Libnet.ro
UNICEF

09:30

Jumatate din familiile de romani se conecteaza la net de acasa. Diferentele sunt foarte mari in orase fata de mediul rural ca si intre regiunile tarii

Hotnews Hotnews,
 Jumatate din familiile de romani se conecteaza la net de acasa. Diferentele sunt foarte mari in orase fata de mediul rural ca si intre regiunile tarii

Din cele circa 7 milioane de gospodarii din Romania, 3,8 milioane 54,4%) au Internet acasa, chiar daca in mediul rural exista doar un milion de conexiuni de acasa circa 29%), a transmis vineri Statistica. Asa cum se putea banui, conectarea la Internet a fost mai raspandita in gospodariile din regiunea Bucuresti-Ilfov 76,7%), urmata la mare distanta de regiunile Vest, Nord-Vest 61,3% respectiv 58,3%), Sud-Est si Centru 51,8% respectiv 50,2%). Cele mai mici ponderi ale gospodariilor cu conectare la Internet, se afla in regiunile Sud Muntenia 46,1%), Sud Vest Oltenia 47,1%) si Nord-Est 48,3%). Din punct de vedere al marimii gospodariei, se constata o corelatie intre numarul de persoane din gospodarie si interesul crescut pentru conectare la reteaua Internet. continuă pe Hotnews

Violenta in scoli: Jumatate dintre elevii romani, palmuiti sau batuti de colegi

Aproape jumatate dintre copiii romani au fost hartuiti fizic sau verbal la scoala cel putin o data, iar 17% se confrunta cu hartuirea zilnic, arata un studiu al asociatiei Telefonul Copilului, care atrage atentia asupra fenomenului de bullying din scolile romanesti.

Mai mult de jumatate dintre fermierii romani lucreaza pamantul cu sapa

Mai mult de 500. 000 de agricultori, respectiv peste jumatate din totalul fermierilor romani, lucreaza si acum pamantul cu sapa, Romania fiind tara din UE cu cea mai mica rata de mecanizare in agricultura, a declarat Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, citat de Mediafax.

Peste jumatate dintre fermierii romani lucreaza pamantul cu sapa

Peste 500. 000 de agricultori, adica mai bine de jumatate din totalul fermierilor romani, lucreaza si acum pamantul cu sapa, la 25 de ani de la Revolutie. Romania este de altfel tara din UE cu cea mai mica rata de mecanizare in agricultura, a declarat.

INS: Romanii dau pe mancare aproape jumatate din banii castigati

Romanii dau pe mancare aproape jumatate din banii castigati. Potrivit datelor Institutului National de Statistica 42% din totalul cheltuielilor unei gospodarii din tara noastra se duc pe alimente. Asa se.

Aproape jumatate din populatia activa, indatorata la banci si IFN

43% din populatia activa la sfarsitul anului trecut era indatorata la banci si IFN, in august 2014, numarul persoanelor cu datorii catre aceste institutii financiare fiind in usoara scadere, la 4,12 milioane de persoane, de la 4,31 milioane, in iunie 2013, potrivit lui Florin Danescu, presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor ARB).

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2286 seconds )