Comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009 ii va audia pe Adriean Videanu, Radu Berceanu si Maria Vasii
Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a decis luni sa-i audieze pe fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, precum si pe avocata Maria Vasii, a anuntat presedintele comisiei, social-democrata Oana Florea, scrie Agerpres. continuă pe Hotnews
• Avocatul lui Dragnea, alaturi de ministrii Videanu si Berceanu, audiati la Comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009
Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a decis, luni, sa-i audieze pe fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, precum si pe avocata Maria Vasii, a anuntat.
• Comisia de ancheta privind alegerile din 2009. Udrea: Coldea mi-a spus ca sufrageria lui Oprea a fost un moment istoric
In MApN se formase un comitet de sprijin pentru fostul presedinte Traian Basescu, iar foarte multe persoane au fost ascultate ilegal, sustine fostul colonel de contra-informatii militare Doru Paraschiv.
• Comisia Alegeri 2009 o va chema la audieri pe avocata lui Liviu Dragnea, dupa ce aceasta a spus ca s-au intamplat crime dupa acel scrutin
Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 o va chema la audieri pe avocata lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, care a declarat sambata, la Antena 3, ca s-au intamplat chiar crime dupa acel scrutin.
• Comisia parlamentara pentru alegerile din 2009 se intruneste astazi
Unul dintre motivele sesizarii la CCR fusese refuzul procurorului-sef al DNA, Codruta Kovesi, de a da curs invitatiilor la audiere in comisie, iar Curtea s-a pronuntat pe 3 octombrie afirmand ca sefa parchetului anticoruptie este obligata sa vina la audiere sau macar sa ofere un raspuns scris la intrebarile puse de membrii comisiei.
• Motivarea CCR in cazul Kovesi - comisia parlamentara: Sefa DNA a refuzat sa participe la clarificarea unor aspecte legate de un eveniment de interes public / Opinie separata a judecatoarei Livia Stanciu: Comisia parlamentara s-a plasat in afara Constitut
Curtea Constitutionala considera ca Laura Codruta Kovesi, a refuzat sa participe la clarificarea unor aspecte legate de un eveniment de interes public, prin refuzul sau transmis Comisiei speciale de ancheta privind alegerile din 2009, se arata in motivarea deciziei din 3 octombrie prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, generat de refuzul procurorului sef al DNA de a se prezenta la audieri in fata comisiei parlamentare. Judecatoarea CCR Livia Stanciu considera insa, intr-o opinie separata, ca au existat incalcari ale Constitutiei in ceea ce priveste constituirea si functionarea comisiei speciale de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009. Opinii separate au mai avut judecatorii constitutionali Mircea Stefan Minea si Simona-Maya Teodoroiu.
• Cum motiveaza Curtea Constitutionala a Romaniei obligatia lui Kovesi de a se prezenta la comisia de ancheta
Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) considera ca Laura Codruta Kovesi, prin raspunsul trimis Comisiei speciale de ancheta privind alegerile din 2009, a refuzat sa participe la clarificarea unor aspecte.
• CCR se spala pe maini: Kovesi nu a raspuns la cele doua intrebari ale Comisiei de ancheta
Meciul dintre CCR si DNA continua cu o noua runda. Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) afirma ca Laura Codruta Kovesi, prin raspunsul trimis Comisiei speciale de ancheta privind alegerile din 2009, a .
• Acuzatii extrem de grave: Crime pentru a ascunde adevarul, dupa alegerile prezidentiale din 2009
Dezvaluire incendiara facuta de avocata Maria Vasii in emisiunea Editie Speciala de la Antena 3. Aceasta sustine ca au fost ucisi oameni dupa alegerile prezidentiale din 2009 ca sa nu se afle.
• CCR: Kovesi a refuzat sa participe la clarificarea unor aspecte legate de un eveniment de interes public. Stanciu: Comisia s-a plasat in afara Constitutiei
Codruta Kovesi, prin raspunsul trimis Comisiei speciale de ancheta privind alegerile din 2009, a refuzat sa participe la clarificarea unor aspecte legate de un eveniment de interes public, se arata in motivarea deciziei din 3 octombrie a CCR prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, generat de refuzul procurorului-sef al DNA de a se prezenta la audieri.