Libnet.ro
UNICEF

11:30

UE blocheaza acordul dintre Ungaria si Rusia pentru extinderea centralei nucleare Paks

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
UE blocheaza acordul dintre Ungaria si Rusia pentru extinderea centralei nucleare Paks

ACTUALIZARE 13:22 Rosatom sustine ca acordul are sprijinul UE * Ungaria recunoaste ca exista obiectii din partea Bruxellesului Agentia rusa pentru energie atomica Rosatom sustine ca acordul semnat in ianuarie intre Budapesta si Moscova privind extinderea centrale nucleare maghiare Paks are sprijinul Uniunii Europene, la o zi dupa ce Financial Times a scris, citand trei surse apropiate discutiilor, ca acordul a fost blocat de Comisia Europeana, transmite Reuters. continuă pe Ziarul Bursa

UPDATE Agentia rusa pentru energie atomica sustine ca acordul dintre Ungaria si Rusia pentru extinderea centralei nucleare Paks are sprijinul UE / Ungaria recunoaste ca exista obiectii din partea Bruxellesului

Agentia rusa pentru energie atomica Rosatom sustine ca acordul semnat in ianuarie intre Budapesta si Moscova privind extinderea centrale nucleare maghiare Paks are sprijinul Uniunii Europene, la o zi dupa ce Financial Times a scris, citand trei surse apropiate discutiilor, ca acordul a fost blocat de Comisia Europeana, potrivit Reuters. Un purtator de cuvant al Rosatom a mai declarat pentru Reuters ca nu are nimic de adaugat la pozitia Guvernului ungar, care a dezmintit stirea blocarii acordului nuclear de catre Uniunea Europeana.

UE blocheaza acordul nuclear dintre Ungaria si Rusia pentru extinderea centralei nucleare Paks

Comisia Europeana a blocat acordul semnat in ianuarie intre Budapesta si Moscova privind extinderea singurei centrale nucleare maghiare, Paks, care furnizeaza 40% din energia electrica consumata in aceasta tara, potrivit Financial Times, care citeaza trei surse apropiate discutiilor.

Financial Times: UE blocheaza acordul nuclear incheiat de Ungaria cu Rusia pentru extinderea centralei nucleare Paks

Comisia Europeana a blocat acordul semnat in ianuarie intre Budapesta si Moscova privind extinderea centrale nucleare maghiare, Paks, care furnizeaza 40% din energia electrica consumata in aceasta tara, potrivit Financial Times care citeaza trei surse apropiate discutiilor. Paks este singura centrala nucleara din Ungaria, cu patru reactoare rusesti de tip VVER-440. Ea a generat 15,370 gigawati ora anul trecut, reprezentand 50,7% din productia nationala. Conform acordului semnat in ianuarie, Rusia ar trebui sa ofere o linie de credit Ungariei de 10 miliarde de euro reprezentand aproximativ 80% din costul extinderii Paks, potrivit AFP.

Ungaria nu renunta la contractul cu Rusia privind extinderea centralei nucleare de la Paks

Seful de cabinet al premierului Ungariei Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat ca exista sanse foarte mari ca Ungaria si Rusia sa ajunga la un acord cu privire la furnizarea de combustibil nuclear pentru centrala nucleara de la Paks care sa fie acceptabil pentru UE. Lazar a raspuns la articolul din Financial Times, potrivit caruia acordul ar fi fost blocat de catre UE .

Compania rusa Rosatom, acordul cu Ungaria este sustinut de catre UE

Compania rusa de stat Rosatom, cu activitate in domeniul nuclear, a anuntat vineri ca acordul privind extinderea centralei nucleare de la Paks, in Ungaria, a fost convenit intre Comisia Europeana CE) si Ungaria, relateaza Mediafax.

Angajatii uzinei de armament din Ruse blocheaza podul dintre Romania si Bulgaria

Angajatii fabricii de arme si munitie Dunarit din Ruse Bulgaria) au anuntat ca vor bloca astazi podul peste Dunare, dintre orasele Ruse si Giurgiu.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2084 seconds )