Libnet.ro
UNICEF

20:45

2022 2022

Libnet Ro
Studiu: Anxietatea si depresia, principalele probleme de sanatate mintala ale copiilor. Tentativele de suicid, o consecinta extrema

Studiu: Anxietatea si depresia, principalele probleme de sanatate mintala ale copiilor. Tentativele de suicid, o consecinta extrema

Anxietatea, depresia si dificultatile parentale sunt principalele cauze pentru care copiii au apelat la serviciile de terapie psihologica si sprijin psiho-emotional ale Salvati Copiii Romania. Astfel, in perioada ianuarie 2022 decembrie 2023, psihologii organizatiei au tratat 678 de cazuri, in cele mai multe 217 fiind vorba despre copii de varsta claselor primare, pe locul al doilea fiind copii de gimnaziu 215, urmati de adolescenti 140) - care au avut nevoie de terapie. in celelalte cazuri, 106, a fost vorba despre copii cu varste mici, prescolari care au avut nevoie de sprijin psihologic.

eMag, venituri in crestere, profit in scadere. Tazz, tot pe pierderi

Compania de comert online Dante International, care opereaza platformele eMag si Fashion Days, a obtinut venituri in crestere, dar profit in scadere in anul 2023, comparativ cu 2022, potrivit datelor oficiale publicate recent de Ministerul Finantelor, consultate de StartupCafe. ro.

MediciBuni Dr. Catalina Pacurar, MedLife: Operatia de cataracta este miraculoasa. Ca medic, poti reda vederea unui om care aproape a orbit

Consideram vederea un dat, insa fara acest simt de care trebuie sa avem mare grija, gesturi banale precum mersul, cititul, gatitul devin extrem de dificile. Fiecare dintre noi se va confrunta la un moment dat cu o deficienta de vedere, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), care arata ca principalele cauze ale deficientei vederii si orbirii la nivel global sunt erorile de refractie si cataracta. Incidenta cataractei dupa 60 de ani este mult mai mare fata de perioada copilariei sau varsta adulta. Dupa varsta de 70 ani, aproape 70-80% din populatie se confrunta cu cataracta, precizeaza dr. Catalina Pacurar, medic primar oftalmolog, fondator al Centrului de Diagnostic si Chirurgie Oftalmologica Opticristal Brasov, parte din Grupul MedLife din 2022.

Studiu: Unul din cinci cetateni nu a avut o vacanta in 2023

Procentul romanilor care au declarat ca au fost in vacanta in 2023 a crescut usor fata de 2022 80% in 2023 vs 77% in 2022).

Patria Credit: 14% crestere a portofoliului si 44% crestere a profitului, in 2023

Patria Credit IFN SA, institutie financiara nebancara, parte a Patria Bank Group, a inregistrat in 2023 un profit net de 8. 54 milioane lei si a raportat o crestere a portofoliului cu +14%, la o valoare de 184 milioane lei. Vanzarile de credite noi au inregistrat o usoara crestere fata de 2022 +1%) pana la 94 mil. lei.

Horvath Romania: Venituri in crestere cu 21% in 2023, de aproape 8 milioane de euro

Veniturile Horvath Romania - parte a grupului international de consultanta in management, Horvath, cu 40 de ani de experienta, prezent in 24 de tari si avand activitate pe piata romaneasca din 2005 - au crescut cu 21% in 2023, fata de 2022, atingand aproximativ 8 milioane de euro.

Presa: Platforma pentru criptomonede Gemini returneaza utilizatorilor 2,2 miliarde de dolari

Clientii cu fonduri blocate in programul de imprumuturi in criptomonede esuat al platformei Gemini vor incepe in sfarsit sa-si primeasca banii inapoi. Compania, detinuta de gemenii miliardari din sectorul tehnologiei Cameron si Tyler Winklevoss, a anuntat miercuri ca va returna 2,18 miliarde de dolari din activele sale digitale utilizatorilor programului Earn, pentru care a intrerupt retragerile in noiembrie 2022.

Candva izolata, Giorgia Meloni a ajuns in centrul atentiei in Europa. De ce influenta ei are sanse sa creasca si mai mult in urma alegerilor europarlamentare

Cand Giorgia Meloni a preluat puterea in Italia, in 2022, partidele de extrema-dreapta din intreaga Europa i-au salutat victoria, asteptandu-se ca infocatul nou lider de la Roma sa urmareasca o agenda nationalista si sa lupte impotriva birocratiei de la Bruxelles, scrie luni Reuters, intr-o analiza dedicata cresterii influentei premierului italian la nivelul blocului comunitar.

Un angajat al unei banci din Cluj a transferat peste 160.000 de euro din conturile clientilor in cele ale rudelor

Un angajat al unei banci din Cluj, este cercetat intr-un dosar de spalare a banilor, dupa ce, timp de peste cinci ani, a transferat bani din conturile unor clienti catre doua societati comerciale care apartin unor rude ale sale. in perioada 2017-2022, un functionar bancar a creditat doua societati comerciale, administrate de membrii familiei sale, cu sume de bani ce proveneau din conturile clientilor institutiei bancare ca urmare a comiterii de catre functionarul bancar a unor infractiuni informatice, transmite, miercuri, Ministerul Public.

Specialist HR: Quiet quitting si quiet firing sunt ca doi gemeni ce se aseamana fizic, dar cu personalitati diferite

In 2022, un termen ce descrie un comportament al angajatilor a devenit foarte vizibil pe retele sociale si ulterior in mass-media internationale, datorita a doi tik tokeri un tanar inginer, Zhaid Khan si un coach de cariera, Brian Creely) si a stat,.

Noua simptome ale cancerului de plamani, boala la care fumatul e principalul factor de risc

Cancerul de plamani reprezinta cel mai des intalnit tip de afectiune maligna, cu aproape 2,5 milioane de cazuri noi in 2022. Este si principala cauza de deces prin cancer la nivel global. Cancerul pulmonar afecteaza deopotriva femei si barbati, fumatul fiind principalul factor de risc si responsabil pentru 85 % din cazuri. La ora actuala, screeningul pentru persoane cu risc major de a face cancer pulmonar poate pune in evidenta tumorile maligne in stadii incipiente si poate creste sansele de succes al tratamentelor.

O modificare faciala ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii

Potrivit unui studiu din 2022, cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer din Romania,12. 122 de pacientii fiind diagnosticati in fiecare an. De asemenea, tot el cauzeaza si cele mai multe decese - 10. 779 pe an.

carVertical - venituri de 42,7 milioane de euro in 2023

Anul trecut, compania de date automobilistice carVertical si-a crescut veniturile cu 83% - de la 23,3 milioane de euro in 2022 la 42,7 milioane de euro in 2023.

Ciuca: Cel mai mare varf al investitiilor straine in Romania s-a realizat in anul 2022

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, presedinte al Senatului, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca in 2022 s-a inregistrat cel mai mare varf al investitiilor straine directe in Romania inregistrandu-se in anul 2022, cand nivelul acestora a ajuns la 10,3 miliarde de lei, desi a fost anul cand a inceput invazia Federatiei Ruse in Ucraina si a existat o anumita nesiguranta a investitorilor straini.

Cererea de gaze naturale in Uniunea Europeana a scazut anul trecut cu 7,4%

Cererea de gaze naturale in Uniunea Europeana a fost in scadere timp de doi ani consecutivi, dupa un declin anual de 13,3% in 2022.

Eurostat: Cererea de gaze naturale in Uniunea Europeana a scazut anul trecut cu 7,4%

Cererea de gaze naturale in Uniunea Europeana a fost in scadere timp de doi ani consecutivi, dupa un declin anual de 13,3% in 2022, cererea scazand cu inca 7,4% in 2023, la 12,72 milioane terajouli anul trecut.

Terasa Tuya din Herastrau si-a dat restart pentru sezonul de vara: le propune clientilor un meniu gandit ca o calatorie culinara

Dupa deschiderea din 2021 in plina pandemie, ce a presupus o investitie de 3 milioane de euro, urmata in 2022 de extinderea brandului international pe insorita insula Mykonos, Tuya are o strategie de consolidare a pozitiei sale proeminente in zona de.

Ce se intampla cu Regele Charles. A asteptat 40 de ani aceasta veste

British Council a anuntat marti, 28 mai 2024, investirea Regelui Charles in functia de Patron a organizatieiRegatului Unit pentru relatii culturale si oportunitati educationale. Aceasta functie a fost detinuta de mama lui pana la trecerea in nefiinta in 2022, el fiind Vice Patron din 1984. Implicarea Regelui Charles in proiectele organizatiei British Council inclusiv in .

Cristi Chivu a ratat titlul si pleaca din academia lui Inter dupa sase ani fantastici: Am dat tot ce am putut

Cristi Chivu a confirmat ca pleaca de la Inter Primavera dupa infrangerea suferita in fata lui Sassuolo in semifinalele campionatului de tineret din Italia, scor 1-3, potrivit GSP. Cristi Chivu a castigat un titlu cu Inter Primavera in 2022 .

Autoritatile turce asteapta o crestere cu 50% a turistilor romani in Antalya dupa scutirea de viza

Aproximativ un milion de romani au vizitat Turcia in 2023, in crestere cu 11,67% fata de 2022, iar dupa scutirea de viza pentru intrarea in aceasta tara autoritatile turce se asteapta la o crestere semnificativa a turistilor romani, arata datele unui tur-operator.

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2376 seconds )