Libnet.ro
UNICEF

01:05

Sanatatii Oms

Libnet Ro
Primul caz uman confirmat cu gripa aviara a murit, dar nu din cauza virusului

Primul caz uman confirmat cu gripa aviara a murit, dar nu din cauza virusului

Pacientul care a fost infectat cu gripa aviara AH5N2) in Mexic a murit din cauza unor boli cronice si nu a virusului, a anuntat Ministerul mexican al Sanatatii intr-un comunicat, potrivit Reuters. La inceputul acestei saptamani, Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a declarat ca a confirmat primul caz uman de infectare cu gripa aviara AH5N2), .

Un mexican, primul caz uman de gripa aviara din tulpina H5N2, a murit. Expertii urmaresc daca virusul se adapteaza pentru a se raspandi mai usor

Un barbat din Mexic care avea probleme de sanatate anterioare a murit in aprilie dupa ce s-a imbolnavit de gripa aviara, sursa de expunere la virus fiind deocamdata necunoscuta, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS). OMS a precizat ca riscul actual al virusului gripei aviare pentru populatia generala este scazut, dar oamenii de stiinta fac eforturi in prezent pentru a intelege daca virusul se adapteaza pentru a se raspandi mai usor la oameni, scrie Reuters.

Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2. Ce simptome a avut persoana care a murit

Un prim caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost inregistrat in Mexic, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS).

OMS: Primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2

Un prim caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost inregistrat in Mexic, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), relateaza AFP.

Tara in care a fost inregistrat primul deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2

Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a anuntat miercuri, 5 iunie, ca primul caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost inregistrat in Mexic, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Primul deces uman din cauza gripei aviare H5N2, inregistrat in Mexic Acesta este primul caz uman de infectie confirmat de laborator cu virusul gripal AH5N2), a subliniat organizatia ONU intr-un buletin epidemiologic.

Locuitorii Fasiei Gaza mananca iarba si beau ape uzate, trage un semnal de alarma OMS

Locuitorii Fasiei Gaza sunt nevoiti sa bea ape uzate si sa manance hrana pentru animale, denunta o reprezentanta regionala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii OMS), care pledeaza in favoarea unei cresteri imediate a ajutorului umanitar in enclava asediata.

OMS: Locuitorii Fasiei Gaza mananca iarba si beau apa din canalizare

Conditiile de viata sunt ingrozitoare in Fasia Gaza, arata o reprezentanta regionala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

OMS, semnal de alarma cu privire la boala oaselor rupte. Poate fi foarte dureroasa si nu are un tratament specific

Organizatia Mondiala a Sanatatii a tras un semnal de alarma cu privire la inmultirea cazurilor de febra denga, cunoscuta si sub numele de febra oaselor rupte. Cel mai recent raport al OMS arata ca bilantul mondial a inregistrat o crestere substantiala in ultimii cinci ani, dar ca aceasta crestere a fost deosebit de pronuntata in Regiunea Americilor.

Alerta OMS: Febra denga, o posibila amenintare mondiala

Semnal de alarma din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii! Numarul cazurilor de febra denga inregistrat la nivel mondial a crescut vertiginos in ultimii cinci ani. Potrivit celui mai recent raport OMS, in America situatia este din ce in ce mai grava.

OMS: Febra denga ramane o amenintare globala. Peste trei milioane de cazuri au fost confirmate in 90 de tari, inclusiv in Europa

Numarul cazurilor de febra denga a crescut la nivel mondial in ultimii cinci ani, situatia fiind deosebit de alarmanta in America in acest an, potrivit unui nou raport publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS).

OMS, alarmata de numarul ridicat de cazuri de febra denga

In ultimii cinci ani, numarul cazurilor de febra denga a crescut la nivel mondial, situatia fiind deosebit de alarmanta in America in 2024, potrivit unui nou raport publicat joi de Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), informeaza DPA. Febra denga ramane o amenintare globala pentru sanatatea publica .

MediciBuni Dr. Catalina Pacurar, MedLife: Operatia de cataracta este miraculoasa. Ca medic, poti reda vederea unui om care aproape a orbit

Consideram vederea un dat, insa fara acest simt de care trebuie sa avem mare grija, gesturi banale precum mersul, cititul, gatitul devin extrem de dificile. Fiecare dintre noi se va confrunta la un moment dat cu o deficienta de vedere, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), care arata ca principalele cauze ale deficientei vederii si orbirii la nivel global sunt erorile de refractie si cataracta. Incidenta cataractei dupa 60 de ani este mult mai mare fata de perioada copilariei sau varsta adulta. Dupa varsta de 70 ani, aproape 70-80% din populatie se confrunta cu cataracta, precizeaza dr. Catalina Pacurar, medic primar oftalmolog, fondator al Centrului de Diagnostic si Chirurgie Oftalmologica Opticristal Brasov, parte din Grupul MedLife din 2022.

Creatorii vaccinurilor anti-COVID-19, cu ARN mesager, premiati de OMS: Au salvat vieti in timpul pandemiei

Inventatorii tehnologei ARN mesager, care a stat la baza vaccinului anti-Covid-19, au fost recompensati cu Premiul Organizatiei Mondiale a Sanatatii OMS) pentru Sanatate Globala.

De ce se poticnesc negocierile in vederea unui acord privind prevenirea viitoarelor pandemii

Liderii mondiali din domeniul sanatatii se vor reuni la Geneva pe 27 mai, la summitul anual al Organizatiei Mondiale a Sanatatii OMS), unde un nou acord presupunand colaborarea tarilor pentru a se pregati, preveni si a raspunde la pandemii va fi in fruntea agendei, relateaza The Guardian.

ingrijorari majore privind cresterea numarului de cazuri de sifilis in lume

Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a tras un semnal de alarma cu privire la regresele inregistrate in lupta impotriva bolilor cu transmitere sexuala BTS), scrie agentia DPA.

Organizatia Mondiala a Sanatatii indeamna autoritatile sa interzica aceste alimente! Consumul excesiv dauneaza grav sanatatii

Bolile cardiovasculare ucid 10. 000 de persoane in regiunea europeana a OMS in fiecare zi. Organizatia Mondiala a Sanatatii indeamna autoritatile sa interzica aceste alimente care dauneaza grav sanatatii.

OMS le cere statelor sa reglementeze alimentele bogate in sare. Bolile cardiovasculare ucid in Europa 10.000 de oameni zilnic

Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a indemnat miercuri tarile sa stabileasca limite legale privind cantitatea de sare din alimentele produse, inclusiv cele care sunt comercializate in restaurante si cantine, in cadrul unei serii de recomandari menite sa limiteze consumul excesiv si sa reduca incidenta bolilor cardiovasculare, scrie Politico.

OMS afirma ca bilantul palestinian privind numarul mortilor din Fasia Gaza este de incredere: Nu este nimic in neregula cu datele La cat a ajuns numarul victimelor

Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a exprimat marti increderea deplina in bilantul publicat de ministerul sanatatii din Fasia Gaza privind numarul de victime provocate de operatiunile militare ale Israelului, relateaza Reuters.

OMS avertizeaza. Doar trei zile vor mai putea functiona serviciile de sanatate din sudul Fasiei Gaza

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca mai exista combustibil suficient pentru a asigura functionarea serviciilor de sanatate din sudul Fasiei Gaza doar pentru inca trei zile, scrie Reuters. Sute de mii de palestinieni au cautat refugiu in sudul Fasiei Gaza din cauza luptelor din nordul enclavei palestiniene. Israelul a amenintat cu un asalt major .

Emanuel Ungureanu ii cere premierului Ciolacu sa opreasca strategia de consultanta cu OMS

Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a cerut, marti, premierului Marcel Ciolacu sa nu dea curs contractului de consultanta cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, sustinand ca acesta este o strategie pentru sase ani, pe care ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, o pregateste cu OMS.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2347 seconds )