Libnet.ro
UNICEF

14:00

Klaus Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala privind conflictul juridic de la votul din Senat: Atitudinea Parlamentului in cazuri precum cel al senatorului Dan-Coman Sova a condus la un blocaj institutional

Hotnews Hotnews,
 Klaus Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala privind conflictul juridic de la votul din Senat: Atitudinea Parlamentului in cazuri precum cel al senatorului Dan-Coman Sova a condus la un blocaj institutional

Presedintele Klaus Iohannis a transmis o cererere catre Curtea Constitutionala de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senatul, pe de alta parte, in urma votului in Senat privind cererea procurorilor in cazul lui Dan Sova. continuă pe Hotnews

Klaus Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala pe cazul lui Sova: CCR sa rezolve conflictul institutional. Judecatorii stabilesc vineri cand se va solutiona cererea

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala in cazul senatorului Dan Sova, potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala. Judecatorii vor stabili vineri cand se va solutiona.

Klaus Iohannis contesta la CCR votul pentru Dan Sova

Presedintele Klaus Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu votul dat ieri in Parlament cu privire la cererea de arestare a lui Dan Sova. Presedintele a trimis, joi, presedintelui CC o cerere.

PNL sesizeaza Curtea Constitutionala in cazul votului din Senat pentru arestarea lui Dan Sova

Partidul National Liberal va sesiza vineri Curtea Constitutionala cu privire la votul senatorilor in cazul cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova. PNL a hotarat sa sesizeze CCR. Sesizarea CCR va fi.

Iohannis sesizeaza CCR, in urma conflictului iscat pe votul in cazul Sova

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR, in urma conflictului de natura constitutionala aparut intre Ministerul Public si CSM, pe de-o parte, si Parlament, pe de alta parte, in cazul votului de incuviintare a arestarii senatorului Dan Sova.

Klaus Iohannis, sesizare la CCR dupa votul din Parlament in cazul lui Dan Sova

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, presedintelui CC o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public si Parlament, aratand ca atitudinea Parlamentului in cazuri precum cel al senatorului Dan Sova.

Klaus Iohannis a refuzat sa promulge modificarile la Codul Silvic

Presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea Legii care aduce o serie de modificari si de completari Codul silvic, apreciind ca interventiile legislative adoptate in cuprinsul acestei legi, sunt de natura sa limiteze activitatea economica a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici, avand impact asupra mediului concurential si, implicit, asupra economiei si sa creeze premisa legislativa a unui tratament juridic discriminator. HotNews. ro a scris in dese randuri despre recentele modificari al Codul Silvic, cu potential nociv major. Vezi aici o analiza detaliata .

VIDEO PNL contesta la Curtea Constitutionala decizia Senatului in cazul Dan Sova si cere alegeri anticipate

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca partidul sau analizeaza solutia si paghiile contestarii la Curtea Constitutionala a votului in cazul Dan Sova cu privire la interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD. Totodata, PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014. UPDATE Teodor Atanasiu PNL): O sa atacam la CCR prevederea din regulamentul Senatului si decizia luata in baza aceste prevederi. Vicepresedinte PNL a precizat ca in cursul zilei de luni, liberalii vor depune la Curtea Constitutionala contestatia la votul privind cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive pentru Dan Sova, precizand ca va fi contestat Regulamentul Senatului.

Statutul senatorilor si deputatilor ar putea fi atacat la Curtea Constitutionala

APADOR-CH ii cere Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta articolului 24 din Legea 96/2006 privind Statutul senatorilor si deputatilor. Asta dupa ce senatorii au invocat aceasta lege.

Doina Pana, fost ministru al Apelor si Padurilor: Modificarile Codului Silvic, trimise de Klaus Iohannis spre reexaminare in urma lobby-ului facut de compania austriaca Holzindustrie. / B1 Tv a titrat Primul dosar exploziv din mandatul lui Iohannis

Deputatul PSD Doina Pana, fost ministru delegat al Apelor si Padurilor in Guvernul Ponta si coinitiator al proiectului privind modificarea Codului Silvic, trimis luni spre reexaminare de catre presedintele Klaus Iohannis, sustine ca proiectul a fost retrimis de seful statului in Parlament pe fondul lobby-ului companiei austriece SC Holzindustrie Schweighofer SRL. Doina Pana a declarat la B1 Tv, la emisiunea Ultimul cuvant moderata de Catalin Striblea, ca lobby-istii companiei austriece au cautat-o in timpul mandatului sau de ministru in incercarea de a stabili o intalnire intre ministru si reprezentantii companiei, insa ea a refuzat. Doina Pana a acuzat faptul ca firmele mici romanesti sunt anihilate de giganti.

Klaus Iohannis participa marti la bilantul SRI

Presedintele Klaus Iohannis va participa marti la prezentarea raportului privind activitatea Serviciului Roman de Informatii pe anul 2014, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale. Sedinta va avea loc.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2238 seconds )