Libnet.ro
UNICEF

01:05

Investitii Miliarde

Libnet Ro
Dragos Benea: Politica de coeziune e cea mai importanta piesa din angrenajul fondurilor europene in Romania

Dragos Benea: Politica de coeziune e cea mai importanta piesa din angrenajul fondurilor europene in Romania

Romania va primi in total 31,5 miliarde de euro din politica de coeziune pana in 2027, pentru investitii care sa scada diferenta de dezvoltare fata de restul Uniunii. EuroparlamentarulDragos Benea spune ca e cea mai importanta piesa din angrenajul fondurilor europene.

Drula: Miliarde de euro din PNRR sunt blocate si premierul e in campanie. Romania e neguvernata. Ciolacu, treci la munca!

Catalin Drula, presedintele USR, a avertizat ca Romania risca sa piarda oportunitati uriase si miliarde de euro din PNRR pentru ca guvernatii PSD si PNL, in loc sa mearga la serviciu si sa faca reforme si proiecte de investitii, sunt plecati in campanie electorala. Oficial, campania pentru alegerile din 9 iunie nici n-a inceput. Marti, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a laudat ca se va implica personal in strangerea de semnaturi pentru Gabriela Firea, candidata partidului la Primaria Capitalei.

Nicusor Dan, despre bugetul Capitalei: O sa vorbim de anul 2023. intr-adevar, Primaria Generala are aceste 3 miliarde. Cum se impart banii si cati mai raman pentru investitii (VIDEO)

Primarul General al Bucurestiului, Nicusor Dan, a vorbit in emisiunea Buna, Romania!, moderata de Radu Buzaianu si Razvan Zamfir, pe B1 TV, despre bugetul pe care il are Capitala, cum se impart acei bani si cat mai ramane la final pentru investitii. Edilul a dat ca si exemplu anul 2023.

Ministerul Finantelor: Investitii de aproape 3,2 miliarde lei in a doua editie a programului FIDELIS din acest an

In cea de-a doua editie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfasurata de Ministerul Finantelor in parteneriat cu Morning Glory si Rock FM, au investit 1. 626 donatori, un numar record, depasind toate editiile anterioare. Suma investita de acestia a fost de peste 266 milioane lei, cea mai mare suma de la lansarea parteneriatului cu Rock FM.

Premierul planuieste investitii de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea in Qatar si Emiratele Arabe Unite, planifica sa aduca bani in tara de la arabi pentru investitii. Vorbim despre 15 miliarde de euro, aproape jumatate din suma din PNRR, bani pe care cu greu reuseste sa-i acceseze din cauza intarzierilor proiectelor. Delegatia romana a avut intalniri cu seicul Faisal .

Dezvoltarea prin investitii: cifrele care spun adevarul

Datele recent publicate de INS si Eurostat certifica, inca o data, justetea politicii PSD de guvernare, orientata catre investitii acompaniate de masuri sociale pentru combaterea efectelor crizei energetice si a cresterii preturilor. Astfel, Produsul Intern Brut a atins un nivel record de 1. 600 miliarde lei, PIB-ul per capita, dupa puterea de cumparare a ajuns la nivelul de 78% din media UE. Am devansat Ungaria, suntem aproape de Polonia, iar previziunile economistilor spun ca mentinand ritmul actual in doi ani o vom depasi.

Zinchuk, BERD: Romania a atras, in ultimele trei decenii, peste 1 miliard de euro in fonduri pentru investitii

Romania a utilizat fonduri din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD) de peste un miliiard de euro pentru investitii, in ultimii 30 de ani, iar suma poate ajunge la 7 miliarde de euro, a declarat directorul pentru Romania al.

Marcel Ciolacu: Romania continua sa atraga investitori din Emiratele Arabe Unite |Proiectele discutate de premier in vizita oficiala din Qatar

Un grup de lucru va decide daca in Romania vor ajunge investitii de peste 15 miliarde de euro din Qatar. Analiza trebuie facuta in cel mult o luna, dupa discutiile pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut in Doha cu liderii acestei tari.

Ciolacu, alaturi de omologul sau din Qatar: Vreau sa facem impreuna investitii care sa dezvolte Romania Avem in analiza proiecte de 15 miliarde de euro, unele dintre ele de infrastructura (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a vorbit despre conflictul din Orientul Mijlociu si eforturile pentru pace, dar si despre dezvoltarea economiei romanesti, intr-un discurs sustinut in Qatar, intr-o conferinta de presa comuna cu Seicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, premier si ministru de Externe al Qatarului.

VIDEO Ciolacu vrea ca Romania sa fie poarta de investitii a statului Qatar in UE: Avem proiecte cu o valoare totala de peste 15 miliarde de euro. Lista de prioritati

Premierul Marcel Ciolacu a prezentat miercuri motivul pentru care s-a dus in Qatar insotit de mai multi ministri din Guvern, din domenii strategice de interes reciproc precum transporturile, energia, economia, agricultura si digitalizarea. Avem in analiza proiecte cu o valoare totala de peste 15 miliarde de euro. imi doresc ca Romania sa fie poarta de investitii a statului Qatar in Uniunea Europeana, a declarat premierul.

