Libnet.ro
UNICEF

23:15

Risipei Alimentare

Libnet Ro
Trucuri eficiente pentru pastrarea fructelor si legumelor pentru mai mult timp

Trucuri eficiente pentru pastrarea fructelor si legumelor pentru mai mult timp

Consumarea fructelor si legumelor este esentiala pentru o dieta sanatoasa, insa pastrarea acestora proaspete pentru mai multe zile poate fi o provocare. De aceea, specialistii ne ofera solutii pentru a mentine fructele si legumele in stare buna pentru mai mult timp, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare.

Nestle dezvaluie reteta universala impotriva risipei alimentare

Nestle, cea mai mare companie de alimente si bauturi din lume, trage un semnal de alarma asupra risipei alimentare.

Munch l-a numit Country Manager pe Alexandru Turcanu

Munch, aplicatia care ajuta la reducerea risipei alimentare, l-a numit pe Alexandru Turcanu in functia de Country Manager, marcand astfel decizia strategica de a extinde prezenta locala pe piata din Romania.

Romania, pe primul loc in topul risipei alimentare din Europa. Preparatele de sarbatori sunt printre cele mai aruncate alimente

Romania risipeste anual cel putin 2,5 milioane de tone de alimente, cifra care situeaza tara noastra pe locul 1 in topul risipei de alimente in Europa.

Studiu. Romanii isi propun sa arunce mai putina mancare

Sapte din zece romani isi propun sa arunce mai putina mancare la gunoi, releva cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research in parteneriat cu Up Romania. Studiul, ale carui rezultate au fost difuzate la finalul lunii aprilie 2024, si-a propus sa identificeatitudinile si comportamentele romanilorcu privire la subiectulreducerii risipei alimentare. intr-o saptamana obisnuita, .

Spunem stop risipei alimentare si ajutam familiile nevoiase! Prima banca de alimente din Romania, infiintata de o autoritate publica, s-a construit in Sectorul 6. Cum arata si cand va fi data in folosinta

In Romania, aproximativ 2,5 milioane de tone de mancare sunt risipite in fiecare an. Cel mai mult se arunca de Sarbatori, atunci cand avem tendinta sa cumparam si sa gatim mai mult decat e necesar. Tot atunci, magazinele se aprovizioneaza si ele cu marfa pe care nu reusesc sa o vanda in totalitate.

Risipa alimentara: in ciuda mitului, nu cei care au apucat comunismul, ci generatia Z risipeste cele mai multe alimente

Fiecare roman arunca anual 70 de kilograme de mancare, dar o buna parte dintre ei se gandesc sa puna capat risipei alimentare. Pentru asta, ne vine in ajutor si inteligenta artificiala.

Risipa alimentara: in ciuda mitului, nu cei in varsta trebuie sa invete sa recicleze, ci tinerii din generatia Z care risipesc cele mai multe alimente

Fiecare roman arunca anual 70 de kilograme de mancare, dar o buna parte dintre ei se gandesc sa puna capat risipei alimentare. Reprezentantii Generatiei Z 18-24 ani) risipesc cele mai multe alimente din cauza achizitionarii excesive de produse 57% vs. 47% total esantion). 85% dintre romani obisnuiesc sa cumpere produse alimentare de cateva ori pe saptamana sau chiar zilnicaproape zilnic .

Reducerea risipei alimentare la nivelul Uniunii Europene. O treime din alimente se irosesc, in timp ce milioane de oameni au rar o masa decenta

Pierderile si risipa de alimente sporesc riscul de insecuritate alimentara si afecteaza tarile din Uniunea Europeana. Sa aflam ce masuri adopta Uniunea Europeana pentru a stopa acest fenomen.

A aparut un nou trend in industria restaurantelor. Ce au inceput sa faca marile restaurante din Europa?

Un nou trend in lumea restaurantelor acapareaza bucatariile din mai multe tari. Din ce in ce mai multe restaurante adopta o practica fara risipa a resturilor folosite, din incercarea de a diminua efectele risipei alimentare, o problema cu care se confrunta majoritatea tarilor. Toate resturile sunt folosite .

Munch, o aplicatie de reducere a risipei alimentare fondata in Ungaria, intra pe piata din Romania

Munch, aplicatia care ajuta la reducerea risipei alimentare, s-a lansat oficial pe piata din Romania. Aplicatia pune la dispozitia clientilor produse din 72 de locatii de la 52 parteneri si este disponibila in Bucuresti. Numarul de parteneri creste.

Legea anti-risipa. Restaurantele si supermarketurile trebuie sa implementeze noi reguli

Restaurantele si magazine sunt obligate, incepand din 21 martie 2024, sa aplice masuri privind reducerea risipei alimentare. Masura vine in contextul in care Romania arunca anual peste 2,5 milioane de tone de mancare. Mancarea la pachet fara costuri Astfel, toate unitatile trebuie sa afiseze la intrare sau in meniu posibilitatea ca oamenii sa isi poata lua la pachet mancarea pe care nu o mai pot servi la restaurant, fara sa plateasca pentru recipiente. Costurile acestora vor trebui suportate de catre localuri, scrie Adevarul.

Noile reguli din restaurante si supermarketuri, incepand din 21 martie. Clientii vor putea lua mancarea la pachet, gratuit

Restaurantele si alte unitati de alimentatie publica sunt obligate, sa aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispozitii aplicandu-se si clientilor.

Noi reguli in restaurante si supermarketuri din 21 martie. Ce trebuie sa stie clientii

Restaurantele si alte unitati de alimentatie publica sunt obligate, din 21 martie 2024, sa aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispozitii aplicandu-se si clientilor.

Legea reducerii risipei alimentare, promulgata de presedintele Iohannis

Consumatorii vor beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si organizatiile neguvernamentale vor putea sa primeasca mai usor alimente care nu au grad mare de perisabilitate, potrivit legii pentru reducerea risipei alimentare, act normativ care a fost promulgat vineri de presedintele Klaus Iohannis.

Noi reguli pentru firmele din domeniul agroalimentar. Ce masuri trebuie sa ia pentru reducerea risipei alimentare

Firmele din domeniul agroalimentar sunt obligate sa ia masuri pentru reducerea risipei alimentare, potrivit unui proiect legislativ care a fost promulgat, vineri, de presedintele Klaus Iohannis.

Preturi mai mici la alimente inainte de data expirarii. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare, ceea ce inseamna ca romanii vor beneficia de preturi reduse la mancarea care se apropie de expirare.

Legea pentru reducerea risipei alimentare, promulgata. Magazinele, obligate sa vanda la pret redus sau sa doneze alimentele aflate aproape de expirare

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 15 martie, legea privind diminuarea risipei alimentare, astfel ca magazinele sunt obligate sa vanda la pret redus sau sa doneze alimentele aflate aproape de expirare. Legea pentru reducerea risipei alimentare, promulgata de Klaus Iohannis .

Iohannis a promulgat legea pentru stoparea risipei alimentare. Ce beneficii prevede actul normativ

Prin noua lege consumatorii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin care organizatiile neguvernamentale pot sa primeasca alimente care nu au grad mare de perisabilitate.

Presedintele ANPC, despre reducerea risipei alimentare: Tine foarte mult de educarea consumatorului si nicidecum de infranare

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor ANPC), Horia Constantinescu, a explicat ce masuri pot fi aplicate in sectorul casnic pentru reducerea risipei alimentare.

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2054 seconds )