Libnet.ro
UNICEF

11:30

FOTO VIDEO Ziua Nationala la Cluj: parada militara, targ de Craciun, iluminat de sarbatori si 15 minute de artificii

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Ziua Nationala la Cluj: parada militara, targ de Craciun, iluminat de sarbatori si 15 minute de artificii

Mii de clujeni au impanzit centrul Clujului, duminica in jurul orei 20. 00, cand au inceput focurile de artificii dedicate Zilei Nationale. Astazi, primarul Emil Boc a pornit si iluminatul de sarbatori si a deschis Targul de Craciun din Piata Unirii. Unul dintre cele mai gustate momente a fost parada militara. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Ziua Nationala la Cluj: parada militara, targ de craciun, iluminat de sarbatori si 15 minute de artificii

Mii de clujeni au impanzit centrul Clujului, duminica in jurul orei 20. 00, cand au inceput focurile de artificii dedicate Zilei Nationale. Astazi, primarul Emil Boc a pornit si iluminatul de sarbatori si a deschis Targul de Craciun din Piata Unirii. Unul dintre cele mai gustate momente a fost parada militara.

FOTO VIDEO Ziua Nationala la Alexandria

Sute de alexandreni s-au adunat, astazi, pe platoul de langa Directia Finantelor Publice Teleorman pentru a participa la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala. Unii au indurat doua ore in frig manati de patriotism, altii cu gandul la fasolea data gratis de primarie.

FOTO VIDEO Ziua Nationala la Slatina: La fasole, inainteee!...

Aflat abia la cel de-al doilea an, obiceiul distribuirii de fasole cu vin fiert, devenit deja traditie in multe localitati din tara, a fost reluat la Slatina de catre oficialitatile locale. Peste 1. 000 de asemenea portii au fost pregatite pentru locuitorii urbei care, de Ziua Nationala, au sarbatorit in strada acest moment special. Nu s-au inregistrat incidente cu prilejul actiuniii anterior mentionate.

FOTO VIDEO De Ziua Nationala, parada militara cu autovehicule de interventie la Slatina

Cateva sute de slatineni au participat, duminica dimineata, la manifestarile organizate de autoritatile judetene si locale cu ocazia sarbatorii Zilei Nationale. Actiunile s-au concentrat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din fata complexului comercial Winmarkt-Oltul din centrul urbei. S-au tinut discursuri, s-au depus jerbe de flori si, la final, o parada militara cu utilajele de interventie in situatii de urgenta a incantat asistenta.

VIDEO Ziua Nationala a Romaniei a inceput la Satu Mare cu festivitati sobre. Distractia incepe abia spre seara

Ziua Nationala a Romaniei a inceput la Satu Mare cu o serie de manifestari patriotice. Autoritatile locale satmarene au depus coroane de flori timp de doua ore la statua lui Mihai Viteazul, Corneliu Coposu,I. Bratianu si Iuliu Maniu, dupa care s-a desfasurat ceremonialul oficial si parada militara. Daca de dimineata, ziua de 1 Decembrie a fost marcata prin manifestari sobre, dupa masa incepe spectacolul.

FOTO VIDEO Ziua Nationala, mai saraca la Turnu Severin. Mai multe institutii au cumparat impreuna o coroana de flori

Vremea frumoasa a scos din casa cateva zeci de severineni care au tinut sa participe la manifestarile organizate cu ocazia Zilei Nationale si la Drobeta Turnu Severin. Programul organizat de autoritati a fost insa scurt, fara prezentarea tehnicii din dotarea subunutatilor MAI.

FOTO VIDEO Ziua Nationala a Romaniei la Alba Iulia. Manifestatiile din Capitala Marii Uniri

Mii de oameni din Romania si strainatate participa duminica, 1 Decembrie, la manifestatiile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romania. Organizatorii evenimentelor, Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba, au pregatit un Festival de Romania. in paralel se desfasoara un program solemn, dedicat momentelor si personajelor istorice ale Marii Uniri.

FOTO VIDEO Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita in avans de scriitori, artisti si elevi la Galeriile de Arte

Evenimentul dedicat implinirii a 95 de ani de la Unirea cea Mare de la 1 Decembrie 1918 a fost organizat de Asociatia Cultural Umanitara Bogdania.

VIDEO Ziua Nationala a Romaniei, in tara: Prima parada cu tehnica militara dupa 1989 la Sibiu, foc de artificii in rosu, galben si albastru la Alba Iulia, iar Victor Ponta este asteptat la Targu-Jiu pentru a porni iluminatul festiv

In marile orase din tara, festivitatile organizate de autoritatile locale cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei vor cuprinde parade militare, focuri de artificii, spectacole de muzica populara, precum si mese cu fasole si carnati. La Sibiu, pentru prima data dupa 1989, peste o mie de oameni si 50 de masini cu tehnica militara vor defila de 1 Decembrie. Parade militare se vor desfasura si la Cluj, Iasi si Galati, in timp ce la Alba Iulia este pregatit un spectacol pirotehnic eveniment. La Targu-Jiu, autoritatile locale l-au invitat pe premierul Victor Ponta sa participe la pornirea iluminatului festiv pentru sarbatorile de iarna, insa prezenta acestuia la manifestari nu a fost confirmata pana acum. Vezi in articol principalele evenimente organizate in orasele din tara de 1 Decembrie.

FOTO VIDEO Premiera la Vaslui. Parada si tehnica militara de Ziua Romaniei

Autoritatile ii asteapta pe toti vasluienii la o parada militara impresionanta ce se va desfasura pe strada Stefan cel Mare, dar si la un spectacol de muzica populara sustinut de indragita interpreta de peste Prut, Zinaida Julea. Astazi a avut loc ultima repetitie pentru acest eveniment, trecatorii fiind impresionati de ceea ce au vazut.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2031 seconds )