Libnet.ro
UNICEF

01:05

Gaze Sera

Libnet Ro
Marcel Ciolacu, intalnire cu investitori americani in domeniul energiei: Avem potential enorm in acest sector

Marcel Ciolacu, intalnire cu investitori americani in domeniul energiei: Avem potential enorm in acest sector

Avem capacitatea de a sustine diversificarea resurselor energetice, astfel incat sa ne incadram in tintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de sera, a spus premierul Marcel Ciolacu la o intalnirecu investitori americani in doemeniul energiei,la Palatul Victoria.

Reuters: UE au aprobat o lege care impune limite ale emisiilor de metan pentru importurile de petrol si gaze din Europa

Tarile Uniunii Europene au aprobat luni o lege care impune limite ale emisiilor de metan pentru importurile de petrol si gaze ale Europei, incepand cu 2030, exercitand presiuni asupra furnizorilor internationali sa reduca scurgerile de gaze cu efect de sera, transmite Reuters.

Inginerii britanici au descoperit o metoda mai ecologica de obtinere a betonului: Va avea un impact urias

O echipa de cercetatori a anuntat ca a descoperit o modalitate de reciclare la scara larga a cimentului in vederea obtinerii de beton cu mai putine emisii de gaze cu efect de sera, transmite AFP, citata de Agerpres.

Cercetatorii au reusit sa transforme zatul de cafea intr-un beton mai ecologic: Bifeaza toate conditiile

Cafeaua matinala ar putea ajuta planeta. Acesta este promisiunea facuta de o universitate australiana, ai carei cercetatori au utilizat zatul de cafea intr-un material ce poate fi adaugat la beton pentru a il face sa devina mai rezistent si mai sustenabil, reducand potential si emisiile de gaze cu efect de sera.

Beton facut din zat de cafea. O inventie care ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de sera

Cafeaua matinala ar putea ajuta planeta. Acesta este promisiunea facuta de o universitate australiana ai carei cercetatori au utilizat zatul de cafea intr-un material ce poate fi adaugat la beton pentru a il face sa devina mai rezistent si mai sustenabil, reducand potential si emisiile de gaze cu efect de sera, informeaza Reuters, preluata de Agerpres.

Emisiile de gaze cu efect de sera generate de economia UE au scazut cu 4% in trimestrul patru din 2023

Emisiile de gaze cu efect de sera generate de economia Uniunii Europene au totalizat 897 milioane de tone echivalent CO2, in trimestrul patru din 2023, o scadere de 4% fata de perioada similara.

Companiile petroliere isi extind forajul in largul marii, subliniind nevoile de energie

Shell si alte companii petroliere intentioneaza sa foreze pentru petrol si gaze in Golful Mexic, in parte pentru ca astfel se elibereaza mai putine gaze cu efect de sera decat forarea pe uscat.

Alpha Bank: Romania a redus emisiile de gaze cu efect de sera din anul 2022 cu 56%

Pactul verde European tinteste catre o Europa neutra din punct de vedere climatic pana in anul 2050. Obiectivul este ca pana in acel an sa se ajunga la net zero, adica cantitatea bioxidului de carbon CO2) emisa in atmosfera sa fie egala cu cantitatea de CO2 eliminata din atmosfera. La nivel global, se estimeaza ca absorbantii naturali paduri, sol, oceane) elimina intre 9,5 si 11 gigatone de CO2 pe an.

Zero emisii pana in 2050? De ce Europa nu este pregatita sa atinga cele trei conditii necesare

Obiectivul de zero emisii de gaze cu efect de sera de la masinile noi din Uniunea Europeana incepand cu anul 2035 va fi dificil de atins, deoarece cele trei conditii necesare nu au fost indeplinite, potrivit unui raport al Curtii de Conturi Europene publicat luni si citat de AFP.

Primaria din Galati cumpara 15 masini electrice. Care este valoarea acestora

Parcul auto al Primariei municipiului Galati va fi dotat cu 15 masini electrice, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, informeaza Compartimentul de presa al institutiei citat de Agerpres.

Inovatie in Romania: Namol fermentat pentru a genera biogazul necesar energiei electrice si termice

Operatorul Regional al serviciilor de alimentare cu apa potabila si de canalizare in judetul Mures, Compania AQUASERV, a anuntat finalizarea unui proiect de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea biogazului rezultat din.

Noile reglementari UE pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor, tema centrala a Forumului Romania Eficienta 2024

Cresterea performantei energetice a cladirilor, responsabile pentru 40% din consumul de energie si 36% din cantitatea de gaze cu efect de sera emisa in atmosfera, este esentiala pentru atingerea tintelor de neutralitate climatica extrem de ambitioase ale Uniunii Europene.

