Libnet.ro
UNICEF

17:00

De ce aduce Mos Nicolae dulciuri?

Adevărul Adevărul,
De ce aduce Mos Nicolae dulciuri?

Cine nu isi aduce aminte de nodul in gat si de fluturii din stomac din serile de 5 decembrie din anii copilariei? Ritualul lustruirii ghetelor si asezarii lor langa usa, emotia febrila care alunga somnul si speranta ca nicio nuielusa nu-si va face aparitia, toate faceau ca bucuria descoperirii ghetelor pline cu dulciuri, dimineata, sa fie unica. continuă pe Adevărul

Cum se pregatesc bucurestenii pentru Mos Nicolae: dulciuri, jucarii si magazine in care misuna copii

Bucurestenii au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru Mos Nicolae, iar in magazine misuna oameni de toate varstele care au cosurile incarcate cu produse. Cum era de asteptat, cele mai aglomerate raioane sunt cele cu jucarii si cele cu dulciuri.

Ce aduce Mos Nicolae peste Romania. Meteorologii au anuntat ca vin NINSORILE incepand cu data de 6 decembrie

Valorile termice prognozate de meteorologi pentru intervalul 2 - 15 decembrie va fi caracterizat, in general, de un regim situat in jurul celui normal pentru aceasta perioada. incepand din data de 6 decembrie, .

VIDEO Ultimele cumparaturi de Mos Nicolae. Forfota la magazine pentru cautarea cadoului potrivit

Rafturile cu dulciuri din magazine au avut cea mai mare cautare in ajun de Mos Nicolae. Sfantul care este prarnuit la 6 decembrie aduce bucuria unor cadouri nu doar pentru sarbatoriti, ci pentru toti copii. Conditia este ca acestia sa fie cuminti. Altfel, Mosul le va lasa in ghetute o nuielusa.

Goana dupa cadouri de Mos Nicolae. Cum alearga romanii pe ultima suta de metri dupa dulciuri si nuiele

In era consumerismului, sarbatorile nu mai sunt de mult doar momente calde in care stam cu oamenii apropiati si ascultam colinde. Daca pe vremuri Mos Nicolae insemna mai mult o sarbatoare simbolica, astazi supermarketurile se aglomereaza, la inceput de decembrie, pana la refuz. adevarul. ro va propune o scurta plimbare alaturi de parintii plecati in goana dupa cadouri, prin magazinele din toata tara.

Mos Nicolae - obiceiuri si traditii la noi si in lume (documentar)

In fiecare an, in seara de 5 decembrie, copiii stiu ca trebuie sa-si lustruiasca ghetutele sau cizmulitele, pentru ca Mos Nicolae va trece pe la ei sa le aduca daruri. Celor cuminti. Celor neascultatori, Mos Nicolae le aduce o nuielusa, pentru a-i atentiona sa isi asculte parintii si bunicii. Si este suficient sa se uite prin ferestre ca sa-si dea seama daca un copil a fost cuminte sau nu, scrie Agerpres intr-un material documentar.

Traditii de Mos Nicolae. in Prahova, copiii incep sa umble cu Steaua, iar Mosul este asteptat sa aduca zapada

Dincolo de cadouri si nuieluse in ghetute, Mos Nicolae este cel care aduce ninsoarea si marcheaza, simbolic, degradarea timpului calendaristic. Calare pe un cal alb, cu o mantie alba, nu este zarit niciodata si, pe cat este de darnic, pe atat de aspru se arata cu pedepsele. in unele zone din Prahova, de Mos Nicolae, copiii incep sa umble cu Steaua, o traditie respectata pana la Craciun.

Concert Irina Loghin, oferit de un mall din Buzau in ziua de Mos Nicolae

Mos Nicolae o aduce anul acesta, intr-un mall din orasul Buzau, pe cunoscuta interpreta de muzica populara Irina Loghin.

Duckadam va imparti cadouri de Mos Nicolae in Dambovita

Urban Titu, o echipa din Liga a III a, vrea sa impresioneze la capitolul imagine si va aduce un Mos Nicolae special pentru copii de la centrul de juniori. Pustii vor primi cadouri de la fosta glorie a Stelei, Helmut Duckadam.

Cadou muzical de Mos Nicolae.

Vineri, 6 decembrie, de la ora 19. 00, Mos Nicolae soseste si la Sala Radio pentru a aduce un dar artistic melomanilor bucuresteni: un concert perfect de sarbatori pe muzica unor compozitori germani care au nascut legende Brahms si Wagner in interpretarea Orchestrei Nationale Radio. Surpriza va fi sporita de prezenta dirijorului Cristian Mandeal la pupitru si de participarea pianistei Oxana Corjos, artista distinsa cu mai multe premii si care a sustinut de curand un concert .

Vine Mos Nicolae la Piticul Fericit

Pentru doar 30 de lei, parintii isi pot face copii fericiti de Mos Nicolae. Mosul simpatic va veni astazi si maine si va petrece doua ore de neuitat cu cei mici, la Piticul Fericit, carora le va da cadouri.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,201 seconds )