Libnet.ro
UNICEF

01:05

O eclipsa partiala de Soare, vizibila si din Romania, pe 20 martie

Antena3 Antena3,
O eclipsa partiala de Soare, vizibila si din Romania, pe 20 martie

O eclipsa partiala de Soare, in timpul careia Luna va acoperi peste jumatate din discul Soarelui, va putea fi observata si din Romania, pe 20 martie, intre orele 10. Eclipsa va fi. continuă pe Antena3

Chevron se retrage din Romania

Compania americana Chevron a confirmat ca se retrage din Romania si ca renunta la proiecte de exploatare a gazelor de sist, invocand faptul ca nu a gasit in subsol resurse suficiente pentru a justifica angajarea de cheltuieli. Gigantul energetic a anuntat, la inceputul lui februarie, ca se retrage si din operatiunile similare pe care le-a desfasurat in Polonia. Anul trecut, compania a renuntat si la activitatile din Bulgaria.

HARTA INTERACTIVA Localitatile fantoma din Romania: 1% din localitatile din tara noastra nu mai exista in realitate

In Romania exista localitati pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate in mijlocul unui lac sau al unei deversari de deseuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate in componenta unor Unitati Administrativ Teritoriale vecine, pastrandu-se totusi si fosta inregistrare a localitatii ce trebuia sa dispara. Aceste localitati, ce uneori delimiteaza un teren viran, sterp, exista in datele publice administrate de multe din institutiile Romaniei, insa ele ar trebui radiate din evidente. O echipa de pasionati a gasit si a centralizat localitatile fictive din tara noastra, a facut o aplicatie de harta interactiva cuprinzatoare si a lansat un proiect care documenteaza situatia localitatilor fantoma din Romania cu scopul de a face ordine in datele administrative de la noi.

Pungestiul cu doi bani - versiunile neoficiale ale retragerii Chevron din Romania

Chevron a renuntat la exploatarea gazelor de sist din Romania la mai putin de o luna dupa ce se retrasese si din Polonia. Argumentul, in ambele situatii a fost la fel de vag: Divizia din Polonia/Romania a Chevron a decis sa intrerupa.

Ion Cristoiu: Iohannis tine sa treaca drept cel mai informat om din Romania

Jurnalistul Ion Cristoiu afirma intr-un editorial publicat pe blogul personal, ca presedintele Iohannis vrea sa treaca drept cel ami informat om din Romania. Cristoiu mai scrie ca aceasta atiutudine il poate.

Proiectul din Romania nu poate concura cu alte oportunitati de investitie

Proiectul Chevron din tara noastra nu poate concura cu alte oportunitati de investitie ale companiei, au transmis, ieri, reprezentantii corporatiei, la solicitarea ziarului BURSA, dupa ce, vineri, un oficial al gigantului american anuntase retragerea din Romania. in 2014, Chevron Romania a finalizat activitatile de explorare a concesiunii Barlad, precum si un studiu geofizic 2-D realizat in doua dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron Romania confirma intentia de a renunta la planurile sale pentru aceste concesiuni in 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luata in urma evaluarilor proiectului din Romania, care nu poate concura in acest moment intr-un mod favorabil cu alte oportunitati de investitie din portofoliul global al Chevron, se arata in pozitia oficiala a companiei.

Ministerul Culturii din Romania va deveni membru al retelei Traduki

Ministerul Culturii din Romania va deveni membru al retelei europeane dedicate literaturii si cartilor, Traduki, statut ce va contribui la promovarea culturii scrise romanesti in spatiul de limba germana, dar si in cel balcanic.

Peste 650 milioane euro pentru dezvoltarea administratiei si a sistemului judiciar din Romania

Comisia Europeana a adoptat astazi programul operational al Romaniei intitulat Capacitatea administrativa ce vizeaza realizarea unor investitii de 658 de milioane de euro dintre care 553 de milioane din bugetul UE) pentru a ajuta la ameliorarea capacitatii de reactie a administratiei publice si a sistemului judiciar din Romania la nevoile economiei si societatii.

Ioan Ghise vrea sa infiinteze Partidul pentru Cresterea Salariilor si Pensiilor din Romania

Ioan Ghise a anuntat, marti, ca a fost constituit un grup de initiativa pentru infiintarea Partidului pentru Cresterea Salariilor si Pensiilor din Romania PCSP). Senatorul independent si-a declarat speranta.

VIDEO De ce pleaca Chevron din Romania. Localnic din Pungesti: Am invins cu protestele noastre. Nu o sa fim otraviti

Chevron pleaca din Romania. Compania a decis sa nu mai caute gaze de sist in tara noastra dupa ce au sapat o singura sonda de explorare.

Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Mic ghid pentru parinti: ce acte trebuie sa prezinte la inscriere si topul scolilor din Romania, pe fiecare judet in parte

De luni, parintii copiilor de 6 ani sunt obligati sa ii inscrie pe acestia in clasa pregatitoare. Inscrierile se fac la scoala pe care parintii o vor pentru cei mici, intre orele 10:00-20:00, precum si in zilele de sambata pana la ora 13:00. Copiii care implinesc 6 ani dupa 1 septembrie 2015 si pe care parintii vor sa ii inscrie in invatamantul primar trebuie sa sustina evaluarea dezvoltarii psihosomatice. La inscriere, parintele trebuie sa prezinte la secretariatul scolii copie si original dupa actul sau de identitate, copie si original al certificatului de nastere al copilului, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica a copilului - daca este cazul, si documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice - acolo unde este cazul.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )