Libnet.ro
UNICEF

12:00

DOCUMENT Cum arata noul plan-cadru pentru gimnaziu, dupa care vor invata elevii incepand cu anul scolar 2017-2018

Hotnews Hotnews,
 DOCUMENT Cum arata noul plan-cadru pentru gimnaziu, dupa care vor invata elevii incepand cu anul scolar 2017-2018

Ministerul Educatiei a adoptat noul plan-cadru pentru invatamantul gimnazial. Planul-cadru este documentul care prevede ce discipline vor face elevii de clasele V-VIII si cate ore ii vor fi alocate pe saptamana fiecarei materii. Potrivit noului plan-cadru, disciplina Limba si literatura romana pierde o ora la clasa a V-a. La ora actuala, elevii fac 5 ore/saptamana de Romana la clasa a V-a si 4 ore/saptamana la clasele VI-VIII, or noul plan prevede 4 ore/saptamana pentru toate clasele de gimnaziu. Materia Latina, in prezent studiata la clasa a VIII-a, va fi studiata doar la clasa VII-a, sub forma de Elemente de limba latina si de cultura romanica. Noul plan-cadru pentru clasele V-VIII urmeaza sa fie pus in aplicare incepand cu anul scolar 2017-2018. continuă pe Hotnews

Planul-cadru pentru gimnaziu, adoptat. Ce schimbari vor fi la clasele V-VIII

Eliminarea unei ore de Limba Romana de la clasa a V-a, Latina la clasa a VII-a, ore separate de studiu pentru Muzica si Arte Plastice si mai mult timp pentru studierea materiilor optionale, acestea sunt cateva dintre modificarile aduse de Ministerul Educatiei, prin noul plan-cadru pentru gimnaziu.

Viitorul copiilor vostri s-a adoptat. intr-un plan-cadru

Gata, s-a adoptat. Avem un nou plan-cadru pentru gimnaziu, dupa dezbateri mai mult sau mai putin furtunoase. Urmeaza realizarea de noi programe scolare si noi manuale. Daca totul merge bine, peste vreo cinci-zece ani o sa incepem sa vedem rezultatele.

Planul cadru pentru gimnaziu: in loc de invatamant diferentiat, Patul lui Procust

Dupa 3 luni de dezbateri, Ministerul Educatiei a prezentat, in sfarsit, planul cadru pentru gimnaziu, presupus a intra in vigoare in anul 2017. Desi multe sperante se indreptau spre o noua gandire in elaborarea politicilor educationale, sperantele au ramas desarte, ca de atatea ori in trecut.

Care este profilul absolventului de gimnaziu, in viziunea Ministerului Educatiei

Odata cu adoptarea planului-cadrul pentru clasele V-VIII, Ministerul Educatiei a prezentat si o portretul absolventului de gimnaziu, dupa 4 ani de studiu dupa noul plan-cadru. Astfel, absolventul de gimnaziul trebuie sa poata sa se angajeze intr-un dialog proactiv, sa isi exprime opiniile, ideile sau sentimentele prin mesaje verbale sau scrise, si sa utilizeze, la nivel elementar, cel putin 2 limbi straine. Totodata, absolventul trebuie sa fie constient de propria sa invatare, sa fie capabil sa faca aprecieri privind calitatile sale personale, sa aiba initiativa in rezolvarea unor probleme ale grupurilor din care face parte si in explorarea unor provocari cu care se confrunta comunitatea din care face parte.

Noul plan al PNL de inlocuire al lui Tariceanu de la conducerea Senatului, dezvaluit

Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii vor solicita inlocuirea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, in momentul in care vor strange numarul necesar de semnaturi pentru.

FMI e inca departe de a ajunge la un plan acceptabil pentru Grecia

Discutiile dintre FMI si Grecia asupra datoriei tarii elene sunt departe de a se concretiza intr-o intelegere privind un program acceptabil pentru Grecia, a declarat duminica directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, citat de AFP.

Christine Lagarde: FMI e inca departe de a ajunge la un plan acceptabil pentru Grecia

Discutiile dintre FMI si Grecia asupra datoriei tarii elene sunt departe de a se concretiza intr-o intelegere privind un program acceptabil pentru Grecia, a declarat duminica directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, citat de AFP.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.234 seconds )