Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cum isi reia Ponta atributiile de premier? Ce va face presedintele Iohannis

Hotnews Hotnews,
 Cum isi reia Ponta atributiile de premier? Ce va face presedintele Iohannis

Ne aflam din nou in fata unei situatii extraordinare: cum va fi instalat Victor Ponta la loc in functia de premier? Este prima data cand un sef de guvern apeleaza la articolul 107 din Constitutie, invocand imposibilitatea de a-si exercita atributiile. Nu exista insa proceduri clare, nu avem precedente sau interpretari ale Curtii. Este nevoie ca presedintele sa emita si un nou decret, prin care sa constate ca interimatul lui Oprea a luat sfarsit si ca Ponta isi poate relua atributiile? Cine constata ca au disparut cauzele care au generat imposibilitatea exercitarii functiei? Este suficienta prevederea constitutionala care spune ca Interimatul, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor, inceteaza daca primul-ministru isi reia activitatea in Guvern? Parerile sunt destul de impartite printre juristi. UPDATE: Potrivit unor surse de la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis va emite joi un ordin de incetare a mandatului de interimar al lui Gabriel Oprea. Acest lucru inseamna ca Victor Ponta isi va relua mandatul de premier fara alte complicatii. continuă pe Hotnews

Victor Ponta s-a intors in Romania. Cand isi reia mandatul de premier

UPDATE - Premierul Victor Ponta l-a instiintat miercuri, in scris, pe presedintele Klaus Iohannis ca, incepand de joi, 9 iulie, isi va relua activitatea ca prim-ministru. intr-o adresa transmisa, miercuri,.

Elena Cristian: Victor Ponta trebuie sa anunte cand isi reia activitatea. Constitutia nu este deloc clara

Premierul Victor Ponta s-a intors in Romania, dar inca nu este foarte clar cand isi va relua atributiile de prim-ministru, Constitutia nefiind foarte clara in acest sens. Conform surselor Antena.

FOTO. Victor Ponta S-A iNTORS in tara. Cand isi reia locul in fruntea Guvernului

Victor Ponta s-a intors in Romania si a mers, miercuri dimineata, la Guvern, el putand fi vazut intrand, in carje, in Palatul Victoria, inainte de sedinta Executivului.

Victor Ponta S-A iNTORS in tara. Cand isi reia locul in fruntea Guvernului

Victor Ponta s-a intors in Romania si a mers, miercuri dimineata, la Guvern, el putand fi vazut intrand, in carje, in Palatul Victoria, inainte de sedinta Executivului.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,213 seconds )