Libnet.ro
UNICEF

01:06

Analistilor Bancari

Libnet Ro
BNR: Jumatate din PIB-ul Romaniei e facut de 7 orase. Toate judetele din Romania au facut progrese, dar disparitatile regionale au crescut

BNR: Jumatate din PIB-ul Romaniei e facut de 7 orase. Toate judetele din Romania au facut progrese, dar disparitatile regionale au crescut

Romania a recuperat anual, in medie, doua puncte procentuale din decalajul fata de media europeana. in anul 2000, PIB-ul pe cap de locuitor al Romaniei la paritatea puterii de cumparare) era de aproximativ 25% din media UE, iar in prezent acest indicator depaseste 75%, a spus joi seara Csaba Balint, membru in Consiliul de Administratie al BNR, la conferinta anuala a Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

Ionut Dumitru, Economistul-Sef al Raiffeisen Bank: Avem printre cele mai mari dezechilibre dintre tarile OECD intre taxarea muncii si taxarea capitalului

Probabil ca, dupa 2027, nu vom mai putea conta foarte mult pe fondurile europene * Romania nu are astazi resurse proprii cu care sa faca nicio lucrare mare de infrastructura Tara noastra are printre cele mai mari dezechilibre dintre tarile OECD intre taxarea muncii si taxarea capitalului, in sensul ca avem o taxare mult prea mare a muncii fata de cea a capitalului care este taxat mult mai putin, a spus Ionut Dumitru, Economistul-Sef al Raiffeisen Bank, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR).

Valentin Lazea, Economistul-Sef al BNR: Avem probleme imense in ceea ce priveste forta de munca

O tara ca Romania nu poate sa creasca cu 5-6% pe an pentru ca, din cei trei factori care compun PIB-ul potential, unul este extrem de limitat * Principala problema a angajatorului roman este ca trebuie sa plateasca mai multi bani decat produce lucratorul respectiv Tara noastra are probleme imense in ceea ce priveste forta de munca, ceea ce limiteaza potentialul de crestere al economiei, a afirmat astazi Valentin Lazea, economistul sef al BNR, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR).

Valentin Lazea (BNR): Cei care solicita cresteri de salarii, ca tot e an electoral, isi inchipuie ca la anul nota de plata va fi achitata de altii?

Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, a sustinut ca oamenii care cer cresteri de salarii acum, ca e an electoral, si se bucura daca le primesc se pacalesc, deoarece de la anul tot ei vor achita nota de plata pentru aceste majorari. Cei care solicita cresteri de salarii, ca e an electoral, isi inchipuie ca nu tot ei vor plati anul viitor nota de plata? Spera ei ca la anul nota de plata va fi achitata de altii? Asta e intrebarea mea. Deci, a cere acum nu stiu ce mariri, cand cand toata lumea stie foarte bine ca la anul va veni nota de plata Sa adancesti acum dezechilibrele mi se pare o speranta desarta ca va veni altcineva sa plateasca si ca tu vei scapa de nota de plata, a avertizat Valentin Lazea, la Conferinta anuala a Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania, potrivit HotNews.

Economistul sef al BNR: Cei care solicita cresteri de salarii, ca tot e an electoral, isi inchipuie ca la anul factura va fi achitata de altii?

Cei care solicita cresteri de salarii, ca tot e an electoral, isi inchipuie ca nu tot ei vor plati anul viitor nota de plata? Spera ei ca la anul nota de plata va fi achitata de altii? Asta e intrebarea mea. Deci, a cere acum nu stiu ce mariri, cand toata lumea stie foarte bine ca la anul va veni nota de plataSa adancesti acum dezechilibrele mi se pare o speranta desarta ca va veni altcineva sa plateasca si ca tu vei scapa de nota de plata, a avertizat joi economistul sef al BNR Valentin Lazea, la Conferinta anuala a Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania.

