Libnet.ro
UNICEF

23:15

Tarilor Neprietenoase

Libnet Ro
Norvegia a fost inclusa de Moscova pe lista tarilor neprietenoase

Norvegia a fost inclusa de Moscova pe lista tarilor neprietenoase

Guvernul Federatiei Ruse a inclus Norvegia pe o lista de tari neprietenoase, ca urmare a politicii autoritatilor de la Oslo fata de misiunile diplomatice ruse, a anuntat joi executivul de la Moscova pe site-ul sau.

Ambasadorul Moscovei la Bucuresti: Relatiile Rusiei cu Romania sunt mai corecte decat cu alte tari din NATO

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile romane nu sunt atat de dure in relatiile cu Rusia precum alte state membre NATO si, din punctul de vedere al Moscovei, ramane o usa intredeschisa pentru relatii in viitor. Amintim ca Vladimir Putin a plasat Romania pe lista tarilor neprietenoase inca din martie 2022, la scurt timp dupa ce Moscova a invadat Ucraina.

Ungaria a fost inclusa de Rusia pe lista tarilor neprietenoase. Care este motivul

Evgheni Stanislavov, ambasadorul Rusiei la Budapesta, a dezvaluit, joi, de ce Moscova a inclus Ungaria pe lista tarilor neprietenoase. Potrivit diplomatului, in pofida incercarilor.

Rusia a explicat de ce a declarat Ungaria tara neprietenoasa

Evgheni Stanislavov, ambasadorul Rusiei la Budapesta, a explicat intr-un interviu acordat joi de ce Moscova a inclus Ungaria pe lista sa a tarilor neprietenoase, relateaza Ukraiinska Pravda.

Kremlinul ii frange inima lui Viktor Orban: Ungaria, pusa de rusi pe lista tarilor neprietenoase

Tentativele lui Viktor Orban de a castiga inima lui Vladimir Putin par sa fi esuat lamentabil.

Crimeea cu Rusia pentru totdeauna. Proteste la Moscova in fata ambasadelor tarilor neprietenoase

Activisti pro-Kremlin au protestat sambata la Moscova in fata ambasadelor a 20 de tari considerate de Rusia drept neprietenoase, cu ocazia aniversarii a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea, transmite AFP.

Belarus vrea sa puna mana pe proprietatile tarilor neprietenoase

Proprietatile statelor straine care comit acte neprietenoase impotriva Belarusului pot fi confiscate cu forta pe principiile proportionalitatii ca masura de represalii.

Medvedev: Rusia are dreptul sa faca tot ce considera acceptabil cu bunurile tarilor neprietenoase

Potrivit vicepresedintelui Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, principalul necaz este ca Occidentul distruge principiile fundamentale ale economiei de piata cu propriile maini.

Noi amenintari ale Kremlinului: Rusia va tine cont de desfasurarea de forte americane in Romania atunci cand isi va asigura propria securitate

Moscova a venit miercuri cu noi pretexte si amenintari, de data aceasta fiind invocata si Romania, plasata pe lista tarilor neprietenoase cu Rusia inca din luna martie, la scurt timp de la invazia in Ucraina. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a sustinut ca desfasurarea fortelor americane in Romania ar creste pericolul pentru Rusia, iar Moscova il va lua in considerare atunci cand isi va asigura propria securitate, scrie agentia de presa rusa de stat Tass. Aceasta, desi trupele trupele americane dislocate in Romania au un rol strict defensiv.

Aleksandr Lukasenko, mesaj umilitor la adresa tarilor europene. Ce le promite aliatul lui Vladimir Putin in aceasta iarna. Video

Liderul Belarasului, Aleksandr Lukasenko, revine in atentia Europei cu un mesaj menit sa umileasca toate statele neprietenoase cu Rusia. Aliatul lui Vladimir Putin a aparut intr-un material video, in timp ce se pregateste sa ajute Europa pentru iarna grea care va urma. Urmareste momentul in care politicianul ironizeaza situatia grea in care se afla multe .

Slovenia a comentat decizia Federatiei Ruse de a adauga republica pe lista tarilor neprietenoase

Ambasadorul Federatiei Ruse a precizat ca adaugarea Sloveniei pe lista tarilor neprietenoase cu Rusia este un raspuns la actiunile acesteia.

Putin adauga alte cinci tari din Europa pe lista statelor neprietenoase

Federatia Rusa a adaugat Croatia, Danemarca, Grecia, Slovacia si Slovenia pe lista tarilor care desfasoara actiuni neprietenoase fata de companiile si cetatenii rusi.

Rusia extinde lista tarilor neprietenoase

Guvernul rus a extins lista tarilor care comit actiuni neprietenoase indreptate impotriva misiunilor diplomatice si consulare ale Rusiei in strainatate, se arata intr-un mesaj publicat pe site-ul guvernului rus. inca patru tari, incluse in lista neagra a Kremlinului Lista respectiva include Grecia, Danemarca, Slovenia, Croatia si Slovacia. Momentan, aceste tari sunt supuse restrictiilor privind recrutarea de personal in misiunile diplomatice si oficiile consulare pana la o interdictie totala de a angaja in ambasade, consulate si reprezentante ale agentiilor guvernamentale din randul persoanelor aflate pe teritoriul Rusiei.

Rusia mareste lista tarilor neprietenoase

Moscova a extins lista de state straine neprietenoase, adaugand Grecia, Danemarca, Slovenia, Croatia si Slovacia, se arata intr-un decret semnat de premierul Mihail Misustin si publicat pe site-ul oficial, relateaza CNN. Lista includea anterior Republica Ceha si SUA.

Rusia include alte cinci state europene pe lista tarilor neprietenoase

Guvernul rus anunta vineri pe site-ul sau ca a actualizat lista statelor straine care comit acte neprietenoase impotriva misiunilor diplomatice si consulare rusesti din strainatate. Pe lista au fost incluse Grecia, Danemarca, Slovenia, Croatia si Slovacia.

OMV se alatura altor companii europene si va plati importurile de gaze naturale prin schema ceruta de Putin

Grupul energetic austriac OMV a transmis vineri ca se alatura altor companii europene care fac plati in euro la Gazprombank pentru gazul rusesc, sustinand ca nu se asteapta la probleme in urma conversiei in ruble, informeaza Reuters. OMV va plati gazul rusesc prin schema ceruta de Putin Am implementat acum un proces de plata care sa respecte sanctiunile, acesta va asigura plata livrarilor de gaze in timp util. Consideram indeplinite obligatiile noastre de plata cu transferul sumei in euro, a declarat un purtator de cuvant al OMV. Dupa ce Rusia a cerut cumparatorilor straini sa plateasca in ruble pentru gazele livrate, in caz contrar riscand sa le fie intrerupta aprovizionarea, unele guverne si firme din UE au cerut instructiuni detaliate de la CE privind posibilele solutii de plata pentru gazele naturale, un combustibil utilizat la incalzirea locuintelor, productia de electricitate si functionarea uzinelor din Europa. Oficialii UE au transmis statelor membre saptamana aceasta ca pot continua sa cumpere gaz rusesc, fara a incalca sanctiunile impuse Rusiei dupa invazia acesteia in Ucraina, atat timp cat o fac in moneda convenita in actualele lor contracte si declara tranzactia finalizata cand este achitata in acea moneda. De asemenea, sanctiunile Uniunii Europene nu impiedica firmele sa-si deschida conturi la o banca desemnata. Liderul de la Kremlin a cerut tarilor pe care el le-a calificat drept neprietenoase, dupa razboiul provocat in Ucraina, sa implementeze o schema in cadrul careia isi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plati in euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmand ca aceste fonduri sa fie convertite in ruble rusesti, potrivit sursei citate.

Comisarul european pentru energie: Avertisment pentru cei care sunt de acord cu schema Moscovei de plata in ruble pentru gazele rusesti

Introducerea schemei indicate de presedintele rus Vladimir Putin tarilor pe care le-a calificat drept neprietenoase incalca sanctiunile impuse de Uniunea Europeana la adresa Rusiei. Comisarul european pentru energie, Kadri Simson a facut anuntul luni, la Bruxelles, dupa o intalnire cu ministrii energiei din tarile Uniunii Europene. Avertisment pentru cei care accepta schema Moscovei de plata in ruble .

Kadri Simson transmite ca nicio tara nu a platit in ruble gazele natuale rusesti: Comisia Europeana nu are informatii despre nicio tara care este dispusa sa faca asta

Luni, comisarul pentru energie, Kadri Simson a transmis ca Comisia Europeana nu are informatii potrivit carora companiile europene ar fi platit in ruble pentru gazele rusesti, asta dupa ce Moscova a impus cumparatorilor straini sa se conformeze mecanismului de convertire a platilor din euro sau dolari in ruble, informeaza Reuters. Comisarul pentru energie sustine ca nicio tara nu a platit in ruble gazele rusesti Comisia Europeana nu are informatii despre nicio companie privata sau tara care este dispusa sa faca asta, a transmis Kadri Simson la sosirea la reuniunea ministrilor Energiei din statele membre ale Uniunii Europene. Luni, ministrii europeni din domeniul energiei au programat o intalnire intr-o sesiune extraordinara, pentru a dezbate solutii, dupa ce Rusia a avertizat ca suspenda livrarile de gaze rusesti spre Polonia si Bulgaria, asta dupa ce cele doua tari nu au acceptat sa plateasca in ruble gazul, potrivit Digi 24. Gazprom a oprit complet saptamana trecuta livrarile de gaze naturale catre Polonia si Bulgaria. Deschiderea de conturi la Gazprombank nu reprezintaincalcarea sanctiunilor Liderul de la Kremlin Vladimir Putin, a solicitat tarilor pe care el le-a numit drept neprietenoase, dupa razboiul provocat in Ucraina, sa introduca o schema in cadrul careia isi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plati in euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmand ca mai apoi banii sa fie schimbati in ruble rusesti. Ministerul economiei german transmite ca deschiderea de conturi la Gazprombank, precum si plata in dolari sau euro schimbate in ruble din aceste conturi, nu constituie incalcarea sanctiunilor, relateaza Reuters.

Comisarul european pentru energie sustine ca nicio tara nu a platit in ruble pentru gazele rusesti. Kadri Simson: Nu avem informatii despre nicio tara dispusa sa faca acest lucru

Luni, comisarul pentru energie, Kadri Simson a transmis ca Executivul european nu are informatii potrivit carora companiile europene ar fi platit in ruble pentru gazele rusesti, asta dupa ce Moscova a impus cumparatorilor straini sa se conformeze mecanismului de convertire a platilor din euro sau dolari in ruble, informeaza Reuters. Comisarul pentru energie sustine ca nicio tara nu a platit in ruble gazele rusesti Comisia Europeana nu are informatii despre nicio companie privata sau tara care este dispusa sa faca asta, a transmis Kadri Simson la sosirea la reuniunea ministrilor Energiei din statele membre ale Uniunii Europene. Luni, ministrii europeni din domeniul energiei au programat o intalnire intr-o sesiune extraordinara, pentru a dezbate solutii, dupa ce Rusia a avertizat ca suspenda livrarile de gaze rusesti spre Polonia si Bulgaria, asta dupa ce cele doua tari nu au acceptat sa plateasca in ruble gazul, potrivit Digi 24. Gazprom a oprit complet saptamana trecuta livrarile de gaze naturale catre Polonia si Bulgaria. Deschiderea de conturi la Gazprombank nu reprezintaincalcarea sanctiunilor Liderul de la Kremlin Vladimir Putin, a solicitat tarilor pe care el le-a numit drept neprietenoase, dupa razboiul provocat in Ucraina, sa introduca o schema in cadrul careia isi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plati in euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmand ca mai apoi banii sa fie schimbati in ruble rusesti. Ministerul economiei german transmite ca deschiderea de conturi la Gazprombank, precum si plata in dolari sau euro schimbate in ruble din aceste conturi, nu constituie incalcarea sanctiunilor, relateaza Reuters.

Austria poate plati in euro pentru gazul rusesc. Ce i-a spus Vladimir Putin lui Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat ca Vladimir Putin i-a permis Austriei sa plateasca in euro gazele importate din Rusia. La sfarsitul lunii martie, liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care solicita tarilor neprietenoase sa plateasca gazul in ruble, potrivit G4Media. Statele europene s-au opus vehement decizie de a efectua plata in ruble pentru gazul rusesc, exceptie facand Ungaria, care a anuntat ca intentioneaza sa plateasca pentru gazul rusesc in euro prin Gazprombank, urmand ca aceasta sa schimbe banii in ruble. Austria poate plati gazul rusesc in euro .

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2124 seconds )