Eurostat: Preturile terenurilor arabile din Romania, mai mari decat in Franta. Care sunt tarile UE cu cele mai ieftine sau cele mai scumpe terenuri
Romania este pe locul 13 in UE din punctul de vedere al pretului unui hectar de teren arabil, dar media nationala de 7. 163 de euro este mai mare decat in tari precum Franta sau Ungaria, arata datele Eurostat. continuă pe Hotnews
• Terenurile arabile din Romania sunt mai scumpe decat in Franta. Cat costa un hectar
Terenurile arabile din Romania sunt mai scumpe decat in Franta, potrivit ultimelor date oficiale ale Eurostat, care publica si preturile in euro pe hectar.
• Criza fortei de munca din Romania, mai grava ca niciodata: cum acoperim 500.000 de joburi disponibile
Cu aproximativ jumatate de milion de locuri de munca in Romania si o cerere de joburi care nu se apropie de jumatatea acelei valori, tara noastra trece printr-o perioada foarte dificila.
• Adriana Pistol spune ca spitalele din Romania vor identifica tulpina Omicron
Directorul Centrului de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a declarat, sambata, ca Romania are o capacitate suficienta de a realiza secventieri pentru depistarea noii tulpini a coronavirusului si a aratat ca spitalele COVID au fost alertate sa recolteze probe pentru depistarea tulpinii Omicron. in prezent, in Romania exista sapte laboratoare care efectueaza .
• Pretul mediu al terenului arabil din Romania este mai mare decat in Franta
Pretul mediu al unui hectar de teren arabil din Romania era anul trecut de 7. 163 de euro, in timp ce Franta era de 6. 000 de euro iar in Ungaria era de 4. 893 de euro, arata datele publicate astazi de Eurostat.
• Explozia imobiliara din Romania, o noua dovada a saraciei romanilor: in cati ani achiti un apartament la noi, dar la ei
Aproape in fiecare saptamana, apare un nou studiu care atrage atentia asupra saraciei romanilor. Cea mai recenta analiza pleaca de la explozia imobiliara din Romania, un fenomen care.
• Tot ce trebuie sa stii despre espresso. Nici cei mai mari iubitori de cafea nu cunosteau aceste detalii
Cafeaua la espressor este savurata astazi de oameni de pe tot globul, chiar daca isi are originile in Italia. in timp ce unii o prefera ca bautura de sine statatoare, altii o folosesc ca baza pentru cafeaua de specialitate. Fara doar si poate cea mai complexa dintre toate bauturile de cafea, Espresso necesita multa pasiune, .
• OMS, anunt ciudat catre persoanele nevaccinate. Ce trebuie sa faca si oficialii din Romania
Pana la aceasta data, peste 4,24 miliarde de persoane din intreaga lume au primit o doza de vaccin Covid-19. Asta inseamna aproximativ 55,3 la suta din populatia mondiala. Cu toate astea exista decalaje mari intre programele de vaccinare din majoritatea tarilor. Reprezentantii OMS, in contextul actual, trag semnale de alarma si incearca sa convinga autoritatile, .
• Revenirea la o impozitare progresiva a veniturilor NU ar aduce venituri mai mari Desi are un nume altruist si nobil, taxa de solidaritate ar fi mai putin sanatoasa (raport)
Nu consideram ca revenirea la o impozitare progresiva a veniturilor ar aduce venituri mai mari; in schimb, ar putea deveni costisitoare pe termen lung, arata un raport al BRD publicat la sfarsitul acestei saptamani. Si asta din urmatoarele motive, scriu autorii documentului: i) povara fiscala pe munca este deja mare, astfel incat ar putea inhiba angajarea formala sau ar putea incuraja emigrarea, ii) distributia asimetrica a salariilor este foarte concentrata sub salariul mediu, iii) avem o capacitate administrativa limitata, iv) impozitare progresiva incetineste convergenta salariilor catre nivelurile occidentale, dealtfel necesara in perspectiva adoptarii euro. De asemenea, desi poarta un nume altruist si nobil, taxa de solidaritate ar fi mai putin sanatoasa in practica, avand in vedere baza fiscala relativ mica si fragila a persoanelor cu avere neta ridicata. Alternativa este binecunoscuta si este obligatorie: imbunatatirea colectarii impozitelor si abrogarea exceptiilor si scutirilor fiscale.
• Vestea momentului pentru toti pensionarii din Romania. Cu cat s-au majorat pensiile in noiembrie
Una din marile cutume ale guvernelor care s-au perindat la Palatul Victoria au fost pensiile romanilor. Ultimele doua guverne liberale s-au laudat cu proiecte de majorari substantiale la pensii, dar realitatea a fost cu totul alta. Desi votata in Parlament, majorarea cu 40% a pensiilor nu s-a intamplat, si nici nu exista premiza unor noi .
• Incidente mai mici de 6 in toate orasele si municipiile din Romania. Cea mai mare rata de infectare din tara a fost inregistrata intr-o localitate din judetul Alba (DOCUMENT)
Toate orasele si municipiile din Romania au in acest moment rate de infectare mai mici de 6, arata datele transmise luni de autoritati. Curtici, judetul Arad, ramane deocamdata orasul cu cea mai mare incidenta din .