Politica PSD de investitii publice masive, cheia cresterii economice si in 2024

Romania se numara printre tarile membre UE cu cele mai importante cresteri ale productiei industriale din blocul comunitar, arata datele publicate la 15 aprilie, de Oficiul European de Statistica Eurostat). Rezultatele confirma astfel efectul pozitiv al investitiilor masive promovate de Guvernul PSD in economia romaneasca. Anul trecut, valoarea investitiilor publice a fost la un nivel-record de 101 miliarde de lei, adica peste 20 de miliarde de euro. Pentru 2024, valoarea prognozata a acestora este de peste 120 de miliarde de lei, adica echivalentul a 7,2% din PIB.

Primele imagini cu Marcel Ciolacu, la vizita in Qatar. Planul Romaniei pentru investitii de 15 milioane de euro

Avem primele imagini de la primirea premierului Marcel Ciolacu in Qatar, acolo unde Guvernul roman vrea sa atraga investitii de 15 miliarde de euro.

Statul Qatar va avea investitii in Romania de 15 miliarde de euro, anunta premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu in Qatar, in perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv dezvoltarea in Romania a unor proiecte de investitii in valoare de 15 miliarde de euro, a anuntat Guvernul Romaniei. De asemenea, prim-ministrul Romaniei se va intalni cu reprezentanti ai comunitatilor de romani din Qatar. Statul Qatar este un partener .

Ciolacu, vizita in Qatar. Pe agenda discutiilor, investitii de pana la 15 miliarde de lei

Premierul Marcel Ciolacu efectueaza in perioada 16-17 aprilie o vizita in Qatar, care va viza dezvoltarea in Romania a unor proiecte de investitii in valoare de 15 miliarde de euro, potrivit Executivului.

Romania vrea sa atraga investitii de 15 miliarde de euro din Qatar. Ciolacu: Avem proiecte clare si mature pentru investitorii din acest stat

Dezvoltarea in Romania a unor proiecte de investitii in valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda intrevederilor pe care premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, si o delegatie oficiala le vor avea in cadrul vizitei de lucru in Statul Qatar, in perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, a anuntat marti Guvernul. De asemenea, prim-ministrul se va intalni cu reprezentanti ai comunitatilor de romani din Qatar.

Marcel Ciolacu, despre vizita in Qatar: Avem in vedere atragerea de investitii in valoare de 15 miliarde euro pentru Romania

Romania vrea sa atraga investitii de 15 miliarde de euro din Qatar, sustine premierul Marcel Ciolacu, care se afla intr-o vizita oficiala la Doha.

Marcel Ciolacu, vizita de lucru in Qatar: Avem in vedere atragerea de investitii in valoare de 15 miliarde de euro

Marcel Ciolacu se afla in vizita de lucru in Qatar, in perioada 16 17 aprilie, iar dezvoltarea in Romania a unor proiecte de investitii in valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda intrevederilor pe care premierul Romaniei si delegatia oficiala le vor avea.

CONSTRUCTIA DE NOI CRESE, MINUNEA CARE SE iNTAMPLA (APROAPE NEBAGATA iN SEAMA)

