Libnet.ro
UNICEF

01:05

ASF: Politele RCA la camioanele cu masa de peste 16 tone s-au scumpit de peste doua ori in ultimul an

Adevărul Adevărul,
ASF: Politele RCA la camioanele cu masa de peste 16 tone s-au scumpit de peste doua ori in ultimul an

Prima medie la asigurarile obligatorii de raspundere civila auto RCA) pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10. 704 lei, cu 121% mai mare decat nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4. 843 lei, potrivit unui raport de piata publicat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF). continuă pe Adevărul

UPDATE Concluziile ASF dupa o ampla analiza asupra evolutiei preturilor RCA la transportatori: Firmele mici sunt tratate prea exigent, ceea ce constituie o practica de piata neadecvata

ASF a publicat joi o ampla analiza asupra evolutiei preturilor RCA la autocamioane si taxi-uri, 'demers care a avut drept scop identificarea cauzelor care au condus la escaladarea tarifelor RCA, precum si a eventualelor cazuri de discriminare a anumitor categorii de transportatori in procesul de stabilire a primelor de asigurare'. ASF arata ca 65% din politele incheiate pentru autoutilitare de peste 16 tone s-au situat, in luna iulie, sub plafonul de 12. 000 de lei, ca doar circa 3% din polite au primit tarife peste pragul extrem de 20. 000 de lei, iar alte 12% au tarife de peste 16. 000 lei, dar lasa fara raspuns principalele intrebari: Care au fost cauzele care au condus la escaladarea tarifelor RCA? Au existat sau nu cazuri de discriminare a anumitor categorii de transportatori?UPDATE 22:48) ASF pentru HotNews. ro: Este evident ca firmele mici, cu 5-10 camioane si cu transport international, sunt cele mai dezavantajate si au primele cele mai mari. Argumentul asiguratorilor este ca acestea au si profilul de risc cel mai ridicat si sunt mai vulnerabile. ASF nu a gasit evidente ca au fost incalcate legile sau normele in vigoare, dar constata ca plaja de prime este prea mare si firmele mici sunt tratate prea exigent, ceea ce constituie o practica de piata neadecvata.

Soferii de camioane au protestat impotriva cresterii pretului la politele RCA

Centura Aradului a fost blocata astazi timp de doua ore de catre soferii de camioane. Acestia au protestat impotriva cresterii pretului la politele RCA. Protestul a avut loc intre orele 10:00 si 12:00, cand soferii au circulat cu viteze de 10-15 kilometri la ora, blocand, efectiv, traficul pe centura.

Firmele de asigurari sustin ca pierd bani la politele RCA. Pentru 100 de lei incasati ele platesc 102 lei

Companiile de asigurari din Romania continua sa piarda bani pe segmentul RCA, intrucat in prima jumatate a anului, pentru fiecare 100 de lei incasati acestea au cheltuit circa 102 lei.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )