Libnet.ro
UNICEF

01:05

Reducerea Livrarilor

Libnet Ro
SUA continua planul pentru reducerea dependentei energetice a UE de Rusia. Ce cantitati de GNL vor livra

SUA continua planul pentru reducerea dependentei energetice a UE de Rusia. Ce cantitati de GNL vor livra

In 2023, Statele Unite vor livra Uniunii Europene 50 de miliarde metri cubi de gaze naturale lichefiate GNL) pentru a compensa lipsa livrarilor rusesti si pentru reducerea dependentei.

Statele Unite vor livra Uniunii Europene 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate in 2023

Uniunea Europeana va primi anul acesta din SUA 50 de miliarde metri cubi bcm) de gaze naturale lichefiate GNL) pentru a compensa lipsa livrarilor rusesti si pentru reducerea dependentei blocului comunitar de energia din Rusia.

Statele Unite vor livra Uniunii Europene 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate in 2023

Uniunea Europeana va primi anul acesta din SUA 50 de miliarde metri cubi bcm) de gaze naturale lichefiate GNL) pentru a compensa lipsa livrarilor rusesti si pentru reducerea dependentei blocului comunitar de energia din Rusia.

Norvegia vrea sa ajute UE sa faca fata preturilor mari ale gazelor, dupa reducerea livrarilor de catre Rusia

Norvegia a declarat joi ca va colabora cu UE pentru a stabiliza piata de energie, in contextul in care Europa se confrunta cu impactul cresterii preturilor gazelor, care a condus la aprecierea inflatiei. Norvegia va incerca sa stabilizeze piata energiei din Europa Nu este in interesul Norvegiei sa avem aceste cresteri extraordinare ale pretului gazelor, a declarat premierul Jonas Gahr Stoere reporterilor, dupa o intalnire cu companiile de gaze pentru a discuta modalitati de a reduce pretul la care Norvegia vinde in Europa, scrie Reuters.

Engie: lumea energiei, asa cum o stiam, nu va mai fi niciodata la fel

Directorulul general al importatorului francez de gaze Engie,Catherine MacGregor, a opinat ca actualele evolutii din domeniul energiei din Europa sunt dominate in special de reducerea livrarilor rusesti si de necesitatea trecerii la energie verde, conform Radio RTL. Este un moment de rascruce, o confruntare cu ocriza exceptionala iar lumea energiei, asa cum o stiam, nu va mai fi niciodata la fel, sunt cuvintele dure prin care oficialul a caracterizat starea de fapt din sectorul amintit.

SEFUL ENGIE: Este un moment de rascruce pentru sectorul energiei din Europa

Sectorul energiei din Europa se confrunta cu o criza exceptionala, a afirmat astazi Catherine MacGregor, directorul general al importatorului francez de gaze Engie, adaugand ca actualele evolutii, dominate in special de reducerea livrarilor rusesti si de necesitatea trecerii la energie verde, sunt un moment de rascruce.

Seful Engie: Europa trece printr-un moment de rascruce in sectorul energiei

Sectorul energiei din Europa se confrunta cu o criza exceptionala, a afirmat Catherine MacGregor, directorul general al importatorului francez de gaze Engie, adaugand ca actualele evolutii, dominate in special de reducerea livrarilor rusesti si de.

Sefa Engie: Lumea energiei nu va mai fi niciodata la fel

Sectorul energiei din Europa se confrunta cu o criza exceptionala, a afirmat vineri Catherine MacGregor, directorul general al importatorului francez de gaze Engie, adaugand ca actualele evolutii, dominate in special de reducerea livrarilor rusesti si de necesitatea trecerii la energie verde, sunt un moment de rascruce, transmite Reuters.

Alexandru Rafila anunta ca a cerut Comisiei Europene reducerea substantiala a livrarilor de vaccin anti-COVID

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat, miercuri seara, ca a cerut Comisiei Europene reducerea substantiala a livrarilor de vaccin impotriva COVID pentru acest an si pentru 2023.

Rafila spune ca a cerut Comisiei Europene reducerea substantiala a livrarilor de vaccin anti-Covid pentru 2022 si 2023

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca a cerut Comisiei Europene reducerea substantiala a livrarilor de vaccin impotriva Covid-19 pentru acest an si pentru 2023.

Tarile UE vor incepe sa economiseasca gaz de saptamana viitoare

Statele UE vor incepe sa aplice saptamana viitoare planuri pentru reducerea cu 15% a consumului de gaze pentru a diminua impactul reducerii livrarilor rusesti, a anuntat vineri presedintia ceha a Consiliului UE, relateaza AFP. Planul privind reducerea consumului de gaz in UE Reglementarea privind reducerea cererii de gaz a fost oficial adoptata. Textul va fi publicat in Jurnalul Oficial la inceputul saptamanii viitoare si va intra in vigoare la o zi dupa publicare, a precizat presedintia Consiliului UE pe contul sau de Twitter.

Consiliul UE: Economisirea voluntara a 15% din consumul de gaze in statele membre va incepe saptamana viitoare. Cand va deveni obligatorie

Reducerea cu 15% a consumului de gaz in cadrul UE va intra in vigoare la inceputul saptamanii viitoare pentru a diminua impactul reducerii livrarilor rusesti, a anuntat vineri presedintia ceha a Consiliului UE, relateaza AFP.

Republica Moldova ia in calcul reducerea dependentei de gazele rusesti. Igor Dodon, aflat in arest la domiciliu, ameninta cu alegerile anticipate

Andrei Spinu, ministru al infrastructurii si al dezvoltarii regionale in Republica Moldova, a anuntat ca tara sa ia in calcul reducerea dependentei de gazele rusesti, in eventualitatea in care Gazprom ar scadea livrarile de gaze. Spinu, care e si vicepremier, a mai precizat ca, in ciuda riscurilor de sistare a livrarilor de gaze rusesti, consumatorii casnici din Republica Moldova vor avea caldura la iarna.

Viktor Orban: Unitatea Europei este importanta. Ne vom stradui sa aplicam decizia privind reducerea consumului de gaze

Unitatea Europei este importanta asa incat Ungaria accepta planul de urgenta al Uniunii Europene privind reducerea cererii de gaze si se va stradui sa-l puna in aplicare, in conditiile in care statele membre se pregatesc pentru noi reduceri ale livrarilor de catre Rusia, a declarat joi, la Viena, premierul ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

Ungaria critica dur acordul UE privind reducerea consumului de gaze: Este o propunere inutila care ignora complet interesele nationale

Ungaria califica inaplicabil acordul prin care statele Uniunii Europene au convenit reducerea cu 15% a consumului de gaz natural - cu exceptii pentru unele state membre -, intelegere care survine unei noi diminuari a livrarilor de gaze rusesti prin conducta Nord Stream 1.

Ungaria, singurul stat care a votat impotriva acordului UE pentru reducerea consumului de gaze. Peter Szijjarto: Este o propunere nejustificata, inutila, inaplicabila si daunatoare

Ungaria a fost singurul stat UE care s-a opus acordului pentru reducerea coordonata a consumului de gaze, intelegere care a fost adoptata cu majoritate calificata, marti, la Consiliul Energiei de la Bruxelles, si despre care Budapesta sustine ca este inaplicabila, transmite News Rebeat. Planul vine in contextul reducerii drastice a livrarilor de gaze rusesti si prevede ca fiecare tara va face tot posibilul sa scada consumul de gaze, in perioada august 2022 martie 2023, cu cel putin 15% in raport cu media ultimilor cinci ani in acelasi interval.

Ungaria considera inaplicabil acordul UE privind reducerea consumului de gaze

Ungaria a calificat drept inaplicabil acordul prin care statele Uniunii Europene au convenit astazi asupra unei reduceri cu 15% a consumului lor de gaz natural, cu exceptii pentru unele state membre, intelegere care survine unei noi diminuari a livrarilor de gaze rusesti prin conducta Nord Stream 1.

Ungaria denunta acordul inaplicabil al UE privind reducerea consumului de gaze naturale

Ungaria a denuntat marti un acord inaplicabil dupa ce, in cadrul unei reuniuni la Bruxelles a ministrilor energiei din Uniunea Europeana, statele UE au convenit sa-si reduca consumul de gaze naturale in mod coordonat, dupa o noua scadere drastica a livrarilor rusesti catre Europa, scrie AFP.

Comisia Europeana considera ca decizia Gazprom de a reduce livrarile de gaze prin Nord Stream este motivata politic si nu tine de motive tehnice

Comisia Europeana a subliniat marti ca hotararea companiei Gazprom in ceea ce priveste reducerea livrarilor de gaze prin gazoductul Nord Stream este motivata politic si nu tine de motive tehnice, conform agentia EFE, citata de Agerpres. Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, a declarat ca Stim ca nu este un motiv tehnic pentru a face asta sa fie reduse furnizarile prin Nord Stream n. r). Acesta este un pas motivat politic si trebuie sa fim pregatiti in acest sens, si, tocmai de aceea, diminuarea preventiva a cererii noastre de gaze este o strategie inteleapta. Comisia Europeana considera ca decizia Gazprom de a reduce livrarile de gaze este motivata politic si nu tine de motive tehnice .

Comisia Europeana considera ca reducerea livrarilor de gaze prin Nord Stream este motivata politic

Comisia Europeana a semnalat astazi ca decizia companiei ruse Gazprom de a reduce furnizarile de gaze prin gazoductul Nord Stream este motivata politic si nu tine de motive tehnice.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )