Libnet.ro
UNICEF

15:30

CSM sesizeaza Curtea Constitutionala privind hotararea Senatului in cazul lui Sova

Adevărul Adevărul,
CSM sesizeaza Curtea Constitutionala privind hotararea Senatului in cazul lui Sova

Consiliul Superior al Magistraturii sesizeaza Curtea Constitutionala privind hotararea Senatului de respingere a cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, cerand solutionarea posibilului conflictul juridic dintre puterea judecatoreasca si cea legislativa, informeaza Mediafax. continuă pe Adevărul

CSM sesizeaza Curtea Constitutionala privind un conflict intre puterea judecatoreasca si cea legislativa in cazul lui Dan Sova

Consiliul Superior al Magistraturii sesizeaza Curtea Constitutionala in cazul lui Dan Sova. Marius Tudose, presedintele CCR, cere solutionarea posibilului conflict juridic de natura constitutionala dintre aut.

CSM sesizeaza CCR privind hotararea Senatului in cazul lui Sova

Consiliul Superior al Magistraturii CSM) sesizeaza Curtea Constitutionala CC) privind hotararea Senatului de respingere a cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, cerand solutionarea posibilului conflictul juridic dintre puterea judecatoreasca si cea legislativa, potrivit Mediafax.

CSM sesizeaza CCR privind hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova

Consiliul Superior al Magistraturii CSM) sesizeaza Curtea Constitutionala CC) privind hotararea Senatului de respingere a cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, cerand solutionarea posibilului.

Surse: CSM va sesiza Curtea Constitutionala si va invoca absenta unei hotarari in cazul Sova

Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Curtea Constitutionala invocand absenta unei hotarari pronuntate de Senat dupa votul in cazul Sova, au declarat pentru HotNews. ro surse judiciare. Curtea a fost deja sesizata deja de presedintele Klaus Iohannis, pe existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre puterile statului. Intre timp, s-a mai consumat un eveniment: PSD si PNL au anuntat, luni, in plenul Senatului, ca sustin modificarea Regulamentului astfel incat hotararile sa fie adoptate cu majoritatea numarului celor prezenti, nu cu jumatate din numarul total al senatorilor, cum s-a decis in cazul Sova.

Seful CSM sesizeaza CCR privind un conflict intre puteri in cazul Sova

ACTUALIZARE 20:42 Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Marius Tudose, a sesizat azi Curtea Constitutionala cu o cerere de solutionare a posibilului conflict juridic de natura constitutionala dintre autoritatea judecatoreasca si puterea legislativa in cazul senatorului Dan and Sova, arata un comunicat emis de CCR. * Tariceanu: Parlamentul nu va primi de la nicio alta institutie indicatii politice cum sa voteze.

Curtea Constitutionala va discuta votul privind arestarea lui Dan Sova pe 8 aprilie. Initial fusese anuntata data de 22 aprilie

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta sesizarile privind votul din Senat, prin care Dan Sova a scapat de arest pe 8 aprilie, dupa ce in prima faza CCR anuntase ca o va face in data de 22 aprilie. Presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a declarat vineri, ca a primit sesizarile trimise in privinta votului de miercuri de seful statului si de liberali. Cei care dau legile, sa le respecte si ei, a spus Zegrean, care a precizat si ca eu nu judec pe nimeni. Eu judec legi, nu judec dosare.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2177 seconds )