Libnet.ro
UNICEF

07:30

10 ani de la aderarea la NATO. MAE: Dupa 10 ani in NATO, Romania este un stat democratic, ferm ancorat la valorile euro-atlantice

Hotnews Hotnews,
 10 ani de la aderarea la NATO. MAE: Dupa 10 ani in NATO, Romania este un stat democratic, ferm ancorat la valorile euro-atlantice

Aderarea la NATO a reprezentat un moment istoric pentru Romania, atat prin prisma consacrarii apartenentei la sistemul de valori euro-atlantice, cat si prin asigurarea celor mai puternice garantii de securitate din istoria contemporana a Romaniei, spre beneficiul direct al cetatenilor romani si pentru dezvoltarea democratica, stabila si prospera a societatii romanesti, a declarat ministrul de Externe Titus Corlatean sambata, cu ocazia implinirii a 10 ani de cand Romania a devenit stat membru cu drepturi depline al Aliantei Nord-Atlantice. Dupa 10 ani in NATO, Romania este un stat democratic, ferm ancorat la valorile euro-atlantice, parte a celei mai puternice si de succes organizatii politico-militare din istoria contemporana, mai arata MAE, intr-un comunicat. Si ministrul Afacerilor Interne, viceprim-ministru pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a transmis sambata un mesaj militarilor romani participanti la misiunile desfasurate sub egida NATO: Anul 2004 este unul dintre cei mai importanti ani ai politicii externe romanesti, incepand din 1989 si pana in prezent, afirma Gabriel Oprea. continuă pe Hotnews

VIDEO 10 ani de la aderarea la NATO: Drumul Romaniei de la prima tara ex-comunista care s-a alaturat Parteneriatului pentru Pace la gazduirea de elemente ale scutului anti-racheta

Romania implineste sambata 10 ani de cand a devenit stat membru cu drepturi depline al Aliantei Nord-Atlantice, dupa o prima tentativa nereusita in 1997. Depunerea instrumentului de ratificare la Washington, la 29 martie 2004, a adus Romaniei garantia ca va fi aparata de aliatii din cadrul NATO in cazul unui conflict militar, dar si angajamentul tarii noastre de a lupta in cadrul misiunilor NATO pentru apararea altor state. Romania participa din anul 2004 la misiuni si operatiuni NATO, contribuind astfel la promovarea, consolidarea si mentinerea pacii si stabilitatii regionale si globale. In 10 ani de NATO, 40. 000 de militari romani au luat parte la misiunile NATO in diverse teatre de operatiuni. Aniversarea primului deceniu ca membru NATO gaseste Romania la granita conflictului ruso-ucrainean ce ameninta stabilitatea si securitatea regiunii, dar si in postura de a gazdui, la baza de la Deveselu, interceptori anti-racheta, element important al arhitecturii sistemului de aparare antiracheta dezvoltat de NATO in Europa.

10 ani in NATO

Data de 29 martie nu ar trebui sa treaca neobservata: azi se implinesc 10 ani de cand Romania este in mod oficial membru NATO.

Crin Antonescu :Mesaj la implinirea a 10 ani de la intrarea in NATO.

Evenimentele politico-militare de ultima ora din vecinatate ne arata cat de important este pentru securitatea nationala faptul ca Romania este membru cu drepturi depline al NATO, afirma presedintele PNL, Crin Antonescu, intr-un mesaj adresat la implinirea a 10 ani de la intrarea in Alianta. In urma cu exact zece ani, pe 29 martie 2004, pe peluza Casei Albe de la Washington avea loc ceremonia festiva de primire a Romaniei ca membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord. Alaturi de .

10 ani in NATO: Ion Iliescu a fost fortat sa se indrepte spre Occident

Data de 29 martie nu ar trebui sa treaca neobservata: azi se implinesc 10 ani de cand Romania este in mod oficial membru NATO, scrieAdrian Nita, profesor doctor Filosofie, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Armata Romana, la 10 ani de la intrarea in NATO

Militarii romani au fost, de la intrarea in NATO, unii dintre cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume si merita, cu prisosinta, felicitari si recunostinta, sustine ministrul Apararii, Mircea Dusa, intr-un mesaj prilejuit de aniversarea a 10 ani de la intrarea Romaniei in Alianta.

Gwyneth Paltrow si Chris Martin divorteaza dupa 10 ani de casnicie

Actrita americana Gwyneth Paltrow 41 de ani) si cantaretul britanic Chris Martin 37 de ani), solistul trupei Coldplay, au anuntat marti ca s-au despartit, dupa o casnicie de 10 ani, transmite Daily.

10 ani cu NATO. ANTONESCU: Fara acest statut, ne-am fi aflat intr-o zona-tampon intre Est si Vest

Evenimentele politico-militare de ultima ora din vecinatate ne arata cat de important este pentru securitatea nationala faptul ca Romania este membru cu drepturi depline al NATO, afirma presedintele PNL, Crin Antonescu, intr-un mesaj adresat la.

10 ani de cand Romania a aderat la NATO

Astazi se implinesc 10 ani de cand Romania a aderat la NATO! Tara noastra avea sa devina membra cu drepturi depline in Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord din, in 2004, din care fac acum parte nu mai .

SOC! Dupa 10 ani de relatie si-au spus ADIO! Afla AICI despre ce cuplu CELEBRU din ROMANIA este vorba!

SOC in show biz-ul romanesc! Un nou cuplu isi spune ADIO dupa 10 ani de relatie! Daca majoritatea se asteptau.

Gwyneth Paltrow si Chris Martin, la final dupa 10 ani de mariaj

Capat de drum pentru mariajul dintre Gwyneth Paltrow si Chris Martin. Dupa 10 ani de casatorie, cei doi au decis sa-si spuna adio.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2056 seconds )