Ce se intampla cu piata imobilara, in 2024? Adrian Codirlasu, CFA Romania, a spus daca vor scadea preturile locuintelor si care ar fi cel mai mare risc pentru anul viitor (VIDEO)

Previziunile specialistilor pentru anul care vine nu sunt unele prea optimiste. Euro va depasi pragul psihologic de 5 lei, inflatia va continua sa fie mare, iar piata imobiliara s-ar putea prabusi. increderea in economie a analistilor financiar-bancari este in scadere. Adrian Codarlasu, vicepresedinte CFA Romania, a avut o interventie in cadrul Stirilor B1 TV, unde a dat mai multe detalii despre ce se va intampla anul viitor.

increderea in economie a analistilor financiar-bancari, in scadere Trei sferturi dintre ei spun ca considera ca preturile locuintelor sunt supraevaluate

Indicatorul de incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna noiembrie, cu 5,4 puncte) la valoarea de 47,6 puncte, potrivit unui comunicat transmis vineri de Asociatia Analistilor Financiari Bancari.

Sa nu te intrebi de ce banca iti va taia din dobanda la depozit sau o va mari pe cea de la credit. Taxa pe banci penalizeaza cel mai puternic bancile medii si mici (analiza)

Daca in medie pentru bancile mari Taxa CA implica o reducere cu 6,8% a profitului net anual, pentru bancile medii aceasta pierdere creste de peste 2,5 ori, ajungand la 17%, iar pentru bancile mici Taxa CA aduce in medie o reducere de profit de 44%, aproape injumatatind profitul acestora. Astfel, prin aceasta taxa suplimentara la nivelul sectorului bancar, se adancesc diferentele de performanta a bancilor medii si mici, in defavoarea acestora si in favoarea bancilor mari, arata o analiza publicata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

Despre riscuri politice si populism.Sa ne tinem degetele incrucisate si sa speram ca va fi bine, desi politicienii nostri pot fi destul de inventivi...

Sa ne tinem degetele incrucisate si sa speram ca va fi bine in continuare, desi politicienii nostri pot fi destul de inventivi si pot deraia traiectoria de crestere, a spus economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, la conferinta anuala a analistilor financiar-bancari.

PREVIZIUNI ALE ECONOMISTILOR PENTRU 2023, PRIVIND TARA NOASTRA Crestere economica mai mica, depreciere usoara a leului, inflatie in scadere

Florian Libocor, BRD-Groupe Societe Generale: in 2023 economia Romaniei va ramane pe crestere, dar va fi o crestere mai temperata * Ionut Lianu, CEC Bank: Cred ca leul va fi un pariu bun pentru anul viitor * Ciprian Dascalu, BCR: Previziunea noastra este pentru o crestere economica de 2,1%, anul viitor * Corneliu Bodea, Adrem: Actuala legislatie privind plafonarea pretului energiei nu va putea fi mentinuta pentru tot intervalul pe care si l-a asumat Guvernul, adica pana in 2025 Economia tarii noastre va avea o crestere mai temperata in 2023 decat cea din acest an, leul isi va continua tendinta de usoara depreciere, iar inflatia se va situa pe un trend descendent, dar va fi cu mult peste nivelurile din ultimii ani, conform opiniilor exprimate vineri de economistii unor banci importante, in cadrul conferintei de presa organizata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR).

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania are un nou Consiliu Director

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR) are un nou Consiliu Director, ales pentru o durata de doi ani.

Analistii financiar-bancari avertizeaza: Romania prezinta un risc moderat spre ridicat pentru a intra in stagflatie

Majoritatea analistilor financiar bancari estimeaza ca Romania prezinta un risc moderat spre ridicat de a intra in stagflatie, a informat joi Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania AAFBR) in urma unui sondaj.

SONDAJ: Peste 85% din membrii AAFBR cred ca inflatia va depasi 8% in 2022 si ca exista un risc moderat spre ridicat pentru a intra in stagflatie

Jumatate dintre analistii financiar-bancari estimeaza ca rata anuala a inflatiei va fi intre 8% si 10% la finele anului, iar 35% vad o rata de peste 10%, conform unui sondaj realizat de Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania AAFBR) cu privire la impactul economic al conflictului din Ucraina.

SONDAJ AAFBR: Majoritatea analistilor financiar-bancari estimeaza ca inflatia va depasi 8% in 2022

Majoritatea analistilor financiar-bancari sunt de parere ca inflatia va depasi 8% in 2022 si ca exista un risc moderat spre ridicat pentru a intra in stagflatie, conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR), se arata intr-un comunicat de presa.

Inflatia, lipsa stabilitatii politice, proasta administrare a situatiei pandemice si supraincalzirea economiei- principalele temeri ale economistilor Prioritatea zero este sa avansam cu procesul de vaccinare

Am stat foarte prost cu procesul de vaccinare. Credeam ca avem o stabilitate politica, dar iata ca am pierdut-o cel mai rapid. Doua mari amenintari ne pasc: Inflatia si ajustarea fiscala pe care o avem de facut. in privinta inflatiei, lucrurile pot scapa de sub control, a spus joi intr-o conferinta a analistilor financiar-bancari Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank. in toamna si iarna acestui an cresterea economiei va incetini, inflatia ar putea urca la 8%, iar politicienii se ocupa de cu totul altceva decat de urgentele care trebuie rezolvate. Putem discuta deja despre o supraincalzire a economiei, crede si Florian Libocor, economistul-sef al BRD. Avem o crestere peste potential, avem deficite mari, adica cockteilul perfect pentru supra-incalzire, a mai adaugat acesta in cadrul conferintei AAFBR.

DANIELA ROPOTA, PRESEDINTELE AAFBR: Partea de ESG ne indeamna sa privim investitiile in perspectiva

Exista o corelatie puternica intre integrarea criteriilor ESG in activitatea companilor si performanta financiara, spune analistul financiar, citand un studiu OECD Criteriile de mediu, sociale si de guvernanta corporativa Environmental, Social and Corporate Governance - ESG) ii fac pe analisti si investitori sa priveasca proiectele de investitii ale companiilor in perspectiva, evaluand beneficiile pe care acestea pot sa le aduca atat pentru companie, cat si pentru societate in ansamblu, a spus la finele saptamanii trecute Daniela Ropota, presedintele Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR), in cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti BVB).

IONUT DUMITRU, RAIFFEISEN BANK: Nu exista alternativa la consolidarea fiscala

Reduceri de salarii ca in 2010 nu mai sunt posibile * Dupa alegeri trebuie sa discutam de o reforma adevarata a administratiei publice * Toate demersurile de consolidare fiscala trebuie insotite de investitii masive din fonduri UE Nu exista alternativa la consolidarea fiscala, care probabil trebuie sa rezulte dintr-un mix de cresteri de venituri bugetare, dar fara cresteri de taxe si impozite care ar fi reteta sigura catre o recesiune economica prelungita, a atras atentia, ieri, Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen Bank, in cadrul unei videoconferinte organizate de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR),.

ADRIAN TANASE, BURSA DE VALORI BUCURESTI: incurajez antreprenorii sa se uite cu mai multa convingere catre piata de capital

Am vrea sa ajungem ca un investitor sa opereze doar in mediul electronic, pe tot lantul investitiei * Piata de capital poate ajuta statul sa isi gestioneze portofoliul de active intr-un mod mult mai eficient Avem o piata de capital la care antreprenorii trebuie sa se uite cu mai multa convingere pentru ca ofera cu adevarat solutii de finantare, a apreciat ieri Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti BVB), in cadrul unei videoconferinte organizata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

AAFBR a ales un nou Consiliul Director

Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania a ales un nou Consiliul Director cu un mandat de 2 ani in perioada 2020-2022, potrivit unui comunicat de presa.

Florian Libocor: Influenteaza sau nu sesiunile electorale pietele financiare

Pietele financiare sunt un senzor fin al climatului politic. Schimbarile politice le aduc in stare de alerta si le modifica temporar sau pe un termen mai lung conduita, spune Florian Libocor, unul din fondatorii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR) si economist sef al BRD. Ceea ce conteaza este daca temerile se confirma sau nu, insa nu doar aceasta confirmareinfirmare aseaza pietele pe o alta pozitie fie ea temporara sau de durata, adauga Libocor intr-o opinie trimisa la solicitarea HotNews. ro.

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2261 seconds )