Cu toata scaderea dramatica a natalitatii, parintii de copii mici au in continuare dificultati in a gasirea unui loc intr-o cresa. Cei care reusesc sunt considerati norocosi si invidiati in comunitate. Nenorocosilor le ramane varianta creselor particulare, atunci cand bugetul permite si doar acolo unde exista. Deficitul de locuri pentru micuti in crese a devenit, din pacate, atat de obisnuit precum deficitul bugetar. in urma cu 3 ani, cand Romania a inceput un amplu program de constructie a noi crese, tara noastra se afla pe ultimul loc din UE privind numarul de locuri disponibile in crese pentru copiii de varsta de sub trei ani. in timp ce in Romania erau suficiente locuri pentru mai putin de 4% din copii, in Danemarca acest procentaj se ridica la 70%. Tot in 2021, in multe locuri primariile ori nu-si puteau permite astfel de cheltuieli, ori aveau prioritati de alta natura. Compania Nationala de Investitii sustine educatia timpurie de calitate in acest moment, prin Compania Nationala de Investitii sunt in derulare sute de proiecte pentru constructia de noi crese, iar primele au intrat deja in cotidianul obisnuit al locului, parintii putand merge la munca stiind ca minutii lor sunt pe maini bune, in cladiri noi, sigure si moderne. Se afla in lucru, acum, in diverse faze, achizitie, constructie, echipare sau operationalizare sute de crese pe tot teritoriul tarii. Multe dintre acestea au aparut in asezari in care nu a fost niciodata asa ceva. De la Pancota, la Agigea, Viseu de Sus, Dolhasca, Barlad, Balesti, Dej, la Satu Mare sau Perieni pentru a da doar cateva nume de localitati in toata tara a inceput transpunerea proiectelor de noi crese in practica. Astfel, doar prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, acum exista in lucru 153 de crese cu finantare aprobata. Dintre acestea, 36 sunt contractate proiecte de 412 milioane lei, aflandu-se in diverse stadii de implementare. Alte 90, in valoare estimata de peste 1,4 miliarde lei se afla in proceduri de achizitie, iar 27 urmeaza sa fie transmise pentru demararea procedurii de achizitie publica, avand o valoare avizata de peste 450 milioane lei. Acestora li se adauga inca 124 de crese finantate prin Programul National de Redresare si Rezilienta, componenta C15 Educatie. Acestea vor primi aproximativ 7450 de micuti. Aproape un orasel al copiilor. Dintre aceste crese, cea din Falticeni a fost finalizata in doar patru luni de la inceperea lucrarilor, in vara lui 2022, iar a doua, recent, la Targu Secuiesc. Alte 78 de asemenea proiecte, in valoare de 1,05 miliarde lei, din finantare PNRR, se afla in diverse stadii de derulare. Mai exista 24 de crese, tot cu finantare PNRR, ale caror proiecte sunt in diverse stadii de achizitie, in valoare de peste 345 de milioane lei. Pentru inca 15 urmeaza sa inceapa achizitiile, in valoare de 177,79 lei fara TVA, iar pentru 5 crese inca nu s-a semnat contractul de finantare. in total, 277 de crese vin pe lume in aceste timpuri. Desi, la prima vedere, lista poate parea coplesitoare, in realitate nimeni nu poate spune daca numarul proiectelor este mare sau mic, pentru simplul motiv ca nu ai cu ce sa compari. Niciodata, in Romania nu s-a desfasurat un program atat de amplu, pe intreg teritoriul. Totodata, niciodata in istoria tarii, nu s-a intamplat ca patru guverne succesive si de coloraturi diferite, sa continue liniar un program national, ca in cazul acestui proiect. Avand in vedere dificultatile de implementare legate de cultura regiunii, de specificul local, de zona urban sau rural), ori de relief, in conditiile in care un astfel de program necesita o abordare moderna si unitara, s-a ajuns la solutia de a oferi trei proiecte distincte. in principal, cele trei modele de crese difera prin dimensiuni sau, daca vreti, capacitate. Proiectul national cu trei tipuri de crese Dificultati in demararea programului au aparut si din cauza standardelor vechi si depasite, care trebuiau aduse la zi, macar din cauza unor evenimente din istoria recenta. Precedentele normative erau aprobate prin ordin al ministrului din 1997, iar in 24 de ani s-au schimbat multe. Acum, cand proiectul a inceput sa prinda viata, pentru o imagine mai clara, doar numarul de locuri dintr-o astfel de institutie este un criteriu insuficient pentru parintii generatiilor actuale, pentru care cresa reprezinta ceva care ar putea fi asimilat unui depozit de bebelusi. Acum, se construiesc, mai degraba hoteluri pentru acestia. Noile crese trebuie sa ofere cel putin 10 metri patrati de teren neconstruit pentru fiecare copil, destinati spatiului de joaca, iar necesarul de spatiu verde trebuie sa fie de minim 20%, pe teren natural. Totodata, proiectele trebuie insotite de avize de principiu privind asigurarea utilitatilor, inclusiv ISU. Pe dimensiuni, cresele mici sunt proiectate pentru 40 de copii, cele mijlocii pentru 70, iar cele mari pentru 110. Fiecare tip reprezinta o cladire moderna, organizata in 3 nuclee functionale: zona administrativa, cea destinata copiilor si zona spatiilor tehnico-gospodaresti. Ele au cate 4, 7sau 10 dormitoare, camere de joaca prevazute cu vestiar si grupuri sanitare, spatii pentru luat masa si cabinete medicale. Totodata sunt prevazute cu spalatorii, calcatorii, biberonerii si bucatarii. Iar fiind vorba despre generatiile mileniului trei, proiectele sunt de tip nZEB near-Zero Energy Building). Adica, dotate cu panouri solare si fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie si apa calda din surse regenerabile, iar anvelopa cladirii este foarte bine izolata termic, cu usi si geamuri izolante.

Reuters: Activele BlackRock au atins un nivel record de 10.500 miliarde de dolari in primul trimestru

Activele BlackRock au atins un record de 10. 500 miliarde de dolari in primul trimestru, iar compania de investitii a inregistrat o crestere de 36% a profitului, deoarece pietele globale de actiuni, aflate in crestere, si-au sporit incasarile din serviciile consultanta in investitii si din administrare, transmite Reuters.

Cancelarul Scholz la Beijing echilibristica politica si China Speed in industria auto germana

Sambata, cancelarul Olaf Scholz face o vizita de stat in China. El e insotit de sefii Mercedes, BMW si Volkswagen, care vor sa arate ca joaca pe picior de egalitate cu chinezii, la cea mai importanta intalnire din industrie a anului, Salonul Auto de la Beijing. Iar VW, cel mai mare producator de automobile din Germania, lanseaza noi investitii, de miliarde, in China.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2278 seconds )