Libnet.ro
UNICEF

20:00

Cine a castigat batalia de la Rosia Montana

Adevărul Adevărul,
Cine a castigat batalia de la Rosia Montana

Nu e nicio surpriza ca Ion Iliescu nu a inteles nimic din protestele fata de Rosia Montana. Pe vremea sa, iesirile in strada se rezolvau cu minerii. continuă pe Adevărul

Cazanciuc: Proiectul de la Rosia Montana nu incalca nicio lege.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, ca a dat aviz pozitiv cu observatii proiectului de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana. Nu se pune problema ca proiectul de la Rosia Montana sa incalce dispozitii imperative ale vreunei legi, fiindca am fi dat aviz negativ, a declarat Cazanciuc. Citeste si Gabriel Resources AMENINTA ca da statul roman in judecata Ministrul a precizat ca avizul pozitiv cu observatii presupune obligatia de a prezenta, in cadrul .

Antonescu: Constituirea Comisiei pe Rosia Montana nu are nicio legatura cu pozitia exprimata de mine

Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca ideea infiintarii comisiei speciale privind proiectul Rosia Montana nu are nicio legatura cu pozitia exprimata impotriva demararii proiectului, precizand ca el insusi a pledat.

Contre Crin Antonescu-Victor Ponta pe tema proiectului minier de la Rosia Montana: Ponta sa spuna cat costa daca nu facem proiectul Rosia Montana si cum am ajuns in situatia asta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL, a afirmat marti ca premierul Victor Ponta ar trebui sa explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana si cine a angajat statul roman astfel incat sa se ajunga intr-o asemenea situatie, relateaza Agerpres. Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu va fi o sedinta speciala cu parlamentarii PSD pentru Rosia Montana, iar deputatii si senatorii social-democrati vor vota in cunostinta de cauza dupa ce vad proiectul si ii audiaza pe cei implicati. Mai mult, disensiunea continua si la nivelul cabinetului, ministrul Mediului, Rovana Plumb, declarand in Comisia pentru administratie din Senat ca in cazul unei exploatari la Rosia Montana nu exista pericolul infiltrarii cianurilor in panza freatica.

Reactiile unora dintre cei mai vizibili protestatari dupa ce Victor Ponta a anuntat ca Proiectul Rosia Montana este inchis: Sa nu ne culcam pe o ureche imediat. Protestele de strada vor continua pana cand legea este retrasa. Rosia Montana is our Gezi Par

Unii dintre cei mai vizibili protestatari impotriva proiectului de lege ce dadea unda verde exploatarii la Rosia Montana au reactionat imediat, pe Facebook, la declaratiile de luni ale politicienilor. Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Proiectul Rosia Montana este inchis dupa ce liderul liberal Crin Antonescu declarase, in aceeasi zi, ca Proiectul trebuie respins. Nu se poate guverna dupa strada, dar nu se poate guverna ignorand strada. Protestatarii saluta faptul ca s-a castigat o batalie, dar nu un razboi si ca internetul si presa alternativa reusesc sa sparga o blocada a presei traditionale, insa sunt hotarati sa continue protestele de strada pana cand legea este retrasa. Sa nu ne culcam pe o ureche, indeamna ei, adaugand ca vor continua lupta inclusiv pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit, impotriva gazelor de sist si pentru includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

ROSIA MONTANA: Iliescu ii ataca pe protestatari.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, considera ca protestatarii fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana nu cunosc problema, iar protestele de strada sunt la moda, relateaza ziare. com. Baietii aia din piata, saracii, daca o sa stati de vorba cu ei, nu stiu mare lucru, nu au de unde sa stie, sunt oameni de specialitate care cu greu se pronunta intr-o asemenea chestiune. Altminteri, fiestecine de pe strada isi da cu parerea, a spus Iliescu pentru sursa citata. Presedintele de .

Urmatorul nivel: ce vor liderii informali ai Pietei Universitatii dupa esecul anuntat de Ponta si Crin Antonescu al proiectului de la Rosia Montana. In vizor gazele de sist si interzicerea cianurilor

Unii dintre cei mai vizibili protestatari impotriva proiectului de lege ce dadea unda verde exploatarii la Rosia Montana au reactionat imediat, pe Facebook, la declaratiile de luni ale politicienilor. Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Proiectul Rosia Montana este inchis dupa ce liderul liberal Crin Antonescu declarase, in aceeasi zi, ca Proiectul trebuie respins. Protestatarii saluta faptul ca s-a castigat o batalie, dar nu un razboi si ca internetul si presa alternativa reusesc sa sparga o blocada a presei traditionale, insa sunt hotarati sa continue protestele de strada pana cand legea este retrasa. Sa nu ne culcam pe o ureche, indeamna ei, adaugand ca vor continua lupta inclusiv pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit, impotriva gazelor de sist si pentru includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

Antonescu: Ponta niciodata nu mi-a spus ce riscam daca nu executam proiectul Rosia Montana

Presedintele Partidului National Liberal PNL), Crin Antonescu, a afirmat azi ca premierul Victor Ponta ar trebui sa explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana si cine a angajat statul roman astfel incat sa se ajunga intr-o asemenea situatie.

Crin Antonescu: Ponta sa spuna cat costa daca nu facem proiectul Rosia Montana si cum am ajuns in situatia asta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte al USL, a afirmat marti ca premierul Victor Ponta ar trebui sa explice cat costa tara noastra daca nu se face proiectul Rosia Montana si cine a angajat statul roman astfel incat sa se ajunga intr-o asemenea situatie, relateaza Agerpres.

Un senator PNL cere implicarea SRI si SIE in cazul Rosia Montana

Senatorul PNL Sebastian Grapa solicita Serviciului Roman de Informatii SRI) si Serviciului de Informatii Externe SIE) sa verifice cine ar fi luat mita de la Rosia Montana Gold Corporation RMGC) si Chevron, dupa acuzele aparute intre premier si presedinte, transmite Antena3. ro.

Crin Antonescu ii felicita pe manifestantii impotriva proiectului de la Rosia Montana si anti-maidanezi: Un semn de civism. / As merge pe o comisie mixta Senat -Camera pentru Rosia Montana. Proiectul poate trece intr-o luna

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, i-a felicitat duminica seara, intr-o emisiune la Digi 24, pe cei care ies in strada zilele acestea, in semn de protest atat fata de proiectul minier de la Rosia Montana cat si fata de problema cainilor comunitari. In primul rand ii felicit pentru ca o fac. Indiferent de tema pentru care iesi din strada, cata vreme o faci pasnici, e un semn de civism, afirma presedintele Senatului. El a adaugat ca in ceea ce priveste proiectul de lege privind Rosia Montana, exista mai multe variante, insa el ar merge pe a doua varianta, in sedinta birourilor reunite sa constituim o comisie mixta, Senat 65506; Camera Deputatilor, in scopul de a deschide dialogul cu cei care manifesta in strada, care au pozitii in mediul online, care in presa au pledat intr-un sens sau altul.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2183 seconds )