.

Curtea de Conturi: Ministerul Sanatatii a cumparat antivirale in valoare de 1,2 miliarde lei, 73% fiind Remdesivir

Curtea de Conturi a Romaniei a realizat auditul Gestionarea resurselor de medicamente in perioada pandemiei, iar concluzia specialistilor a fost ca Ministerul Sanatatii s-a preocupat constant de asigurarea resurselor necesare, insa unele actiuni au fost intreprinse cu intarziere, ceea ce a avut efect asupra pacientilor si spitalelor. De asemenea, centrele de evaluare Covid-19 au fost create cu intarziere, ceea ce a dus la suprasolicitarea unitatilor medicale.

Raportul Curtii de Conturi despre situatia din pandemie din tara noastra

Curtea de Conturi a Romaniei a realizat auditul Gestionarea resurselor de medicamente in perioada pandemiei, iar concluzia specialistilor a fost ca Ministerul Sanatatii s-a preocupat constant de asigurarea resurselor necesare, insa unele actiuni au fost intreprinse cu intarziere, ceea ce a avut efect asupra pacientilor si spitalelor. De asemenea, centrele de evaluare Covid-19 au fost .

CNAS primeste 200 de milioane lei din fondul de rezerva, iar limita de cheltuieli va fi majorata cu 668 de milioane lei

Guvernul a decis vineri alocarea din fondul de rezerva catre bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate FNUASS) a sumei de 200 de milioane de lei, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacientilor din spitale, cu termen de plata in octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrana si utilitati.

Ce economie la buget au facut medicamentele generice si biosimilare

In ultimele trei luni, Ministerul Sanatatii a luat trei masuri benefice prin care accesul pacientilor la medicamente s-a imbunatatit, a apreciat Daniel Bran, vicepresedintele APMGR.

Penuria de medicamente s-a acutizat: delasarea statului ar putea cauza decese. Apelul farmacistilor

Medicamentele din programele nationale care se elibereaza gratuit sau compensat pacientilor cu boli grave au disparut cu totul din farmacii.

Numarul pacientilor care au acces la imunoglobulina ramane infim, din cauza ca Romania nu colecteaza plasma pentru producerea de medicamente

Romania ramane, in ciuda tuturor eforturilor depuse de asociatiile de pacienti in ultimii ani, o tara in care nu este posibila donarea de plasma in vederea fabricarii de medicamente. Din cauza faptului ca tara noastra este departe de ceea ce se colecteaza in alte state, pacientii raman vulnerabili in ceea ce priveste accesul la tratament, doar un numar infim avand acces la tratament cu imunoglobulina.

Situatie tot mai dramatica in spitale din cauza lipsei de medicamente. Criza s-a extins si la medicii de familie

Sistemul sanitar este in pragul unei crize fara precedent. Chirurgii vor sa amane operatiile care nu sunt urgente, iar medicii de familie incep sa intre in greva. Nu mai sunt bani pentru medicamente vitale, iar doctorii refolosesc materiale sanitare Cheia este la Ministerului Finantelor, dar banii vor veni cel mai devreme abia saptamana viitoare. Vasile Barbu presedinte Asociatia pentru Protectia Pacientilor spune ca la unele spitale si in unele cazuri sunt pacienti amanati, cauza principala este lipsa de materiale sanitare.

Apelul disperat al pacientilor cronici, trimisi acasa, fara medicamente, din lipsa de fonduri

Mai multi pacienti cronici au fost trimisi acasa fara tratament, dupa ce in ultimele luni, programele nationale au ramas fara fonduri.

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )