Libnet.ro
UNICEF

13:01

2022 Ucraina

Libnet Ro
Ciuca: Cel mai mare varf al investitiilor straine in Romania s-a realizat in anul 2022

Ciuca: Cel mai mare varf al investitiilor straine in Romania s-a realizat in anul 2022

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, presedinte al Senatului, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca in 2022 s-a inregistrat cel mai mare varf al investitiilor straine directe in Romania inregistrandu-se in anul 2022, cand nivelul acestora a ajuns la 10,3 miliarde de lei, desi a fost anul cand a inceput invazia Federatiei Ruse in Ucraina si a existat o anumita nesiguranta a investitorilor straini.

Pretul franzelei s-a dubat de la inceputul razboiului din Ucraina. Pretul graului a scazut, iar productia de cereale este in crestere

Alimentele de baza, in special painea si produsele de panificatie, s-au dublat in ultimii doi ani de la izbucnirea razboiului din Ucraina. Desi avem pret plafonat la alimentele e baza, sunt preturi plafonate dupa ce ele au avut cresteri chiar si de 100%. Pretul unei simple franzele era in februarie 2022 la aproximativ 1,5 lei, .

Rusia a pierdut o jumatate de milion de oameni in Razboiul din Ucraina

Statul Major ucrainean anunta intr-o serie de comunicate ca armata rusa a pierdut 500. 000 de oameni in lupte - ucisi sau raniti - de la 24 februarie 2022, relateaza Kyiv Independent.

Le Monde: Armata rusa a pierdut peste o jumatate de milion de oameni in Razboiul din Ucraina

Statul Major ucrainean anunta intr-o serie de comunicate ca armata rusa a pierdut 500. 000 de oameni in lupte - ucisi sau raniti - de la 24 februarie 2022, .

China furnizeaza Rusiei echipamente letale pentru a fi folosite in Ucraina, sustine Londra

Ministrul britanic al Apararii, Grant Shapps, a acuzat miercuri China ca ofera sau se pregateste sa ofere Rusiei un ajutor militar letal pentru a fi folosit in razboiul sau impotriva Ucrainei, potrivit Reuters. Natiunile occidentale au oferit Ucrainei miliarde de dolari in arme si ajutor de cand Rusia si-a lansat invazia la scara larga in 2022. Marea Britanie acuza pentru prima data China ca lucreaza pentru a furniza Rusiei arme pentru a fi folosite in Ucraina.

Exodul bizar al rusilor. Tara in care oamenii au fugit de Putin si au dat de un regim asemanator - StirilePROTV.ro

Inca de la debutul invaziei pe scara larga a Rusiei in Ucraina 24 februarie 2022), zeci de mii de rusi au ales sa-si paraseasca tara. Dar multii se gandesc acum daca au facut alegerea potrivita, scrie StirilePROTV. ro.

Putin respinge ideea respectarii armistitiului olimpic in timpul JO de la Paris

Presedintele rus Vladimir Putin a dat de inteles vineri la finalul vizitei sale in China ca nu agreeaza ideea unui armistitiu in razboiul din Ucraina pe durata desfasurarii Jocurilor Olimpice de vara de la Paris, dar a afirmat ca este dispus sa negocieze cu Kievul pe baza acordului de pace nefinalizat in tratativele de pace desfasurate la Istanbul in martie-aprilie 2022, acuzand ca a fost atunci pacalit de Occident sa-si retraga trupele din nordul Ucrainei in schimbul unei promisiuni ca urma sa fie semnat acordul.

LIVE Razboi in Ucraina - ziua 815: Zelenski se asteapta la o ofensiva rusa mai ampla in nord-est 10.000 de oameni au fost evacuati din Harkov Premierul Estoniei: Rusia stie ca migratia este vulnerabilitatea noastra

Volodimir Zelenski a spus ca se asteapta la o ofensiva rusa mai ampla in nord si in est, cu scopul de a cuceri orasul Harkov. Ei si-au lansat operatiunea, care poate consta in mai multe valuri. Iar acesta este primul lor val, a declarat Zelenski, intr-un moment in care Rusia tocmai a obtinut cele mai mari castiguri teritoriale de la sfarsitul anului 2022. El a dat totusi asigurari, intr-un interviu pentru AFP, ca, in pofida avansurilor rusesti din ultimele zile in regiunea Harkov, situatia este mai buna pentru fortele sale decat era in urma cu o saptamana, cand trupele Kremlinului au trecut granita prin surprindere.

Conditia lui Putin pentru incetarea razboiului din Ucraina. Ce isi doreste acum presedintele rus

Presedintele rus Vladimir Putin s-a aratat dispus sa reia negocierile de pace cu Ucraina, pe baza acordului nefinalizat la Istanbul in aprilie 2022. insa, liderul de la Kremlin a impus mai multe conditii si a subliniat ca nu agreeaza ideea unui armistitiu pe durata desfasurarii Jocurilor Olimpice de vara de la Paris intre 26 iulie .

LIVE Razboi in Ucraina - ziua 814: Ucrainenii spun ca tin sub control ofensiva inamica din Harkov Incendiu la o rafinarie din Rusia dupa un atac cu drona Rusii afirma ca au interceptat peste 100 de drone azi-noapte

Ucrainenii afirma ca tin sub control avansul trupelor ruse in nord-estul tarii, dar situatia ramane extrem de dificila, potrivit lui Volodimir Zelenski. Rusia desfasoara in Harkov o ofensiva ce i-a adus cele mai mari castiguri teritoriale de dupa sfarsitul anului 2022, dar un inalt oficial militar din cadrul NATO a spus ca fortele Moscovei nu dispun de fortele necesare pentru a realiza o bresa strategica. Ele nu au nici competentele, nici capacitatea de a face acest lucru, a declarat joi seara comandantul suprem aliat in Europa, generalul american Christopher Cavoli.

Documentul secret care ar fi putut pune capat razboiului din Ucraina in 2022. Acordul de pace are 17 pagini

Conflictul dintre Ucraina si Rusia ar fi putut gasi un rezultat pasnic la doar cateva saptamani dupa ce a inceput. Existenta unui acord de pace de 17 pagini, la care au lucrat negociatori din ambele tabere intre februarie si aprilie 2022, a fost dezvaluita de cotidianul german Die Welt.

Rusii au intrat pur si simplu. Un comandant ucrainean care a respins ofensiva rusa din 2022 din Harkov face acuzatii grave la adresa Kievului

In calitate de comandant al unei unitati speciale de recunoastere, ucraineanul Denis Iaroslavskii a luptat in contraofensiva Kievului de la Harkov din toamna anului 2022, care a provocat retragerea trupelor ruse. Acum, in timp ce fortele Kremlinului cuceresc sate dupa sate la margirea regiunii de nord, Denis Iaroslavskii este furios si face acuzatii grave, relateaza BBC.

Locul unde au fost depozitate armele nucleare rusesti in Belarus, descoperit. Este situat la aproximativ 180 de kilometri nord de granita cu Ucraina

Locul de depozitare pentru focoase nucleare este situat in acelasi oras unde se alfa rachetele Iskander din Belarus, care pot fi folosite pentru lansarea focoaselor nucleare sau conventionale si pe care Rusia le-a transferat in Belarus in 2022.

in ultimele doua luni, Rusia a capturat cea mai mare portiune de teritoriu ucrainean din iulie 2022

Cele cinci luni de asteptare inainte ca Congresul american sa aprobe un ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina e posibil sa fi provocat daune de durata care se vor resimti pe linia frontului luni de acum incolo, relateaza CNN.

Firme din Lituania au exportat fara sa stie marfuri catre industria militara rusa

De la declansarea invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, companii lituaniene au livrat marfuri cu dubla utilizare, civila si militara, in valoare de cel putin 130 de milioane de euro catre tari vecine cu Rusia, care se presupune ca au ajuns ulterior in industria militara rusa, a dezvaluit o echipa de investigatii a Radioteleviziunii lituaniene LRT), a transmis EFE,preluata de Agerpres.

Ziua de 9 mai, celebrata separat la Chisinau. Pro-rusii sarbatoresc Ziua Victoriei, pro-europenii Ziua Europei

Blocul politic Victorie, creat la Moscova in luna aprilie si format de partidele apropiate oligarhului fugar Ilan Sor, a anuntat ca se va alatura pe 9 Mai mitingului si marsului de la Chisinau in cinstea Zilei Victoriei, o sarbatoare de sorginte sovietica la care si Partidul Socialistilor al fostului presedinte Igor Dodon a spus ca va participa. in aceeasi zi, proeuropenii, in frunte cu presedinta Maia Sandu, vor marca la Chisinau Ziua Europei, inclusiv cu un concert la care vor participa castigatorii Eurovision 2022, Kalush Orchestra din Ucraina, transmite News. ro.

Ministru francez: Rusia a suferit deja un esec militar A pierdut in Ucraina 500.000 de soldati

Aproximativ 150. 000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei Moscovei in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului rus independent Novaya Gazeta, citat de AFP.

Cati militari rusi au murit in razboiul din Ucraina. Seful diplomatiei franceze: La ce bun toate acestea?

Circa 150. 000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP.

AFP: Seful diplomatiei franceze estimeaza la 150.000 numarul militarilor rusi ucisi in razboiul din Ucraina

Circa 150. 000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP.

Pierderi de 7 miliarde de dolari pentru Gazprom, din cauza razboiului din Ucraina

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 6,9 miliarde de dolari in 2023, comparativ cu un profit net de 15,2 miliarde de dolari in 2022. Vanzarile sale de gaze spre Europa s-au redus la jumatate.

actualitate, 13:01

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2496 seconds )