Libnet.ro
UNICEF

22:00

FMI: Legea salarizarii unitare genereaza riscuri fiscale semnificative; costurile totale estimate la 6,6% din PIB

Hotnews Hotnews,
 FMI: Legea salarizarii unitare genereaza riscuri fiscale semnificative; costurile totale estimate la 6,6% din PIB

Legea salarizarii unitare va genera costuri totale de 61,2 miliarde de lei, sau 6,6% din produsul intern brut, ceea ce se traduce printr-un impact bugetar net de circa 2,6% din PIB, potrivit estimarilor staff-ului Fondului Monetar International care a realizat, in martie, la Bucuresti, o evaluare a economiei romanesti, potrivit Agerpres. Proiectul de lege isi propune sa organizeze remunerarea sectorului public dar genereaza riscuri fiscale semnificative iar anumite aspecte sunt neclare, precizeaza FMI intr-un document publicat joi. continuă pe Hotnews

Sindicalistii din Administratia Publica anunta ca de miercuri vor incepe protestele, fiind nemultumiti de Legea salarizarii unitare

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anuntat ca, miercuri, angajatii din administratia publica vor inceta lucrul, oamenii fiind nemultumiti ca in legea salarizarii unitare nu a fost introdusa o grila pentru functionarii din acest domeniu.

Senatul a votat Legea salarizarii unitare

Senatul a votat, marti, Legea salarizarii unitare. Proiectul a primit 85 de voturi pentru, 10 voturi impotriva si 12 abtineri, la Camera Deputatilor, care este forul decizional. Stire in curs de actualizare.

Legea salarizarii unitare: principalii beneficiari si cei mai aprigi contestatari

Legea salarizarii unitare, care vine cu majorari substantiale de lefuri pentru magistrati, medici si alesii locali, starneste numeroase nemultumiri in randul sindicatelor. Acestea ameninta cu proteste si spun ca, in lipsa unui dialog real, vor protesta fata de proiect, ajuns pentru dezbatere si vot in plenul Senatului.

Protest la DSV Buzau, fata de legea salarizarii unitare

Mult asteptata lege a salarizarii unitare i-a scos in strada si pe angajatii Directiei Sanitar-Veterinare Buzau. Acestia sunt nemultumiti ca salariile lor vor scadea cu 20 la suta, odata cu intrarea in vigoare a actului normativ. Activitatea cu publicul a angajatilor Directiei Sanitare- Veterinare Buzau a fost intrerupta timp de ora.

VIDEO Protest la DSV Buzau, fata de legea salarizarii unitare

Mult asteptata lege a salarizarii unitare i-a scos in strada si pe angajatii Directiei Sanitar-Veterinare Buzau. Acestia sunt nemultumiti ca salariile lor vor scadea cu 20 la suta, odata cu intrarea in vigoare a actului normativ. Activitatea cu publicul a angajatilor Directiei Sanitare- Veterinare Buzau a fost intrerupta timp de ora.

FMI avertizeaza: Legea salarizarii aduce costuri duble

Legea salarizarii unitare are un impact bugetar de 61,2 miliarde lei, adica 6,6% din PIB, au calculat oficialii FMI in ultimul raport realizat pe baza consultarilor anuale cu guvernul Romaniei.

Angajatii catorva primarii din tara, printre care cei din Alba Iulia, Brasov si Cluj-Napoca, in greva japoneza in semn de protest fata de legea salarizarii

Angajatii catorva primarii din tara, printre care cei din Alba Iulia, Brasov si Cuj-Napoca sau Consiliul Judetean Constanta, sunt in greva japoneza joi, nemultumiti de Legea salarizarii unitare, diverse actiuni de protest ale functionarilor din administratia locala avand loc si miercuri. Presedintele Sindicatului Functionarilor Publici a declarat, joi, pentru News. ro ca se fac pregatiri pentru mitingul care este programat sa aiba loc in Capitala, martea viitoare.

Circa 650 de primarii sau consilii judetene din tara au intrerupt activitatea

Aproximativ 650 de primarii sau consilii judetene din intreaga tara si-au intrerupt activitatea, miercuri, intre orele 8. 00 si 13. 00, in semn de nemultumire fata de Legea salarizarii unitare,a declarat pentru News. ro presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici SNFP), Sebastian Oprescu.

Tariceanu, nemultumit de Guvern: Nu e normal ca legea salarizarii nu a fost asumata de Executiv

Presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, miercuri, ca a avut semne de intrebare in ceea ce priveste activitatea Guvernului, pentru ca legea salarizarii unitare a fost asumata la nivelul.

Asociatia Oraselor din Romania sustine proiectului legii salarizarii unitare

Cu ocazia Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, reprezentantii structurilor asociative ale judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor si-au exprimat sustinerea proiectului legii salarizarii unitare promovat si supus dezbaterii de catre initiator, in forma adoptata de catre Senat, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei Oraselor din Romania.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,23 seconds )