Libnet.ro
UNICEF

01:05

Amenintari cecene pentru Hodorkosvki, sustinator al Charlie Hebdo

România Liberă România Liberă,
Amenintari cecene pentru Hodorkosvki, sustinator al Charlie Hebdo

Liderul cecen Ramzan Kadirov a declarat ca fostul oligarh si opozant rus Mihail Hodorkosvki a devenit inamicul tuturor musulmanilor dupa ce acesta din urma a facut apel la publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed in semn de sprijin fata de saptamanalul francez Charlie Hebdo, relateaza AFP. continuă pe România Liberă

VIDEO Ce spune un jurnalist de la Charlie Hebdo care a supravietuit atacului de miercuri dimineata

Jurnalistul Patrick Pelloux, care scria editoriale pentru publicatia franceza Charlie Hebdo si lucra in acelasi timp ca doctor, a scapat de atacul celor trei teroristi asupra sediului reviste pentru ca se afla la o intalnire cu pompierii si serviciile.

VIDEO Cel mai grav atentat terorist din Franta: Cel putin 12 morti si 11 raniti in redactia ziarului francez Charlie Hebdo, care l-a ironizat pe profetul Mahomed. Atacatorii s-au revendicat din Al Qaida si au strigat Allah akbar!,L-am razbunat pe profetu

Un atentat terorist a avut loc miercuri dimineata la sediul saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Bilantul se ridica la 12 morti. Atacatorii au fost doi barbati cu cagule negre, care au ucis doi politisti si zece membri ai redactiei, printre care directorul si unul din actionarii ziarului. Atentatorii, care vorbeau franceza fara accent, sunt cautati de autoritati, in timp ce nivelul de alerta in zona Parisului a fost ridicat. De semnalat faptul ca la ora 12. 28, redactia Charlie Hebdo publica, pe contul de Twitter, un desen care il infatiseaza pe Al Baghdadi, liderul gruparii Statului Islamic, peste care apare textul: Urari si lui Al Baghdadi. 35 Cel mai tanar dintre cei trei suspecti, Hamyd Mourad 18 ani), s-a predat politiei, anunta AFP citand surse concordante.

Atac religios islamic, strain de islamism, asupra Charlie Hebdo

Cel putin douasprezece persoane au fost ucise ieri, in urma unui atac asupra sediului ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris. Autoritatile au declarat ca printre morti se numara patru caricaturisti ai publicatiei, inclusiv directorul acesteia, unul din actionari si doi politisti. in jurul orei locale 11. 20, trei oameni imbracati in negru, cagulati si purtand arme Kalasnikov, au mers, potrivit presei pariziene, in strada Nicolas-Appert, numarul 6, unde se gasesc arhivele Charlie Hebdo. Cei trei au strigat: Aici este Charlie Hebdo? Vazand ca sunt la adresa gresita, s-au indreptat catre numarul 10 de pe aceeasi strada, unde isi are sediul saptamanalul satiric.

Caricaturile Charlie Hebdo - preluate joi de numeroase ziare din Europa si SUA. Presa germana - in linia intai

Multe institutii media importante din Europa si SUA au optat sa nu preia, in editiile lor de joi, caricaturile publicatiei franceze Charlie Hebdo. Altele, insa, nu doar ca au publicat imaginile care s-au raspandit oricum, fulger, pe Internet in ultimele 24 de ore, ci chiar le-au editat pentru a le intari mesajul sau pentru a-l adapta la situatia produsa de atacul sangeros asupra redactiei revistei de satira.

Caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mohamed au fost republicate de un ziar din Danemarca

Un ziar danez a republicat caricaturile cu profetul Mohamed realizate de jurnalistii de la Charlie Hebdo. Editia de joi a publicatiei Berlingske, disponibil online inca de miercuri seara, prezinta cateva foste pagini din Charlie Hebdo. Printre ele se afla si imaginea cu profetul Mohamed, relateaza The Independent.

Un lider al Statului Islamic lauda atacul terorist de la redactia Charlie Hebdo

Un lider al Statului Islamic lauda atacul terorist de la redactia Charlie Hebdo. Acesta a justificat crimele ca fiind o razbunare pentru insulte la adresa islamului si sugerand asumarea atentatului.

Occident contra Occident. Tragedia de la Charlie Hebdo, redescoperirea conservatorismului identitar si prabusirea multiculturalismului liberal

Ostatici si victime la Lindt Chocolate Cafe din Sidney, in decembrie, apoi o demonstratie masiva a organizatiei Pegida la Dresda, impotriva islamizarii Occidentului scandandu-se energic Wir sind das Volk adica Noi suntem poporul!, intocmai ca la schimbarea lumii din 1989), iar acum sinistrul atac terorist din centrul Parisului, impotriva redactiei revistei de satira Charlie Hebdo. Cadou politic pentru Frontul National? Terorism, nationalism, euroscepticism, populism si radicalism, fundamentalism islamic. Greu de imaginat o combinatie mai detonanta si mai nociva, intr-o Europa care isi cauta, iritata si confuza, o noua paradigma pentru viitor.

SURSE: Directorul Charlie Hebdo, pe lista celor mai vanate persoane de Al-Qaida

Potrivit presei franceze, Stephane Charbonnier se afla pe lista din 2013 a celor mai vanate persoane moarte sau in viata pentru crime impotriva islamului, potrivit unui articol publicat de Inspire, revista de propaganda terorista a Al-Qaida. Charb a fost una dintre cele peste 12 victime ale atacului terorist produs miercuri la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo.

Ligue 1: Minut de reculegere, in memoria victimelor de la Charlie Hebdo, inainte unui meci pentru evitarea retrogradarii

Partida dintre OSC Lille - Evian, o restanta din etapa a XIV-a a campionatului Frantei, va debuta cu un minut de reculegere in memoria victimelor atentatului terorist de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo.

Presa internationala, dupa atacul de la Paris: Tiraj record saptamana viitoare pentru Charlie Hebdo: 1 milion de exemplare / Americani - vinovati de complot impotriva satirei la adresa islamului? / A fost un atac pentru a pedepsi angajamentele Frantei di

Ziarele internationale dezbat atentatul de la Paris, lansand multe ipoteze legate de cauze si efectele ce s-ar putea intinde in intreaga Europa. Cu un ajutor public in valoare de 1 milion de euro, Charlie Hebdo promite sa tipareasca saptamana viitoare un numar supravietuitor, cu un tiraj de un milion de exemplare.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2132 seconds )