Libnet.ro
UNICEF

00:08

Congresul ALDE continua sambata. Tariceanu candideaza la functia de presedinte

Hotnews Hotnews,
 Congresul ALDE continua sambata. Tariceanu candideaza la functia de presedinte

Lucrarile Congresului ALDE continua sambata la Palatul Parlamentului, aproximativ 1. 000 de delegati din cele 47 de filiale ale partidului urmand sa isi aleaga conducerea, scrie Agerpres. Acesta este al doilea Congres al ALDE, dupa cel de constituire a formatiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator PLR) si Partidul Conservator PC) din 19 iunie 2015, cand Daniel Constantin si Calin Popescu-Tariceanu au devenit copresedinti ai formatiunii. continuă pe Hotnews

UPDATE Tariceanu a fost ales presedintele ALDE, in cadrul Congresului. A fost singurul candidat

Calin Popescu-Tariceacenu a fost ales, sambata, in cadrul Congresului ALDE, presedintele partidului,cu 1. 065 de voturi pentru si 29 impotriva, el fiind singurul candidat pentru aceasta functie, potrivit News. ro. Acesta a fost al doilea Congres al ALDE, dupa cel de constituire a formatiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator PLR) si Partidul Conservator PC) din 19 iunie 2015, cand Daniel Constantin si Calin Popescu-Tariceanu au devenit copresedinti ai formatiunii. Din echipa de conducere a ALDE mai fac parte 16 vicepresedinti: Gratiela Gravilescu, vicepremier si ministrul a Mediului in Guvernul Grindeanu; Teodor Melescanu, ministru de Externe; Andrei Gerea; Varujan Vosganian; Constantin Avram; Steluta Cataniciu; Toma Petcu, ministrul Energiei; Ovidiu Silaghi; Alexandru Baisanu; Ioan Tintean; Mihai Nita; Marian Cupsa; Mircea Molot; Ion Cupa; Nicolae Nasta si Dumitru Lovin. Alte 17 persoane au fost alese in Biroul Politic Executiv al ALDE in calitate de simpli membri: Daniel Chitoiu, Dian Popescu, Mircea Minea, Viorel Ilie, Viorel Palasca, Marius Popa, Ioan Ciugulea, Cornelia Negrut, Cristian Dima, Jian Turcan, Ionel cel Mare, Florica Calota, Ioan Lazar, Remus Borza, Radu Cojocaru, Marius Mateescu si Catalin Harnagea.

A doua zi de Congres ALDE. Calin Popescu Tariceanu candideaza singur pentru sefia partidului. Daniel Constantin, absent

In a doua zi a Congresului ALDE, Calin Popescu Tariceanu candideaza singur pentru sefia partidului. Daniel Constantin si cei cativa oameni parlamentari din ALDE pe care ii mai controleaza sunt absenti de la Congres si asteapta ca tribunalul sa anulze alegerile de azi. Ieri, Calin Popescu Tariceanu si-a mintit in fata partidul spunandu-le delegatilor ca ALDE a iesit pe locul trei la alegerile parlamentare, cand, de fapt, a iesit abia pe cinci.

Liderii ALDE se reunesc azi pentru prima zi a Congresului. Cine candideaza pentru functia de presedinte

Congresul ALDE se va desfasura vineri si sambata, la acest eveniment urmand a fi aleasa noua conducere a partidului. Copresedintele Daniel Constantin a criticat modul in care conduce Tariceanu formatiunea si a contestat organizarea acestui Congres, fiind chiar adeptul scindarii partidului.

Congresul ALDE, vineri si sambata la Parlament. Tariceanu va deveni cel mai probabil presedinte unic, Daniel Constantin nu participa

Delegati din toate cele 47 de filiale ALDE se vor reuni, vineri si sambata, la Palatul Parlamentului, pentru a-si alege o noua conducere in cadrul Congresului. Cel mai probabil, Calin Popescu-Tariceanu va fi ales presedintele unic al formatiunii, desi acesta a declarat joi ca asteapta pana in ultima clipa sa is depuna candidatura. Celalalt copresedinte ALDE Daniel Constantin, care a contestat in instanta organizarea Congresului, nu va participa la lucrarile acestuia.

Calin Popescu Tariceanu, despre absenta PSD de la Congresul ALDE

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a explicat sambata absenta reprezentantilor PSD de la congresul partidului pe care il conduce prin programul foarte incarcat. intrebat de ce.

