Ancheta continua in cazul fraudei bancare
UPDATE ora 12:15: Marinel Burduja, despre frauda bancara: Daca reteaua de frauda este reala, traim intr-o lume nebuna Marinel Burduja, fostul prim-vicepresedinte executiv al Raiffeisen Bank, a precizat pentru o publicatie ca i se pare imposibil ca un sistem de asemenea anvergura, extins in mai multe banci si cu ramificatii la numeroase institutii publice, sa fi putut functiona in sistemul bancar romanesc, relateaza sursele de presa. continuă pe Ziarul Bursa
• Cazul fraudei bancare de 22 milioane de euro. Un mecanism posibil. Baiatul lui Saramet a lucrat in BRD chiar la dep. Comercial
Pana nu avem datele concrete din dosar, tot ceea ce putem face este ca, bazandu-ne pe procedurile bancare si pe evenimentele similare din trecutul apropiat, sa presupunem cum s-au intalmplat lucrurile. Mai intai sa punctam un lucru care ni se pare relevant. Baiatul lui Aurel Saramet, Vladimir, a fost angajat in 2009 in cadrul Departamentului Comercial din BRD. Ulterior s-a transferat intr- o sucursala iar in prezent s-a despartit de banca in cauza. Cum de s-a ajuns aici? Semnale ca exista coruptie in mediu privat nu numai in cel de Stat au existat si inainte. Cum se intampla concret asemenea fraude?Vezi aici cum se fura o banca din interior.
• Cazul fraudei bancare de 22 milioane de euro. Un mecanism posibil
Pana nu avem datele concrete din dosar, tot ceea ce putem face este ca, bazandu-ne pe procedurile bancare si pe evenimentele similare din trecutul apropiat, sa presupunem cum s-au intalmplat lucrurile. Mai intai sa punctam in paranteza o coincidenta: baiatul lui Aurel Saramet, Vladimir, a fost angajat in 2009 in cadrul Departamentului Comercial din BRD. Ulterior s-a transferat intr- o sucursala iar in prezent s-a despartit de banca in cauza. Cum de s-a ajuns aici? Semnale ca exista coruptie in mediu privat nu numai in cel de Stat au existat si inainte. Cum se intampla concret asemenea fraude?Vezi aici cum se fura o banca din interior.
• Instanta anunta la ora 20 solutia privind propunerile de arestare, in cazul fraudei de 22 de milioane de euro
Tribunalul Bucuresti va anunta astazi, la ora 20, decizia in cazul fraudelor bancare estimate de anchetatorii Directie de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism DIICOT) la 22 de milioane de euro, judecatorul incheind sedinta in jurul orei 4, dupa ce a ascultat pledoariile acuzarii si ale apararii, informeaza surse judiciare, conform surselor de presa.
• DOSARUL FRAUDEI BANCARE. Liderul gruparii, Mihai Stan, se prezenta la banci sub IDENTITATI ...
Liderul gruparii de fraude bancare, Mihai Stan, a contractat credite de la mai multe banci sub identitati false, conform DIICOT, potrivit Mediafax. Astfel, Dragos Diaconescu a intermediat legatura cu Aurel Saramet, directorul FNGCIMM, pentru ca o firma a lui Mihai Stan sa obtina un credit de la CEC Bank Alba Iulia, in valoare de 3,125 milioane de lei, alte credite fiind obtinute cu implicarea lui Stan sub identitati false, sustine DIICOT. Citeste si DOSARUL FRAUDEI BANCARE. Un membru al .
• Dosarul fraudei bancare: Trei functionari din Ministerul Economiei au fost demisi
Trei functionari din Ministerul Economiei, implicati in dosarul fraudei bancare, au fost demisi. Este vorba despre Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei. in acelasi caz s-au demarat.
• DOSARUL FRAUDEI BANCARE. Un membru al retelei a apelat la un general, ca sa afle date despre ...
Numele generalului Pavel Abraham e invocat intr-o convorbire dintre liderul retelei de fraude bancare, Daniel Ruse, si un alt inculpat in dosar, care afirma ca a apelat la Abraham pentru a afla detalii in legatura cu o ancheta a Politiei privind credite, in care fusese citat un alt membru al retelei, informeaza Mediafax. Potrivit unei stenograme din referatul procurorilor DIICOT cu propunerea de arestare in dosarul fraudelor bancare, in 3 iulie 2012, Ruse are urmatoarea discutie cu Gabriel .
• Cazul fraudelor bancare Saptesprezece persoane, printre care vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, retinute. Seful gruparii a fost candidat la Primaria Oltenita in 2008, apoi proprietar de ferma. Aurel Saramet va fi cercetat in libertate
Saptesprezece persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepresedinte BRD, au fost retinute, joi, in dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, audierile continuand la sediul DIICOT Bucuresti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Liderul gruparii infractionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primaria Oltenita, iar apoi, scrie presa locala, si-a cumparat o ferma de porci si ar fi coordonat obtinerea de credite cu documente false. UPDATE 1:15 Aurel Saramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, va fi cercetat in libertate in dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, in urma audierilor incepute joi la sediul DIICOT Bucuresti.
• DOSARUL FRAUDEI BANCARE. Isarescu respinge ideea unei CARACATITE a bancherilor.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, apreciaza ca faptele anchetate de DIICOT vizeaza sub 1% din sistemul bancar, nefiind vorba de vreo caracatita a bancherilor, relateaza Mediafax. Cum sa fie vorba de 80%? Probabil 0,08%. Numai primele trei banci au peste 2. 000 de unitati bancare. Se vorbeste de 16 unitati bancare, nu au cum sa reprezinte atat. ) Nu e vorba de o caracatita a bancherilor, mai degraba este un grup infractional din afara bancilor, a spus .
• DOSARUL FRAUDEI BANCARE. Seful gruparii, fost CANDIDAT la primarie si proprietar de ferma.
Liderul gruparii infractionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primaria Oltenita, iar apoi, scrie presa locala, si-a cumparat o ferma de porci si ar fi coordonat obtinerea de credite cu documente false, potrivit Mediafax. Originar din judetul Calarasi, Ruse a fost al patrulea la alegerile din 2008 pentru functia de primar din Oltenita, obtinand doar 9,24% din voturi, conform datelor Biroului Electoral .
• Cine sunt personajele principale din dosarul fraudei bancare: Aurel Saramet, fost bancher, director in Finante si sef al Fondului de Garantare. 4 case, 3 masini, conturi consistente
Aurel Saramet , fostul sef al Fondului de Garantare, este un om bogat, cu 3 case doua in Bucuresti) plus una de vacanta, bunuri de circa 35. 000 euro, depozite bancare de 1,4 mil. lei, imprumuturi acordate de aproape 60. 000 de euro, cu o biografie bogata in spate. Saramet a contribuit la elaborarea primei strategii de dezvoltare economica si sociala a Romaniei. A fost initiator si direct negociator al primelor actiuni de privatizare prin vanzare catre investitori strategici straini Poiana Poduse Zaharoase Bracov- Kraft Jacobs Suchard, DERO Ploiecti -Unilever, PITBER Pitesti -Brau und Brunnen, DETERGENTI Timisoara - Procter Gamble, s. a ). CV-ul lui il recomanda mai degraba ca tehnocrat decat ca invinuit pentru fraude de milioane de euro. Vezi in atasament CV-ul de declaratia de avere ale lui Aurel Saramet.