Dezvoltatorii imobiliari: nevoia de a construi sustenabil este reala, iar noi suntem aici pentru a contribui in acest sens

In contextul in care 74% din populatia Uniunii Europene locuieste in orase si suburbii, iar estimarile arata ca, pana in 2050, 68% din populatia lumii va trai in mediul urban, se pune intrebarea cum va arata viitorul in dezvoltarea imobiliara. Aceasta, cu atat mai mult avand in vedere ca, potrivit datelor publicate la nivelul UE, 36% din emisiile de gaze cu efect de sera si 40% din energia consumata se datoreaza cladirilor.

ONU declara ca suntem in alerta rosie: Planeta este in pragul colapsului, dupa un deceniu in care au fost spulberate mai multe recorduri

Un nou raport al Organizatiei Meteorologice Mondiale, aflata sub egida ONU, avertizeaza ca planeta este in pragul colapsului, dupa ce s-au doborat recorduri in materie de poluare, incalzire globala si concentratii de gaze cu efect de sera.

Tamplarie PVC. Alege o solutie inteligenta pentru cresterea nivelului de eco-eficienta a cladirii

Sistemele de tamplarie PVC reprezinta o solutie inteligenta pentru imbunatatirea nivelului de eco-eficienta a cladirilor. Aceasta tehnologie moderna nu numai ca ofera un grad ridicat de izolare termica si eficienta energetica, dar contribuie si la reducerea amprentei de carbon a unei cladiri. Intr-o lume in care resursele sunt tot mai limitate, iar impactul asupra mediului devine tot mai evident, este esential sa cautam solutii inovatoare si sustenabile in domeniul constructiilor. Sistemele de tamplarie PVC devin tot mai populare datorita beneficiilor semnificative pentru mediu si economie. Potrivit studiilor realizate la nivelul Uniunii Europene, sectorul constructiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile si emiterea de gaze cu efect de sera. Din acest motiv, UE a stabilit o serie de obiective in vederea reducerii poluarii si a consumului de energie din surse fosile. Montarea unor profile PVC care respecta normele nZEB este o strategie utila, care contribuie la atingerea obiectivelor impuse de Uniune. Motivele sunt evidente: costurile tot mai mari ale energiei electrice si resursele naturale tot mai limitate si scumpe. In plus, trebuie sa ne aliniem la noile norme Nearly Zero Energy Building nZEB) pentru toate tipurile de cladiri. Asta inseamna ca energia regenerabila trebuie sa .

Ar trebui sa impiedicam carbonul sa polueze atmosfera sau sa il curatam dupa ce raul a fost facut? Noi tehnici care ne dau speranta

Intarzierea omenirii in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, care au stabilit un nou record in 2023, a adus in prim-plan tehnologiile de eliminare si stocare a CO2 din atmosfera in incercarea de a limita incalzirea globala, potrivit AFP.

Interzicerea centralelor de apartament va afecta puternic Romania Asociatia Energia Inteligenta: Autoritatile trebuie sa ceara o derogare pana in 2050

Romanii vor fi puternic loviti de noile reguli europene privind eliminarea centralelor termice pe gaze, petrol si pacura pana in 2040, in toate statele membre, se arata intr-o analiza a Asociatiei Energia Inteligenta. Parlamentul European a votat marti un pachet legislativ privind reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera din sectorul cladirilor, iar printre prevederi se afla interzicerea centralelor de apartament din 2040. Pachetul legislativ afecteaza Romania mai ales in conditiile in care se afla in plina dezvoltare a retelelor de distributie, prin programul Anghel Saligni.

Parlamentul European adopta noi planuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Eurodeputatii au adoptat marti planuri convenite cu Consiliul UE care vor contribui la reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera din sectorul cladirilor.

Fechet: Emisiile de gaze cu efect de sera din sectorul industrial romanesc au scazut cu 71%

Emisiile de gaze cu efect de sera din sectorul industrial romanesc au scazut cu 71%, insa in alte sectoare, precum cel al transporturilor sau in cel rezidential avem mai curand un progres negativ.

Anul acesta, tara noastra trebuie sa reduca emisiile de CO2 din sectorul deseurilor cu 20%

Romania trebuie sa reduca cu 20% cantitatea de emisii de gaze cu efect de sera GES), provenita din sectorul deseurilor, pana in 2025, comparativ cu valorile din 2019, potrivit planului national Romania Neutra*. Obiectivul final este atingerea neutralitatii climatice pana in 2050, adica reducerea cu 99% a emisiilor nete provenite din toate industriile. in sectorul .

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )