Libnet.ro
UNICEF

01:05

Comisia Europeana: Ineficienta administratiei publice si coruptia, o povara pentru companiile din Romania

B1 B1,
Comisia Europeana: Ineficienta administratiei publice si coruptia, o povara pentru companiile din Romania

Ineficienta administratiei publice si coruptia sunt o povara suplimentara pentru companiile din Romania, se arata in Raportul de tara pe 2015 al Comisiei Europene, informeaza Mediafax. Romania se afla pe. continuă pe B1

Ineficienta administratiei si coruptia, o povara suplimentara pentru companii

Ineficienta administratiei publice si coruptia reprezinta o povara suplimentara pentru companiile din Romania, arata Raportul de tara pe 2015 al Comisiei Europene, in care este mentionat si faptul ca Romania este pe ultima pozitie in UE in privinta eficientei guvernamentale, potrivit Bancii Mondiale.

Comisia Europeana demareaza procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania

Comisia Europeana CE) a decis sa demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania si Portugalia, a anuntat, miercuri, Comisia Europeana, conform Agerpres.

Comisia Europeana: Combaterea coruptiei si a fraudei din achizitiile publice ramane o provocare pentru Romania. Absorbtia fondurilor UE, afectata de aplicarea deficitara a reglementarilor in achizitii

Combaterea coruptiei si a fraudei din achizitiile publice ramane o provocare pentru Romania, iar aplicarea defiictara a legislatiei in domeniu conduce la corectii financiare mari si la o absorbtie scazuta a fondurilor europene, arata Comisia Europeana, in Raportul de tara 2015 pentru Romania, emis joi. Oficialii de la Bruxelles atrag atentia si asupra intarzierii constituirii unei liste de proiecte care sa fie finantate cu fonduri UE in cadrul financiar 2014-2020.

Comisia Europeana deschide procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania

Pierre Moscovici, comisarul european esponsabil pentru afaceri economice si monetare, impozitare si vami a detaliat deciziile luate de Comisia Europeana miercuri, 25 februarie, intre care includerea Romaniei in procedura de dezechilibru macroeconomic, unul din motive fiind decizia de a renunta in acest an la programul de asistenta financiara externa. Romania este inclusa in categoria dezechilibre macroeconomice care necesita monitorizare si actiuni la nivel de politici. Alte 15 tari europene se afla in prezent sub aceasta procedura. Moscovici si Valdis Dombrovskis, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil cu moneda Euro si Dialog Social au sustinut o conferinta de presa legata de performanta reformelor structurale in statele membre ale Uniunii Europene Semestrul european 2015).

Comisia Europeana critica Guvernul pentru politica fiscala lipsita de predictibilitate si planificare strategica. Colectarea slaba a TVA, ingrijoratoare

Comisia Europeana critica Guvernul Romaniei pentru politica sa de taxe si impozite, pe care o considera lipsita de continuitate, predictibilitate si planificare strategica. De asemenea, conformarea la plata TVA ramane un motiv de ingrijorare, se mai arata in Raportul de tara 2015 pentru Romania, care cuprinde si analiza privind prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice, emis joi de Comisia Europeana. Analiza CE vine in contextul in care Guvernul Ponta a lansat in dezbatere un nou proiect de Cod fiscal care prevedere reducerea TVA la 20% din anul 2016 si a anuntat ca intentioneaza sa nu deschida un nou acord de asistenta financiara cu FMI si Comisia Europeana, dupa incheierea celui curent in septembrie 2015.

Comisia Europeana vrea reconfigurarea relatiilor energetice cu Rusia, cand vor fi conditii favorabile. Romania n-are priza la piata UE de curent

Uniunea Europeana va lua in considerare reconfigurarea relatiilor sale energetice cu Rusia, cand conditiile vor fi favorabile, arata Comisia Europeana, intr-o comunicare emisa miercuri privind Strategia pentru Uniunea Energetica. Executivul comunitar vrea parteneriate cu tari ca SUA si Canada in domeniul energetic si subliniaza ca vrea sa faca tot posibilul pentru eliminarea barierelor de la importul de gaz natural lichefiat din Statele Unite. In privinta energiei electrice, Comisia avertizeaza ca Romania si alte 11 state membre UE sunt insuficient conectate cu piata Uniunii Europene.

Comisia Europeana a aprobat noile POSDRU si POCA 2014-2020 - fonduri UE de 5 miliarde de euro pentru domeniul social si ameliorarea capacitatii de reactie a sistemului judiciar

Comisia Europeana a adoptat miercuri noul Program Operational Capacitatea Administrativa POCA) si Programul Operational Capital Uman POCU). POCU inlocuieste in perioada 2014-2020 actualul POSDRU, pentru finantarea domeniului social si a formarii profesionale, iar POCA inlocuieste actualul PODCA, Comisia precizand ca noul program isi propune sa amelioreze si capacitatea de reactie a sistemului judiciar. Potrivit executivului comunitar, fonduri europene de circa 5 miliarde de euro vor fi disponibile pentru Romania prin aceste programe in perioada de programare 2014-2020.

Replica dura pentru laudatorii macrostabilitatii: Comisia Europeana a inclus Romania in procedura de dezechilibru macroeconomic

Romania a fost inclusa de Comisia Europeana in categoria tarilor aflate in procedura de dezechilibru macroeconomic, a anuntat institutia, intr-un comunicat.

MAE: Comisia Europeana a clasat 21 de actiuni impotriva Romaniei

Comisia Europeana Comisia) a adoptat astazi o decizie privind clasarea a 21 actiuni impotriva Romaniei care aveau ca obiect neindeplinirea unor obligatii si transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE.

Comisia Europeana a aprobat Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020

Comisia Europeana CE) a aprobat astazi Programul Operational PO) Capital Uman 2014 - 2020, cu o alocare totala de aproximativ 5 miliarde euro dintre care 4,3 miliarde euro sunt contributia Uniunii Europene, acesta fiind al patrulea program adoptat ce va fi coordonat direct de Ministerul Fondurilor Europene MFE), potrivit unui comunicat trimis astazi redactiei.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2271 seconds )