Libnet.ro
UNICEF

06:00

Tehnologii Nucleare

Libnet Ro
John Kerry explica decizia SUA de a instala minireactoare nucleare in Romania: A gestionat eficient acest tip de energie

John Kerry explica decizia SUA de a instala minireactoare nucleare in Romania: A gestionat eficient acest tip de energie

Reprezentantul Prezidential Special pentru Clima al Statelor Unite, John Kerry, a discutat motivele din spatele propunerii SUA privind instalarea de minireactoare nucleare in Romania. Kerry subliniaza importanta energiei curate pentru combaterea crizei climatice si aduce argumente pentru implementarea acestor tehnologii in tara noastra, Decizia SUA de a instala minireactoare nucleare in Romania .

Investitiile in energie si protectia infrastructurii energetice, prioritati pentru autoritatile din tara noastra

Independenta energetica a Romaniei, investitiile in capacitati de productie de energie din surse regenerabile si in noile tehnologii pe hidrogen si in domeniul energiei nucleare, sprijinirea energetica a Moldovei si interconectivitatea energetica a tarii noastre cu toate statele din vecinatate trebuie sa constituie si in perioada urmatoare principalele obiective ale autoritatilor centrale de la Bucuresti, au afirmat, ieri, participantii la cea de-a cincea editie a Aspen Energy Summit, eveniment organizat de Institutul Aspen Romania.

Enel si newcleo au semnat un parteneriat de cooperare in domeniul tehnologiei nucleare de generatia a IV-a

Grupul Enel si compania newcleo, specializata in tehnologii nucleare inteligente, au semnat un acord de cooperare prin care vor colabora in cadrul proiectelor de tehnologie nucleara de generatia a IV-a dezvoltate de newcleo, care au ca scop furnizarea unei surse de energie sigura si stabila, precum si reducerea semnificativa a volumelor existente de deseuri radioactive care urmeaza sa fie utilizate drept combustibil pentru reactoare.

Romania, pionier in industria energetica: Primele mine de carbune au fost deschise in 1790.Care sunt formele de energie a viitorului

Cea mai viabila solutie energetica pentru viitorul Romaniei este de a reduce si eficientiza consumul actual de energie si de a dezvolta tehnologii si proiecte majore in domeniul energiei nucleare, energiei regenerabile, hidrogen, energiei deseurilor, capabile sa acopere cererea din viitor, sustine Dumitru Chisalita, specialist in energie.

Lavrov, ministrul de externe al Rusiei: Ucraina a fost invadata pentru a opri amenintarea nucleara

Ministrul de externe al Rusiei a declarat in cadrul unei reuniuni de dezarmare de la Geneva ca, Kievul dorea sa achizitioneze arme nucleare si a numit acest lucru un pericol real pe care trebuie sa-l previna. Ucraina are inca tehnologii sovietice si mijloace de livrare a unor astfel de arme, a declarat Serghei Lavrov in .

Agent Green condamna includerea energiei nucleare si din gaze in Taxonomia Verde

Comisia Europeana a prezentat saptamana trecuta Actul Delegat Complementar care prevede includerea producerii electricitatii din gaze naturale si din surse nucleare ca fiind tehnologii sustenabile cuprinse in noua Taxonomie Verde.

Parteneriat romano-canadian pentru promovarea cooperarii in domeniul nuclear civil

Asociatia Nucleara Canadiana CNA) si Forumul Atomic Roman ROMATOM) au semnat un Memorandum de intelegere pentru a promova utilizarea energiei nucleare la nivel international prin operarea eficienta a centralelor nucleare existente si dezvoltarea de noi tehnologii nucleare, inclusiv pentru a intensifica relatiile comerciale dintre cele doua asociatii in domeniul nuclear civil.

Romania va dezvolta reactoare rapide racite cu plumb. Unde va fi amplasat primul reactor - instalatia Athena

RATEN Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara) semneaza cu Asociatia Ansaldo Nucleare Reinvent Energy contractul pentru construirea infrastructurii de cercetare cheie, in vederea dezvoltarii reactorilor rapizi raciti cu plumb in Romania.

Greenpeace: Romania ar urma sa devina un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate

Greenpeace critica proiectul privind implementarea noii tehnologii nucleare pe baza acordului incheiat intre Romania si SUA. Organizatia atrage atentia ca Romania ar urma sa devina un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate. Criticile aduse .

Greenpeace: Presedintele Klaus Iohannis continua, pas cu pas, sa compromita prezenta Romaniei la evenimentul climatic COP26 din Glasgow

Greenpeace dezaproba proiectul nuclear experimental Romania-SUA si subliniaza ca Romania ar urma sa devina un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate, conform unui comunicat al organizatiei citat de Agerpres. Presedintele Klaus Iohannis continua, pas cu pas, sa compromita prezenta Romaniei la evenimentul climatic COP26 din Glasgow. Ieri marti n. r) si-a exprimat sustinerea pentru noi capacitati nucleare in Romania pana in 2028, dupa ce cu doar cateva ore mai devreme era promotor al tehnologiilor verzi. Ne referim la noile tehnologii nucleare americane SMR Reactoare Modulare Mici), inca neautorizate in Europa. Niciun reactor nuclear de acest tip nu a fost construit, nici in SUA, nici intr-o alta tara din lume. Prin urmare, Romania ar urma sa devina un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate, sustin reprezentantii organizatiei.

