Libnet.ro
UNICEF

17:00

Alegeri locale cu miza mare, in Republica Moldova. Liberalul Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii, in turul doi

Antena3 Antena3,
Alegeri locale cu miza mare, in Republica Moldova. Liberalul Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii, in turul doi

Liberalul Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii, candidatul Partidului Socialistilor, au intrat in turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova, din 28 iunie, pentru fotoliul de primar al. continuă pe Antena3

UPDATE Alegeri locale in Republica Moldova: Zinaida Greceanii, candidata socialistilor, pe primul loc la scrutinul pentru Primaria Chisinaului

Zinaida Greceanii, candidata Partidului Socialistilor din Republica Moldova PSRM) si fost premier, este favorita la functia de primar al Chisinaului dupa primul tur al alegerilor locale, desfasurat duminica. Ea il devanseaza pe primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, indica rezultatele preliminare anuntate de Comisia Electorala Centrala dupa procesarea a 90,58% dintre procesele verbale, informeaza Unimedia. md. Zinaida Greceanii a obtinut 38,00%, iar Dorin Chirtoaca 36,10%. Greceanii si Chirtoaca vor merge in turul al doilea al alegerilor, clasandu-se la mare distanta de urmatorii candidati. Socialistii au obtinut si cel mai mare numar de mandate in Consiliul Municipal Chisinau. Alegerile locale din Republica Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate vineri de catre premierul Chiril Gaburici si in contextul crizei financiare generate de disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Analistii politici considera ca de rezultatele alegerilor locale ar putea depinde si viitoarea coalitie majoritara de la Chisinau.

LIVETEXT Alegeri locale Moldova. Votul din 14 iunie, un vot geopolitic sau administrativ?

Alegerile locale din Republica Moldova au ca de obicei o miza geopolitica si mai putin una administrativa. Votul de azi va arata in ce masura se orienteaza Republica Moldova catre Uniunea Europeana sau Uniunea Vamala controlata de Moscova.

Alegeri locale in Republica Moldova. Rezultate partiale: Controversatul Ilan Shor, implicat in scandalul furtului de la banci, 60% din voturile in Orhei. Renato Usatii, pro-rus, conduce in cursa pentru Primaria Balti cu 70% din voturi. Dorin Chirtoaca, p

Incep sa apara primele rezultate dupa primul tur al alegerilor locale, desfasurat duminica in Republica Moldova. Presa locala relateaza ca, dupa numararea a 30% din procesele verbale, controversatul Ilan Shor, invinuit in dosarul de miliarde de la cele trei banci, a obtinut 61% din voturile locuitorilor din Orhei, iar dupa procesarea a peste 80% dintre procesele verbale, Renato Usatii este lider absolut cu peste 73,89 % din voturi in Balti. La Chisinau, primarul pro-european Dorin Chirtoaca Partidul Liberal) are 37,4%, iar candidata socialistilor Zinaida Greceanii are 35,9% din voturi.

Personaje controversate la alegerile locale din Republica Moldova: in Orhei castigatorul este Ilan Shor, afacerist vinovat de disparitia unui miliard de dolari, iar la Balti, Renato Usatii, care figureaza in 16 dosare penale

Alegeri locale in Republica Moldova cu personaje controversate. Desi candidatii au avut probleme cu justitia, acestia au avut cea mai mare sustinere din partea votantilor, potrivit primelor rezultate. Ilan Shor a.

Alegeri locale in Republica Moldova: Sectiile de votare s-au deschis la ora 7.00, fara incidente

Duminica au loc alegeri locale in Republica Moldova. Potrivit declaratiilor facute de Iurie Ciocan, presedintele Comisiei Electorale Centrale, cele 1. 977 de birouri electorale au fost deschise la ora 07. 00 fara.

Alegeri Locale Republica Moldova: Cati observatori internationali au fost delegati

Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a acreditat in total 2. 353 de observatori, dintre care 138 internationali, la alegerile locale care vor avea loc duminica, peste Prut.

Republica Moldova organizeaza astazi alegerile locale

Republica Moldova organizeaza astazi alegerile locale generale, pentru primari si consilii locale. Conform Codului Electoral din Republica Moldova, primarii si consilierii se aleg prin vot universal, pentru un mandat de 4 ani.

Presa internationala, despre alegerile din Republica Moldova: o victorie a partidelor proruse

Rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova arata dorinta populatiei de a se apropia de Rusia si de a face un pas mai departe de UE, scrie Deutsche Welle.

Republica Moldova: Sectiile de votare s-au inchis, rata de participare - peste 48%

Sectiile de votare pentru alegerile locale din Republica Moldova s-au inchis duminica, la ora 21,00, rata de participare la nivel national anuntata cu putin timp inainte de inchiderea urnelor fiind de 48,9%,.

S-a incheiat votul in Republica Moldova

Sectiile de votare pentru alegerile locale din Republica Moldova s-au inchis duminica, la ora 21,00, rata de participare la nivel national anuntata cu putin timp inainte de inchiderea urnelor fiind de 48,9%.

ştiri de la Antena3

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2076 seconds )