Comisia Europeana da Romania in judecata la CJUE din cauza poluarii
Comisia Europeana a decis sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene CJUE) pentru ca nu a respectat normele UE privind combaterea poluarii industriale si pentru ca nu si-a indeplinit obligatia de . continuă pe B1 TV
• Romania ajunge in fata Curtii de Justitie a UE din cauza poluarii
Romania ajunge in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din cauza nerespectarii legislatiei europene privind aerul curat si emisiile industriale. Decizia luata de Comisia Europeana fata de Romania a fost luata din cauza nerespectarii normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice, relateaza .
• Romania, trimisa in judecata in fata CJUE, din cauza poluarii atmosferice
Comisia Europeana a decis joi sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene CJUE) pentru nerespectarea legislatiei UE privind aerul curat si emisiile industriale.
• Comisia Europeana vrea sa dea Romania in judecata la Curtea Europeana de Justitie din cauza poluarii
Romania a fost trimisa de catre Comisia Europeana in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene din doua motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluarii industriale si neindeplinirea obligatiei de a adopta un program de control al poluarii atmosferice.
• Comisia Europeana ne-a transferat cei 1,8 miliarde de euro din PNRR
Comisia Europeana a transferat astazi, 2 decembrie, Romaniei 1,8 miliarde EUR sub forma de prefinantare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei tari in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta MRR). Plata de prefinantare va sprijini demararea implementarii masurilor de investitii si de reforma cuprinse in Planul de redresare si rezilienta al .
• Comisia Europeana indeamna Romania si Grecia sa transpuna Directiva de modificare privind eficienta energetica
Comisia Europeana a decis, joi, sa trimita avize motivate Greciei si Romaniei pentru netranspunerea Directivei de modificare privind eficienta energetica in ordinea lor juridica nationala.
• Romania primeste primii bani din PNRR: Comisia Europeana a transferat prima transa de 1,8 miliarde euro
Comisia Europeana a transferat, joi, Romaniei suma de 1,8 miliarde de euro sub forma de prefinantare, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta MRR).
• 15 ani de cand Comisia Europeana a pus Romania sub MCV. Ciolos: Domnule presedinte Iohannis, cand a luat sfarsit lupta pentru o justitie curata si reformata?
Liderul USR, Dacian Ciolos, aminteste ca la finalul acestui an se implinesc 15 ani de cand Comisia Europeana a instituit Mecanismul de Cooperare si Verificare, deoarece Romania urma sa intre in Uniunea Europeana, dar avea inca probleme cu reforma justitiei si cu lupta anticoruptie. El spune ca este rusinos sa vedem incapacitatea institutionala a Parlamentului, a Guvernului si a Presedintiei de a rezolva o reforma la care ne-am angajat ca stat si care avea ca scop final un sistem functional pentru justitia din tara noastra.
• Sobele pe lemne ar putea fi interzise in Romania Veste proasta din partea UE
Comisia Europeana vrea sa interzica sobele pe leme, o lovitura mare pentru Romania si milioanele de oameni care se incalzesc cu ele in fiecare toamna si iarna. UE vrea sa interzica soba pe lemne. Ministrul Muncii spune ca masura vizeaza si Romania, dar va fi o perioada de tranzitie. Adio, sobe pe lemne Utilizarea lemnului .
• Comisia Europeana lanseaza un ghid online pentru ca sectorul cultural sa acceseze mai usor finantare europeana
Comisia Europeana a lansat, luni, un nou ghid interactiv care cartografiaza toate oportunitatile de finantare disponibile la nivelul Uniunii Europene UE) pentru sectoarele culturale si creative, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.
• Comisia Europeana mai face un pas catre Uniunea Pietelor de Capital
Comisia Europeana a mai facut un pas saptamana trecuta catre Uniunea Pietelor de Capital UPC), prin adoptarea a patru masuri legislative, ca parte a planului de actiune adoptat in 2020, pachetul legislativ urmand acum sa fie discutat de Parlamentul European si de Consiliu.