UPDATE A doua zi de Congres ALDE. Tariceanu: La inceputul anului 2017 am asistat la o incercare esuata de lovitura de stat. Sa iesim din zodia catuselor!

In a doua zi a Congresului ALDE, Calin Popescu Tariceanu candideaza singur pentru sefia partidului. Daniel Constantin si cei cativa oameni parlamentari din ALDE pe care ii mai controleaza sunt absenti de la Congres si asteapta ca tribunalul sa anuleze alegerile de azi. Ieri, Calin Popescu Tariceanu si-a mintit in fata partidul spunandu-le delegatilor ca ALDE a iesit pe locul trei la alegerile parlamentare, cand, de fapt, a iesit abia pe cinci.

UPDATE Congres ALDE. Tariceanu: La inceputul anului am asistat la o incercare esuata de lovitura de stat. Tinerii au fost folositi ca masa de manevra

In a doua zi a Congresului ALDE, Calin Popescu Tariceanu candideaza singur pentru sefia partidului. Daniel Constantin si cei cativa oameni parlamentari din ALDE pe care ii mai controleaza sunt absenti de la Congres si asteapta ca tribunalul sa anuleze alegerile de azi. Ieri, Calin Popescu Tariceanu si-a mintit in fata partidul spunandu-le delegatilor ca ALDE a iesit pe locul trei la alegerile parlamentare, cand, de fapt, a iesit abia pe cinci.

UPDATE Congresul ALDE: Tariceanu, singurul candidat la functia de presedinte; vor fi alesi 17 vicepresedinti/ Tariceanu: Se ne felicitam ca suntem a treia forta politica din Romania!

Delegatii care participa la Congresul ALDE de vineri si sambata de la Palatul Parlamentului urmeaza sa voteze modificari la statutul partidului, iar sambata sa isi aleaga conducerea. Calin Popescu-Tariceanu este singurul candidat la functia de presedinte unic, iar Daniel Constantin, copresedinte ALDE inca, va deveni simplu membru. Acesta nu participa la Congres, dupa ce l-a contestat in instanta. UPDATE Congresul a inceput cu intarziere, la ora 16. 30, cu intonarea imnului, urmata de aplauze. Tariceanu i-a atentionat pe cei din sala ca nu se aplauda la imn, apoi a cerut sa se rezolva sunetul in sala, pentru ca este prea tare. In discurs, Tariceanu a afirmat ca ALDE este a treia forta politica a tarii, desi la alegerile parlamentare s-a clasat pe locul patru, in spatele USR.

UPDATE Congresul ALDE: Tariceanu, singurul candidat la functia de presedinte; vor fi alesi 17 vicepresedinti/ Tariceanu: Se ne felicitam ca suntem a treia forta politica din Romania! - ALDE a iesit pe locul 5 la parlamentare

Delegatii care participa la Congresul ALDE de la Palatul Parlamentului au votat vineri modificari la statutul partidului, iar sambata isi vor alege conducerea. Calin Popescu-Tariceanu este singurul candidat la functia de presedinte unic, iar Daniel Constantin, copresedinte ALDE inca, va deveni simplu membru. Acesta nu participa la Congres, dupa ce l-a contestat in instanta. Congresul a inceput cu intarziere, la ora 16. 30, cu intonarea imnului, urmata de aplauze. Tariceanu i-a atentionat pe cei din sala ca nu se aplauda la imn, apoi a cerut sa se rezolva sunetul in sala, pentru ca este prea tare. In discurs, Tariceanu a afirmat ca ALDE este a treia forta politica a tarii, desi la alegerile parlamentare s-a clasat pe locul cinci in spatele PSD, PNL, USR si UDMR.

Tariceanu la congresul ALDE: Nu mi-a venit sa cred ca multi tineri sustin binomul Coldea - Codruta. In anii '90 tinerii aveau o atitudine feroce impotriva binomului comunist Ceausescu si Lenuta

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat sambata, la congresul partidului, ca a constatat cu stupoare ca multi tineri au fost folositi ca masa de manevra, pentru ca nu au trait experienta traumatizanta a comunismului, potrivit Agerpres. Avand avantajul varstei, imi amintesc ca in anii '90 tinerii erau cuprinsi de o atitudine feroce impotriva binomului din perioada comunista Ceausescu si Lenuta. Acum am vazut cu stupoare, nu mi-a venit sa cred cand am vazut multi tineri sustinand binomul Coldea si Codruta, a afirmat Tariceanu.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2259 seconds )