Libnet.ro
UNICEF

01:05

Europa Centrala si de Est are perspective economice mult mai bune decat Occidentul

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Europa Centrala si de Est are perspective economice mult mai bune decat Occidentul

Europa Centrala si de Est ECE) este regiunea cu cresterea cea mai rapida din Uniunea Europeana UE), ne-a declarat Peter Stracar, directorul general al GE pentru ECE. continuă pe Ziarul Bursa

Epilog la criza din Crimeea? Nu, doar inceputul dezbaterii despre comportamentul Romaniei si rolul NATO in Europa Centrala si de Est

La exact o luna de la debutul crizei din Crimeea, Vestul si Rusia au pus pe hold orice initiativa care ar putea reinflama spiritele. Crimeea e de facto a Rusiei si probabil ca nu exista cale de intoarcere, Kremlinul da semnale ca se abtine de la viitoare agresiuni teritoriale, Vestul a renuntat la a treia si cea mai dura runda de sanctiuni, iar Ucraina se pregateste de alegeri si reconstructie daca Rusia nu va reincepe sa provoace tensiuni in est si sud). Usurinta cu care Rusia a stricat echilibrul de putere in Europa trebuie insa sa provoace o dezbatere decisiva despre rolul NATO in Europa Centrala si de Est, iar Romania are un cuvint de spus. Nu inainte insa de a clarifica unele chestiuni interne, precum lipsa de reactie institutionala a premierului la adresa Federatiei Ruse, o pozitionare ambigua ce determina o vulnerabilitate pentru Romania daca Victor Ponta devine presedinte.

Piata de MA din Europa Centrala si de Sud-Est a urcat cu 30% in 2014

Intreaga regiune Europa Centrala si de Sud - Est a inregistrat o crestere a volumului de tranzactii in anul 2013, perfectandu-se cu peste 30% mai multe deal-uri fata de anul 2012, conform studiului CSE MA Barometer realizat de firma de consultanta.

Barack Obama, la Bruxelles: Lumea este mult mai sigura atunci cand Europa si SUA sunt solidare

Presedintele american Barack Obama a sustinut miercuri o conferinta de presa alaturi de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, in care a afirmat ca lumea este mult mai sigura atunci cand Europa.

NATO isi va spori prezenta militara in Europa de Est

NATO isi va spori prezenta militara in Europa de Est ca rezultat al operatiunilor Rusiei in Ucraina, a anuntat Barack Obama, si secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice NATO), Anders Fogh Rasmussen, potrivit presei internationale.

NATO va consolida prezenta militara in Europa de Est ca reactie la criza din Ucraina

Alianta Nord-Atlantica va spori prezenta militara in Europa de Est ca reactie la operatiunile Rusiei in Ucraina, anunta presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si secretarul general NATO, Anders Fogh.

NATO sporeste trupele in Europa de Est, in contextul crizei ucrainene.

NATO va spori prezenta militara in Europa de Est, ca reactie la operatiunile Rusiei in Ucraina, au anuntat presedintele Statelor Unite si secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, relateaza Mediafax. Noi nu cautam calea confruntarii, dar nu vom ceda daca suntem sfidati, a declarat Rasmussen dupa intalnirea cu Obama. Citeste si: Obama: Uniti contra Rusiei, o putere regionala Sustin apelul presedintelui Obama de luare a unor masuri suplimentare pentru consolidarea apararii .

Batalia pe banii europeni. Exista voci care spun ca Romania ar fi putut obtine mult mai mult daca ar fi negociat mai bine

Romania va putea accesa in doar cateva luni banii europeni aferenti exercitiului bugetar 2014-2020. Desi fondurile sunt cu 18% mai mari decat cele din perioada actuala sunt foarte multe voci de politicieni care.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,223 seconds )