Libnet.ro
UNICEF

01:05

Votul prin corespondenta, doar pentru parlamentare

România Liberă România Liberă,
Votul prin corespondenta, doar pentru parlamentare

Legea votului prin corespondenta a fost modificata, ieri, prin adoptarea unui amendament al PSD, potrivit caruia actul normativ se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la alegerile prezidentiale sau europarlamentare. continuă pe România Liberă

Votul prin corespondenta, doar pentru parlamentare

Legea votului prin corespondenta, asa cum a ajuns in varianta de la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, ar urma sa se aplice in cazul alegerilor parlamentare, potrivit unui amendament depus de parlamentarii PSD si asupra caruia va exista consens si din partea liberalilor.

Votul prin corespondenta, aplicat doar la alegerile parlamentare

Votul prin corespondenta va fi aplicat doar alegerilor parlamentare, conform unei decizii a Comisiei parlamentare pentru cod electoral, care a adoptat un amendament propus de PSD in acest sens, transmit surse din presa.

ACTUALIZAT Votul prin corespondenta se va aplica doar pentru alegerile parlamentare/ Inscrierea alegatorilor nu se va mai putea face online/ Miercuri, vot final pe lege

05: Dupa o sedinta de trei ore, proiectul legii votului prin corespondenta si raportul dat de Comisia de cod electoral, impreuna cu amendamentele admise, au fost adoptate de catre comisie. Votul va fi dat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, apoi va merge la promulgare. Proiectul a fost modificat in cadrul Comisiei speciale parlamentare de cod electoral, prin adoptarea unui amendament initiat de deputatii PSD, astfel ca acesta se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la prezidentiale sau europarlamentare.

Comisia de cod electoral: Votul prin corespondenta, aplicat doar la alegerile parlamentare

Votul prin corepondenta va fi aplicat doar pentru alegerile parlamentare, a decis, marti, Comisia de cod electoral, la propunerea PSD, stabilind si eliminarea posibilitatii inscrierii online in Registrul electoral pentru exercitarea votului prin corespondenta.

Legea votului prin corespondenta va intra miercuri la vot final

ACTUALIZARE 16:13 ALDE a depus 53 de amendamente la legea votului prin corespondenta Cornelia Negrut, deputat ALDE, a declarat astazi ca ALDE a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor 53 de amendamente la legea votului prin corespondenta, afirmand ca in forma actuala legea este neconstitutionala si greoaie si nu aduce alegatorii la vot, ci ii tine departe, transmit surse din presa.

Liderii ALDE critica legea votului prin corespondenta

Senatorul ALDE Daniel Barbu: Legea votului prin corespondenta anuleaza caracterul direct al votului .

ALDE va depune luni o serie de amendamente la legea votului prin corespondenta

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca parlamentarii ALDE vor depune, luni, o serie de amendamente la legea votului prin corespondenta, adoptata de Senat si aflata in dezbaterea Camerei Deputatilor, transmit surse din presa.

Comisia de Cod Electoral a decis: Votul prin corespondenta va fi aplicat doar alegerilor parlamentare

Votul prin corespondenta va fi aplicat doar alegerilor parlamentare, a decis marti Comisia parlamentara pentru cod electoral, care a adoptat un amendament propus de PSD in acest sens, scrie.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2185 seconds )