Reactoare nucleare mici, probleme mari - Ce este tehnologia SMR, care sunt avantajele si de ce mai este mult de lucru

Marti a fost anuntat planul de constructie in Romania a primei centrale cu reactoare nucleare de mici dimensiuni SMR), cea mai noua tehnologie nucleara civila. in putine tari din lume sunt in constructie reactoare nucleare de mici dimensiuni si sustinatorii tehnologiei spun ca suntem in fata unei forme mai sigure si mai ieftine de energie nucleara ce permite productia de electricitate, cu minime emisii de carbon. Scepticii spun ca energia nucleara nu are cum sa fie sigura si ca aceste mici reactoare mai au multe de dovedit si sunt departe de a deveni raspandite. in articol puteti citi despre compania NuScale Power, dar si despre plusurile si minusurile unei tehnologii care este prezentata ca fiind o revolutie in folosirea energiei nucleare.

SUA recunosc cu ingrijorare ca Beijingul a testat o racheta militara hipersonica in vreme ce China dezminte

Presedintele Comitetului Sefilor de Stat Major din armata SUA, generalul Mark Milley a admis ca Beijingul a testat o racheta hipersonica, dupa ce autoritatile chineze au negat informatia si au sustinut, in schimb, ca au efectuat un test de rutina cu tehnologii cosmice reutilizabile, transmite CNN.

Gerard Mourou, laureat al premiului Nobel in Fizica, a vizitat laserul de la Magurele. Ce discutii a purtat cu reprezentantii ELI-NP

Laureatul premiului Nobel pentru Fizica 2018, profesorul Gerard Mourou, a discutat cu cercetatorii laserului de la Magurele, lansarea unor experimente legate de folosirea sistemului de laser de mare putere in elaborarea de noi tehnologii nucleare de producere a energiei cu poluarea la minimum a mediului.

Nuclearelectrica a semnat un memorandum pentru dezvoltarea reactorului de Generatie IV- ALFRED

Nuclearelectrica si Consortiul FALCON italienii de la Ansaldo Nucleare, agentia italiana pentru noi tehnologii- ENEA si Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti- ICN) au semnat saptamana trecuta un Memorandum de intelegere privind cooperarea pentru dezvoltarea reactorului de Generatie IV, ALFRED.

Nuclearelectrica a semnat un memorandum pentru dezvoltarea reactorului de Generatie IV- ALFRED

Nuclearelectrica si Consortiul FALCON italienii de la Ansaldo Nucleare, agentia italiana pentru noi tehnologii- ENEA si Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti- ICN) au semnat saptamana trecuta un Memorandum de intelegere privind cooperarea pentru dezvoltarea reactorului de Generatie IV, ALFRED. Scopul memorandumului este de a stabili un cadru de colaborare in ceea ce priveste lucrarile pre-proiect si activitatile de cercetare si dezvoltare care urmeaza sa fie implementate in vederea dezvoltarii proiectului ALFRED, precizeaza Nuclearelectrica.

Inteligenta artificiala ar putea declansa un razboi nuclear

Inteligenta artificiala aplicata in domeniul militar ar fi sinonima cu amenintari grave, a declarat fostul un fost numar doi de la Pentagon. Potrivit acestuia, implementarea acestei noi tehnologii ar fi deosebit de periculoasa pentru controlul armelor nucleare.

Era Trump prinde contur. O noua cultura politica se extinde. A nvins tabara iliberala?

Retragerea SUA din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare INF), semnat in 1987 de Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, anunta indiscutabil reluarea cursei inarmarii nucleare, stimuleaza dezvoltarea de noi tehnologii militare, cresterea bugetelor militare, capturarea strategica a Europei intre rachetele americane si cele rusesti si revenirea Uniunii Europene la statutul de actor minor in relatiile internationale, dependent de umbrela nucleara americana, cel putin din perspectiva rachetelor cu raza medie 500-5500 km) si a capacitatii de descurajare, in raport cu Marile Puteri in domeniu, respectiv Statele Unite, Federatia Rusa si China.

SUA si alti parteneri printre care si Romania au format o alianta de promovare a energiei nucleare

Statele Unite conduc o initiativa cu alte cateva guverne, printre care si cel al Romaniei, pentru promovarea energiei nucleare si incurajarea investitiilor in noi tehnologii nucleare, relateaza Today Online.

Nuclearelectrica a semnat doua contracte de peste 900.000 de lei cu ANM si Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti

Nuclearelectrica a incheiat cu Administratia Nationala de Meteorologie ANM) si cu Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara - Institutul de Cercetari Nucleare Pitesti doua contracte in valoare totala de peste 900. 000 de lei pentru servicii de prognoza si avertizare meteorologica pentru zona CNE Cernavoda/Dobrogea si de supraveghere statii fixe de prelevare probe de aer CAS) si respectiv, pentru servicii de efectuare a masuratorilor continutului de deseuri radioactive C-14 si Sr90) din efluentii lichizi de la centrala nucleara Cernavoda.

Profit.ro: Un fost consultant al partenerului chinez al Romaniei pentru Cernavoda 3-4, condamnat la 2 ani de inchisoare in SUA pentru spionaj nuclear

Allen Ho, un inginer chinez nascut in Taiwan si naturalizat in SUA, detinator al cetateniei americane, a fost condamnat recent de un tribunal din Statele Unite la 2 ani de inchisoare cu executare, un an de libertate conditionata sub supraveghere si amenda de 20. 000 de dolari pentru conspiratie in vederea dezvoltarii de materiale nucleare cu tehnologii americane in China fara aprobarea autoritatilor de la Washington si cu intentia de a crea avantaje statului chinez, anunta profit. ro.

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2308 seconds )