Libnet.ro
UNICEF

16:00

Consiliul Fiscal a respins scaderea TVA pentru serviciile TV, desi Guvernul abandonase ideea

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Consiliul Fiscal a respins scaderea TVA pentru serviciile TV, desi Guvernul abandonase ideea

MFP: Am renuntat la ideea reducerii TVA la 9% pentru aceste servicii, pe data de 9 iunie. continuă pe Ziarul Bursa

Ministerul Finantelor: Reducerea TVA la 9% pentru serviciile de retransmitere a programelor de televiziune, avizata negativ de Consiliul Fiscal, a fost o propunere la care s-a renuntat in data de 9 iunie

Reducerea TVA la 9% pentru serviciile de retransmitere a programelor de televiziune a fost o propunere la care s-a renuntat in data de 9 iunie a. c. , in cadrul unei consultari cu reprezentantii pietei de profil, la care au participat ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, se arata intr-un mesaj transmis de Ministerul Finantelor, la cateva ore dupa ce Consiliul fiscal a avizat negativ proiectul de Ordonanta de Urgenta. Totodata, se mai arata in comunicatul MFP, propunerile initiale ale Ministerului pentru Societatea Informationala referitoare la sustinerea industriei de profil au fost inlocuite cu masura de introducere a unei scheme de ajutor de stat, care a fost reglementata prin Ordonanta de Urgenta nr. 18/2015, act normativ aprobat in sedinta Guvernului din data de 10 iunie 2015.

Consiliul Fiscal a respins TVA de 9% pentru retransmiterea programelor tv prin retelele electronice

Consiliul Fiscal a avizat negativ extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin retele de comunicatii electronice.

Consiliul Fiscal avizeaza negativ scaderea TVA-ului la 9% pentru distribuitorii de programe TV

Consiliul fiscal transmite ca avizeaza negativ proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin retele de comunicatii electronice, se arata intr-un comunicat remis redactiei.

Consiliul fiscal a avizat negativ extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin retele de comunicatii electronice

Consiliul fiscal a avizat negativ extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin retele de comunicatii electronice, se arata intr-un Raport transmis marti de institutia condusa de Ionut Dumitru. Prevederile proiectului legislativ ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2015. Expunerea de motive ofera drept argument faptul ca aplicarea cotei reduse de TVA pentru aceste servicii va genera efecte pozitive semnificative prin imbunatatirea fluxurilor de cash-flow, se mai arata in document. In opinia Consiliului fiscal, argumentul este indoielnic, in conditiile in care reducerea unei impozit pe consum intr-o ramura in care practic nu exista evaziune fiscala la TVA nu poate genera plusuri de cash-flow decat in masura in care aceasta nu este transferata in pretul final la consumator.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2271 seconds )