Libnet.ro
UNICEF

21:30

Comisia Europeana a propus un sistem pentru relocarea migratilor pe baza de sanctiuni

Adevărul Adevărul,
Comisia Europeana a propus un sistem pentru relocarea migratilor pe baza de sanctiuni

Comisia Europeana a propus miercuri un nou sistem pentru distribuirea migrantilor in statele membre, care sa usureze presiunea asupra Greciei si Italiei. Astfel, potrivit proiectului fiecare stat membru va primi o cota echitabila de migranti, iar daca refuza relocarea trebuie sa contribuie la bugetul european cu 250. 000 de euro pentru fiecare migrant care i-a fost acordat prin sistemul cotelor obligatorii, scrie Reuters. continuă pe Adevărul

Comisia Europeana propune un sistem permanent de repartizare a migrantilor si vrea ca statele membre sa plateasca o contributie de solidaritate de 250.000 de euro pentru fiecare refugiat pe care refuza sa il primeasca

Comisia Europeana a propus oficial, miercuri, introducerea unei contributii de solidaritate in valoare de 250. 000 de euro pentru fiecare refugiat, solicitant de azil, pe care un stat membru refuza sa il primeasca. Planul CE prevede instituirea unui sistem de azil durabil si echitabil pentru refugiati, ceea ce inseamna o permanentizare a cotelor obligatorii de migranti. Planul Comisiei Europene, prezentat miercuri la Bruxelles, are nevoie de aprobarea statelor membre si a Parlamentului European pentru a fi pus in aplicare, arata Comisia Europeana, intr-un comunicat.

Comisia Europeana propune un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in statele UE

Comisia Europeana CE) a propus, astazi, un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in statele Uniunii Europene, prin care acestea pot refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, dar vor fi nevoite, in schimb, sa achite contributii de 250. 000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat, potrivit unui comunicat al CE.

Comisia Europeana propune un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in statele UE. Anuntul nu a fost primit bine de catre Polonia, Ungaria si Cehia: E un santaj, e o propunere inacceptabila

A fost propus un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in tarile Uniunii Europene de catre Comisia Europeana. Statele vor putea sa refuze timp de un an primirea extracomunitarilor, insa.

Comisia Europeana ar urma sa propuna Turciei conditii mai putin stricte pentru liberalizarea vizelor

Comisia Europeana vrea sa relaxeze conditiile impuse Turciei pentru pentru ridicarea sistemului de vize pentru Europa in cazul cetatenilor turci, potrivit unor surse citate de Reuters. Anterior, Ankara a amenintat ca renunta, in caz contrar, la acordul cu UE privind imigrantii.

Comisia Europeana: Costurile pentru reintroducerea controalelor la granitele interne din UE s-ar putea ridica pana la 18 miliarde de euro

Comisia Europeana estimeaza ca reintroducerea controalelor permanente la granitele din interiorul Uniunii Europene ar putea cauza pierderi economice anuale cuprinse intre cinci miliarde si 18 miliarde de euro.

Comisia Europeana avertizeaza: Legea darii in plata si cresterile salariale in an electoral, riscuri pentru economia Romaniei

Legea darii in plata si majorarile de salarii in an electoral reprezinta riscuri pentru economia Romaniei, a avertizat Comisia Europeana in Prognoza pe primavara anului.

Comisia Europeana considera ca Turcia este pregatita sa beneficieze de o scutire de vize

Comisia Europeana urmeaza sa anunte miercuri, ignorand retinerile unor state membre UE, ca Turcia indeplineste criteriile stabilite de Uniunea Europeana in vederea unei liberalizari a vizelor de calatorie pentru cetatenii turci, potrivit mai multor.

Comisia Europeana recomanda ridicarea vizelor de calatorie pentru cetatenii turci

Comisia Europeana a recomandat miercuri eliminarea vizelor pentru cetatenii turci, care efectueaza vizite scurte si calatorii de afaceri in statele membre, dupa ce executivul de la Ankara a anuntat ca indeplineste mare parte din cele 72 de criterii impuse prin acordul UE-Turcia privind migratia, transmite AP.

Comisia Europeana va recomanda miercuri ridicarea vizelor pentru cetatenii turci

Comisia Europeana urmeaza sa recomande miercuri ridicarea vizelor pentru cetatenii turci, in pofida reticentelor unor europarlamentari, iar masura ar putea intra in vigoare in luna iulie, insa statele membre si Legislativul UE trebuie sa o aprobe mai intai, relateaza BBC News.

Comisia Europeana vrea sa impuna statelor membre amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare refugiat respins

Comisia Europeana ar putea impune statelor membre ce refuza cotele de refugiati amenzi de circa 250. 000 de euro pentru fiecare migrant respins, relateaza Daily Telegraph, care precizeaza ca presedintele Executivului UE urmeaza sa prezinte miercuri un plan in acest sens.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2259 seconds )