Libnet.ro
UNICEF

19:30

Alegeri SUA 2020. Ce il asteapta pe viitorul presedinte american

Adevărul Adevărul,
Alegeri SUA 2020. Ce il asteapta pe viitorul presedinte american

Al 46-lea lider de la Casa Alba are de gestionat o tara dezbinata, cu un sistem sanitar la capatul puterilor, ce face cu greu fata pandemiei Covid-19, o economie afectata ce asteapta un nou pachet de ajutor, relatii internationale incordate cu UE, NATO si China. continuă pe Adevărul

Alegeri SUA 2020. Complicatul sistem electoral american. Cum este ales presedintele Statelor Unite ale Americii

Din patru in patru ani, americanii isi aleg presedintele si vicepresedintele. Sistemul prin care este ales presedintele american combina cerintele constitutionale si de statut, regulile partidelor nationale si din fiecare stat, traditiile politice si practicile moderne.

Alegeri SUA 2020: Trump sau Biden. De ce asteapta cu inima stransa americanii rezutatele votului

Alegeri sub inalta tesiune in SUA. Americanii isi aleg marti presedintele, foarte multi au votat deja anticipat, in persoana sau prin corespondenta: peste 93 de milioane pana sambata la pranz. Dar ceea ce-i ingrijoreaza cel mai mult este perioada post-electorala.

Alegeri SUA 2020 Ziua decisiva: Trump si Biden isi disputa azi presedintia Americii. Se asteapta o prezenta record la vot. VIDEO

Milioane de americani merg marti la vot pentru a-si exprima optiunea privind presedintele Americii pentru urmatorii patru ani. Asta in conditiile in care, in contextul pandemiei de coronavirus, numarul celor care au votat deja a atins cote record. Presedintele Donald Trump si rivalul democrat Joe Biden au dat electoratului luni un ultim impuls in statele-cheie, in timp ce echipele de campanie se pregatesc de dispute post-electorale care ar putea prelungi alegerile prezidentiale. 50: Donald Trump recunoaste ca nu si-a pregatit un discurs de renuntare sau de acceptare21. 25: FBI ancheteaza o serie de apeluri automatizate care ii indeamna pe americani sa stea acasa in ziua alegerilor20:05 Peste 100 de milioane de americani au votat anticipat in cadrul alegerilor prezidentiale din SUA.

Alegeri SUA 2020. Joe Biden si-a lansat site-ul de tranzitie

Joe Biden nu a revendicat inca in mod oficial victoria in alegerile prezidentiale in Statele Unite de marti si asteapta rezultatele, insa echipa sa de campanie i-a lansat deja site-ul de tranzitie, intitulat sobru Biden-Harris Transition, relateaza BFMTV.

Alegeri SUA 2020 Joe Biden conteaza pe victorie inainte de week-end, Trump cere oprirea numararii voturilor prin corespondenta

La doua zile dupa Election Day, Statele Unite ar putea cunoaste joi numele presedintelui care va depune juramantul in 20 ianuarie, cu rezultate asteptate in state-cheie de care are nevoie democratul Joe Biden pentru a-l invinge pe Donald Trump, care contesta numaratoarea voturilor in justitie, scrie AFP. 20 Pennsylvania: Biden se apropie la doar 98. 000 de voturi de Trump, in conditiile in care mai sunt de centralizat circa 400. 000 de voturi. 20 Georgia: Biden se apropie la doar 12. 800 de voturi de Trump. Mai sunt de contabilizat circa 48. 000 de voturi. 11 Nevada: Avansul lui Biden a crescut la 11. 400 de voturi. 50 Pennsylvania: avansul lui Trump scade la circa 121. 000 de voturi. 29 Trump cere oprirea numararii voturilor prin corespondenta 18. 00 Georgia: avansul lui Trump a scazut la 18. 146 de voturi, cu circa 61. 000 de voturi ramase de centralizat. 13 Cand sunt programate urmatoarele informatii din statele in care nu s-a decis castigatorul detalii in articol)12. 58 Cine sunt Alexandria Ocasio-Cortez si Trupa AOC, marile castigatoare ale alegerilor de marti 12. 01 De ce unele ziare si televiziuni s-au ferit pana acum sa treaca Arizona in contul lui Biden11. 03 Casele de pariuri il coteaza pe Trump doar cu 13-14% sanse la o victorie10. 30 Cea mai mare surpriza din alegeri.

Alegeri SUA 2020 Candidat pentru legislativul statului Dakota de Nord, ales la o luna dupa ce a murit de Covid-19

Un candidat la Camera Reprezentantilor din partea statului american Dakota de Nord a castigat marti alegerile cu toate ca politicianul in cauza a decedat in urma cu aproape o luna din cauza unor complicatii asociate coronavirusului, David Andahl infectandu-se in timpul campaniei electorale, transmite EFE, preluata de Agerpres.

Alegeri SUA 2020. Cotele candidatilor la casele de pariuri din Romania

Alegatorii americani sunt asteptati la urne pentru a-si alege urmatorul presedinte. La casele de pariuri din Romania, daca la inceputul campaniei cei doi candidati aveau cote aproape egale, acum mizele romanilor inclina catre Joe Biden, relateaza Mediafax.

Alegeri SUA 2020: Donald Trump recunoaste ca nu si-a pregatit un discurs de renuntare sau de acceptare

Presedintele american Donald Trump a recunoscut marti nu s-a gandit deocamdata la un discurs de renuntare sau la un discurs de acceptare pentru finalul zilei alegerilor prezidentiale din SUA, transmite dpa, potrivit Agerpres.

INTERACTIV Alegeri SUA 2020. Trump sau Biden in statele cheie? Configureaza rezultatele si vezi in ce scenariu ar castiga fiecare dintre candidati

In cel putin 14 state americane lupta dintre Donald Trump, candidatul republicanilor, si Joe Biden, candidatul democratilor, este una foarte stransa. Victoria in oricare din aceste state ar putea inclina balanta intr-o parte sau alta, avand in vedere sistemul electoral american: nu conteaza votul popular, ci rezultatele din fiecare state separat care dau la final numarul de electori. Primul la 270 de electori castiga.

Alegeri SUA 2020. Presiune pe Posta americana. Trebuie sa se asigure ca toate buletinele de vot ramase sunt livrate autoritatilor electorale

Un judecator american a transmis miercuri ca vrea sa se asigure ca sunt livrate toate buletinele de vot ramase nenumarate in alegerile extrem de stranse din SUA si i-a cerut directorului Postei, Louis DeJoy, sa raspunda la intrebarile despre motivele pentru care serviciile postale nu au respectat o dispozitie a instantei de a cauta toate buletinele de vot care nu au fost expediate autoritatilor electorale, relateaza Reuters.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2439 seconds )