Libnet.ro
UNICEF

01:05

Aprecierea francului elvetian a facut ca actiunile Bancii Transilvania sa scada. Banca urmeaza sa preia Volksbank Romania

Adevărul Adevărul,
Aprecierea francului elvetian a facut ca actiunile Bancii Transilvania sa scada. Banca urmeaza sa preia Volksbank Romania

Aprecierea puternica a francului elvetian a determinat scaderea actiunilor Bancii Transilvania, in contextul in care aceasta a anuntat ca va prelua subisidiara din Romania a Volksbank, care a acordat cele mai multe credite in franci elvetieni din tara noastra si are mai multe procese cu clientii. continuă pe Adevărul

Aprecierea francului elvetian provoaca probleme speculatorilor care au mizat pe aprecierea dolarului

Decizia surprinzatoare a Bancii Nationale a Elvetiei de a elimina plafonul minim de schimb valutar fata de euro provoaca probleme investitorilor speculativi care au pariat pe suprematia dolarului, scrie.

Banca Transilvania, lovita indirect pe bursa de aprecierea francului

Actiunile Banca Transilvania TLV) au inchis in scadere cu 3,4% joi, dupa ce banca centrala a Elvetiei a eliminat plafonul minim de schimb valutar fata de euro si francul s-a apreciat puternic, in timp ce declinul bursei de la Bucuresti a fost mai.

Protest in fata BNR din cauza cresterii francului elvetian

Aproximativ 30 de persoane protesteaza, joi seara, in fata Bancii Nationale a Romaniei BNR) din cauza cresterii francului elvetian.

VIDEO. Protest in fata BNR din cauza cresterii francului elvetian

Aproximativ 30 de persoane protesteaza, joi seara, in fata Bancii Nationale a Romaniei BNR) din cauza cresterii francului elvetian.

UPDATE Situatia se va normaliza, a fost o reactie emotionala a pietelor, spun economistii din banci. Cursul francului elvetian a sarit de la 3,74 lei la 4,32 lei dupa ce Banca Nationala a Elvetiei a renuntat la plafonul de schimb valutar

Cursul francului elvetian a sarit joi in aer dupa ce Banca Elvetiei a decis sa renunte la plafonul minim de schimb valutar, considerand ca existenta sa nu mai este justificata. La cursul publicat de BNR francul elvetian a sarit de la 3,74 lei marti) la 4,32 lei miercuri). Euro a sarit si el de 4,5 lei iar dolarul american a fost cotat la 3,85 lei fata de 3,82 cat era cotatia de miercuri). Practic, asistam la un nou razboi valutar declansat de bancile centrale. Vezi aici cum evolueaza cursul franc/euro.

Ratele tot mai mari scot oamenii in strada: Mai multe persoane protesteaza in fata BNR fata de cresterea francului elvetian

Mai multe persoane protesteaza, joi seara, in fata Bancii Nationale a Romaniei fata de cresterea francului elvetian peste pragul de 5 lei. Circa 30 de persoane care au credite in franci elvetieni sunt revolt.

intarirea francului elvetian goleste buzunarul romanilor

Francul elvetian a atins un nivel-record dupa ce Banca Centrala din Tara Cantoanelor BNS) a decis sa renunte la plafonul minim de 1,2 franci pentru un euro, anunt ce a bulversat pietele financiare internationale. Banca Nationala a Romaniei a calculat un curs-record de 4,3287 lei/franc, cu 58,7 bani 15,7%) peste cel din sedinta de miercuri, de 3,7415 lei/franc.

Ce stim si ce nu stim despre explozia francului elvetian

Francul elvetian a fost astazi victima propriei puteri. Alaturi de aur si yen, moneda elvetiana este considerata o investitie ultrasigura indiferent de furtunile economice. Dar ceea ce pentru investitori este paradis, pentru debitori inclusiv cei romani) astazi a devenit un cosmar.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )