Departamentul pentru Energie: Romania se va baza pe energia nucleara si pe carbune inca 20 de ani
Departamentul pentru Energie a concluzionat ca electricitatea produsa de reactoare nuclearelectrice este esentiala pentru Romania. Carbunele ar putea ramane o sursa importanta pentru asigurarea securitatii. continuă pe B1
• Departamentul pentru Energie: Romania se va baza pe energia nucleara si pe carbune inca 20 de ani. Accent pe biomasa si mai putin pe eolian si solar
Departamentul pentru Energie a concluzionat, in urma consultarii publice pe tema viitoarei strategii energetice, ca electricitatea produsa de reactoare nuclearelectrice este esentiala pentru Romania, iar carbunele ar putea ramane o sursa importanta pentru asigurarea securitatii energetice.
• Departamentul pentru Energie: Romania ar putea deveni independenta energetic in anul 2020
Romania ar putea deveni independenta energetic in preajma anului 2020, datorita zacamintelor din Marea Neagra, iar dezvoltarea energiilor regenerabile ar trebui sa continue cu mai multa prudenta, se arata in primul set de principii care va sta la baza noii strategii energetice pentru perioada 2014-2035, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.
• Pentru inca 20 de ani, Romania se va baza pe energia nucleara si pe carbune
Departamentul pentru Energie a concluzionat ca electricitatea produsa de reactoare nuclearelectrice este esentiala pentru Romania, iar carbunele ar putea ramane o sursa importanta pentru asigurarea securitatii energetice.
• Carbunele si energia nucleara asigura securitatea energetica a Romaniei
Departamentul pentru Energie a concluzionat, in urma consultarii publice pe tema viitoarei strategii energetice, ca electricitatea produsa de reactoare nuclearelectrice este esentiala pentru Romania, iar carbunele ar putea ramane o sursa importanta pentru asigurarea securitatii energetice.
• Corpul de Control al Departamentului pentru Energie analizeaza cum s-au cheltuit milioane de euro pe Tarnita-Lapustesti, un proiect scump si nerentabil
Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a dispus luni Corpului de Control al Departamentului pentru Energie realizarea unei analize in privinta cheltuielilor facute pana in prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare si pompaj Tarnita - Lapustesti. Acesta este un proiect controversat mai ales din punct de vedere al rentabilitatii acestuia, insa fostul ministru delegat pentru energie si actual ministru al economiei, Constantin Nita, a insistat pentru dezvoltarea unei companii de proiect care, mai departe, sa se ocupe de studii de fezabilitate. Studii inutile, de altfel, avand in vedere ca nu existe indicii care sa dovedeasca oportunitatea unui proiect evaluat la circa 1,2 miliarde de euro. Deja din 2008 pana acum s-au cheltuit cateva milioane de euro pe studii de fezabilitate fara ca acestea sa vina cu vreo concluzie.
• Corpul de Control al Departamentului pentru Energie analizeaza cheltuielile facute pentru Proiectul Tarnita
Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a dispus astazi Corpului de Control al Departamentului pentru Energie realizarea unei analize in privinta cheltuielilor facute pana in prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare si pompaj Tarnita - Lapustesti, se arata intr-un comunicat remis redactiei.
• Concluzii preliminare ale noii strategii energetice: Piata energiei din Romania ar putea fi integrata in perioada 2019-2020 in piata Uniunii Europene
Departamentul pentru Energie a elaborat primul set de principii care vor sta la baza noii strategii energetice pentru perioada 2014-2035, se arata intr-un comunicat de presa. In urma incheierii primei faze de consultare publica pe tema noii strategii energetice a Romaniei pentru perioada 2014-2035, a fost elaborat un prim set de concluzii preliminare. O concluzie este ca piata de energie din Romania ar putea fi integrata in 2019-2020 in piata UE. De asemenea, Romania ar trebui sa incurajeze dezvoltarea prudenta a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasa. Vezi in text care este primul set de principii care vor sta la baza noii strategii.