Libnet.ro
UNICEF

22:30

FOTO. Atacurile din Bruxelles, miercuri, pe prima pagina a principalelor ziare de pe intreaga planeta

România Liberă România Liberă,
FOTO. Atacurile din Bruxelles, miercuri, pe prima pagina a principalelor ziare de pe intreaga planeta

La doar patru luni de la atacurile mortale din Paris, primele pagini ale ziarelor din toata lumea sunt din nou pline cu imagini ale unor noi atrocitati, presupuse a fi facute de militantii Statului Islamic. continuă pe România Liberă

Sunt atacurile din Bruxelles o razbunare pentru arestarea lui Salah Abdeslam? - analiza The Guardian

Atac facut din razbunare? Dovezi despre o noua celula terorista si privind servicii de securitate incompetente? Un semn ca reteaua lui Salah Abdselam, organizatorul logistic al atacurilor din Paris de anul trecut, ce a fost arestat vineri, inca functioneaza? Sau - tinand cont ca avem inca prea putine date despre atacurile de marti dimineata - nici o ipoteza din cele de mai sus? se intreaba jurnalistul Jason Burke de la The Guardian.

Actiunile europene, afectate de atacurile din Bruxelles. Cele mai lovite sunt actiunile din sectoarele turism si petrecerea timpului liber

Actiunile europene au suferit o corectie puternica, cele din sectorele de calatorii si petrecere a timpului liber fiind cele mai afectate, scrie Reuters.

Atacurile din Bruxelles: Najim Laachraoui, implicat in atacurile de la Paris, este al doilea kamikaze de la aeroportul din Bruxelles (surse)

Cotidianul belgian De Standaard informeaza, citand o sursa neidentificata, ca cel de-al doilea atentator sinucigas de pe aeroportul international din Bruxelles a fost Najim Laachraoui, dat deja in urmarire in legatura cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris, informeaza Reuters.

VIDEO Opinia analistilor dupa exploziile din Bruxelles. De ce trebuie Romania sa se teama cel mai mult acum

Expertii in politica europeana si in securitate au comentat pentru Stirile Pro TV atacurile din Bruxelles, iar verdictul lor e unul trist: in acest moment, Europa e intr-o situatie fara iesire in lupta cu teroristii.

Sustinatori ai Statului Islamic au incercat sa imprastie panica prin mesaje despre alte bombe din Bruxelles

O noua metoda? Imediat dupa atacurile din Bruxelles, mai multe conturi de Twitter, evident ale unor sustinatori ai Statului Islamic, au inceput sa disemineze, pe ton de panica, zvonuri privind alte atacuri din oras, scrie Le Monde. O carte fundamentala pentru a intelege ce se intampla acum in lume.

Atacurile din Bruxelles: Turcia anunta ca l-a arestat si l-a expulzat in iunie 2015 pe Ibrahim El Bakraoui, insa acesta a fost eliberat de belgieni din lipsa de probe

Unul dintre cei trei kamikaze care au participat marti la atacurile mortale din Bruxelles a fost arestat in iunie 2015 in sudul Turciei, expulzat si trimis in Belgia, apui pus in libertate de belgieni, a declarat miercuri presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP. Un responsabil turc a declarat pentru agentia de presa franceza ca este vorba despre Ibrahim El Bakraoui, unul dintre cei doi frati care s-au aruncat in aer in aeroportul Zaventem.

Atentatele din Bruxelles: explozibilul folosit era extrem de puternic si diferit de cel folosit la atacurile din Paris. Suspectii au ajuns la aeroport cu trei masini - taxi, Renault Clio si Audi S4

Explozibilul folosit marti de teroristii care au aruncat in aer aeroportul din Bruxelles a fost cu mult mai puternic decat cel in atacurile teroriste din noiembrie anul trecut de la Paris, scrie ziarul belgian La Derniere Heure. Cel mai probabil, teroristii din Bruxelles au folosit un explozibil numit pentrita Tetranitrat de pentaerytritol sau PETN), iar proba fortei sale e data de distrugerile masive din aeroportul Zavantem. Bombele artizanale au fost ascunse in bagajele purtate de teroristi, iar declansatorul ar fi fost ascuns in manusile purtate de acestia, potrivit AFP. Carti care va pot ajuta sa intelegeti ce mutatii s-au produs in lume.

Patru romani, printre care un minor, raniti in atacurile teroriste din Bruxelles

Patru romani, printre care un copil, au fost raniti in atacurile teroriste din Bruxelles.

Atacurile teroriste din Bruxelles sfasie constructia deja subreda a ceea ce mai poate fi numita Uniunea Europeana

Atacurile teroriste din 22 martie de la Bruxelles au venit intr-un moment in care Uniunea Europeana inca nu isi revenise prea bine dupa atacurile din noiembrie 2015 de la Paris unde au murit 130 de oameni si se zbate din greu sa rezolve criza.

Trei romani, raniti in atacurile teroriste din Bruxelles

Doi romani au fost raniti in atacurile teroriste din Bruxelles. Unul dintre ei este Claudiu Rusu, care a declarat la Digi24 ca a fost ranit in zona capului in explozia de la aeroport, primind ingrijiri medicale la fata locului.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2263 seconds )