Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Ungariei din cauza legii privind ONG-urile cu finantare externa
Comisia Europeana a declansat joi procedura de infringement impotriva Ungariei in legatura cu legea sa privind organizatiile neguvernamentale cu finantare externa, indica un comunicat al executivului comunitar citat de Euractiv si Agerpres. continuă pe Hotnews
• UE a demarat procedura de infringement impotriva Romaniei pentru legislatia privind emisiile industriale
Comisia Europeana a trimis joi Romaniei o scrisoare de punere in intarziere prin care ii cere sa isi aduca legislatia nationala in linie cu Directiva UE privind emisiile industriale, informeaza un comunicat al Executivului comunitar.
• inchiderea frontierelor, o problema europeana: Comisia Europeana impotriva restrictiilor anti-Covid
In ultimele saptamani, tot mai multe tari din Uniunea Europeana au decis inchiderea granitelor cu tarile vecine, fara exceptii. Comisia Europeana descurajeaza astfel de restrictii.
• Comisia Europeana a trimis joi Romaniei o scrisoare de punere in intarziere din cauza transpunerii incorecte a celei de a 4-a Directive privind combaterea spalarii banilor
Comisia Europeana a trimis joi Romaniei o scrisoare de punere in intarziere din cauza transpunerii incorecte a celei de a 4-a Directive privind combaterea spalarii banilor DCSB4). Alaturi de Romania au mai primit asemenea scrisori Germania si Portugalia. Termenul de transpunere a DCSB4 a fost 27 iunie 2017. in urma unei evaluari a masurilor de transpunere notificate de aceste state membre, Comisia a concluzionat ca mai multe dispozitii din directiva nu au fost transpuse corect in legislatia nationala, precizeaza reprezentantii CE intr-un comunicat.
• Comisia Europeana ancheteaza liberalizarea pietei de energie electrica, in urma plangerilor primite de la romani
Comisia Europeana a primit numeroase plangeri din partea romanilor in legatura cu procesul de liberalizare a pietei din Romania, anuntand ca le analizeaza in conformitate cu legislatia in vigoare.
• Maia Sandu a semnat decretul privind initierea negocierilor pentru un acord de finantare intre Moldova si Comisia Europeana
Presedintele Maia Sandu anunta ca, in urma discutiilor din cadrul vizitei sale la Bruxelles, a semnat decretul pentru initierea negocierilor si aprobarea semnarii Acordului de finantare intre Republica Moldova si Comisia Europeana. Este vorba despre acordul cu privire la asistenta financiara din partea Uniunii Europene destinata pentru atenuarea efectelor pandemiei, transmite IPN.
• Comisia Europeana indeamna tarile UE sa evite inchiderea frontierelor si sa nu urmeze exemplele Germaniei si Belgiei
Comisia Europeana indeamna tarile UE sa evite inchiderea frontierelor si interdictiile generale de calatorie, precum cele decise recent de Germania si Belgia pentru a combate raspandirea noilor variante ale coronavirusului, informeaza Agerpres.
• Compania Moderna reduce numarul dozelor de vaccin livrate UE in februarie, confirma Comisia Europeana
Comisia Europeana a confirmat marti ca societatea farmaceutica Moderna va livra Uniunii Europene in februarie mai putine doze de vaccin anti-Covid-19 fata de cantitatea prevazuta, dar se asteapta ca in martie ritmul livrarilor sa revina la normal, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.
• Comisia Europeana dezvaluie cantitatea de vaccin anti-COVID contractata cu producatorii farmaceutici
Comisia Europeana a anuntat numarul de doze de vaccin anti-COVID contractate cu sase companii producatoare.
• Andrei Baciu: in viitorul apropiat, probabil, Comisia Europeana va semna doua contracte suplimentare pentru vaccinul impotriva COVID-19 cu Novavax si Valneva
Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a precizat ca la nivelul Comisiei Europene continua negocierile si probabil in viitorul apropiat vor fi semnate doua contracte suplimentarecu.
• Comisia Europeana solicita ca romanii sa fie cat mai clar informati ca isi pot schimba furnizorii, in urma liberalizarii pietei energiei
Comisiei Europeana transmite Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) si Ministerului Energiei ca romanii trebuie trebuie informati cat mai clar ca isi pot schimba furnizorii, in ur.