Libnet.ro
UNICEF

05:26

Constantinescu poate sa comunice cu o parte din angajatii CJ Constanta

România Liberă România Liberă,
Constantinescu poate sa comunice cu o parte din angajatii CJ Constanta

Curtea de Apel Constanta a decis ca Nicusor Constantinescu poate sa comunice cu angajatii institutiei si cu consilierii judeteni care nu au legatura cu procesul de propunere, decizie si executie a celor doua hotarari ale CJ care au vizat Centrul Militar Zonal. continuă pe România Liberă

Poate face parte procurorul general din CSAT? Dar CSM, Inalta Curte si Parchetul General pot avea drept de initiativa legislativa?

Cele doua propuneri lansate in dezbatere de presedintele Klaus Iohannis la sedinta CSM de marti, 6 ianuarie, sunt neconstitutionale, au explicat pentru HotNews. ro experti in drept Constitutional. Potrivit acestora, Procurorul General nu poate face parte din CSAT deoarece s-ar incalca principiul separatiei puterilor in stat. In acest sens, exista o decizie a Curtii Constitutionale din iulie 2009 care stabileste ca intrarea presedintelui Senatului in CSAT afecteaza raporturile dintre cele doua autoritati fundamentale ale statului, care trebuie sa fie guvernate de principiul constitutional al separatiei si echilibrului puterilor. Or, cu atat mai mult intrarea unui magistrat in CSAT ar pune in discutie separatia puterilor in stat.

Victorie in instanta pentru Nicusor Constantinescu. Acesta poate reveni pe scaunul CJ Constanta

Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a obtinut o victorie in instanta. Constantinescu poate reveni pe scaunul CJ Constanta si poate sa comunice cu subalternii sai. Nu insa si cu.

Suceava: Trei tineri au furat 250.000 de lei dintr-o locuinta, dupa care au ascuns o parte din bani in padure

Trei tineri din judetul Suceava sunt cercetati pentru furt, doi dintre ei fiind arestati preventiv, dupa ce ar fi furat 250. 000 de lei, bijuterii si diverse bunuri dintr-o locuinta. Cei trei au ascuns o parte din.

FOTO Marturii cutremuratoare dupa 20 de ani de la cea mai mare tragedie din Portul Constanta: Valurile aruncau marinarii peste dig

CATASTROFA MARITIMA Data de 4 ianuarie 1995 ramane inscrisa in istoria Portului Constanta ca fiind ziua cea mai neagra. in urma cu 20 de ani, 54 de marinari au sfarsit dupa ce navele pe care se aflau s-au scufundat la mica distanta de tarm, in urma unei furtuni foarte puternice.

FOTO Marturii dupa 20 de ani de la cea mai mare tragedie din Portul Constanta: Valurile aruncau marinarii peste dig

Data de 4 ianuarie 1995 ramane inscrisa in istoria Portului Constanta ca fiind ziua cea mai neagra. in urma cu 20 de ani, 54 de marinari au sfarsit dupa ce navele pe care se aflau s-au scufundat la mica distanta de tarm, in urma unei furtuni foarte puternice.

Concurenta a avizat preluarea unui terminal de cereale din Portul Constanta de catre traderul Nidera

Consiliul Concurentei a avizat preluarea integrala de catre traderul olandez de cereale Nidera, detinut de compania chineza COFCO, a firmelor United Shipping Agency, proprietara unui terminal de cereale, si United Shipping and Chartering, care detine un depozit, ambele in Portul Constanta.

Un val de frig si ninsori puternice afecteaza mare parte din Turcia

Un val de frig si de ninsori abundente afecteaza o mare parte a Turciei, perturband traficul aerian si facilitand producerea accidentelor rutiere, soldate deja cu un mort si numerosi raniti, relateaza AFP, conf.

Citu: Cresterea salariului minim explica o parte din cresterea somajului in randul tinerilor

Somajul si inflatia reprezinta doi indicatori importanti care masoara gradul de dezvoltare al unei economii. De fapt, atat rata somajului cat si rata inflatiei prezinta mult mai multe informatii despre gradul de dezvoltare al unei tari decat dinamica PIB. Bineinteles ca in toate aceste cazuri depinde foarte mult cum masuram acesti indicatori. De exemplu rata somajului nu este ajustata cu programele subventionate de guverne pentru crearea unor locuri de munca sau cu numarul de someri care au migrat catre alte piete. In ceea ce priveste rata inflatiei si aici apar probleme: indicele preturilor de consum este un sondaj care se uita doar la preturile bunurilor de consum iar deflatorul care teoretic reprezinta un indicator al tuturor preturilor din economie fara preturile de import nu este format pe baza de sondaj ci este derivat din diferentele de PIB nominal si PIB real, scrie pe blogul sau economistul roman Florin Citu.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 05:26

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2284 seconds )